GENEL Haber Girişi : 11 Mart 2020 14:22

İSTİKLAL MÜCADELEMİZİN SEMBOLÜDÜR

İSTİKLAL MÜCADELEMİZİN SEMBOLÜDÜR
ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bedirhan Akyol, ‘İstiklal Marşımızın 'Milli Marş' olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.
ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı, Bedirhan Akyol, yayınladığı mesajında, duygularını şöyle dile getirdi: ‘İstiklal Marşı'mızın 'Milli Marş' olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içindeyiz. İstiklalimizin sembolü olan Milli Marşımız, Aziz Milletimizin bağımsızlığını ve millet olarak kenetlenme duygularını perçinleyen eşsiz bir şaheserdir. Ülkemizi parçalamaya çalışan hain güçlere, her zaman meydanlarda tek yürek olarak hep bir ağızdan seslendiğimiz, İstiklal Marşımız, bağımsızlık ve özgürlüğümüzü ölümsüzleştiren ve başta gençlerimiz olmak üzere hepimizin ufkunu kapsayıcı asil bir değerimizdir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99. yıldönümünü kutlamaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin isteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, milli şair Mehmet Akif'in yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklâl Marşı şairimiz Mehmet Akif'e ve bütün şehitlerimize, Cenabı Allah'tan rahmet ve merhamet niyaz ediyoruz’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.