GENEL Haber Girişi : 10 Mart 2022 22:21

KADAYIFÇI SITKI USTA’DAN AFRİKAYA YARDIM ELİ

KADAYIFÇI SITKI USTA’DAN AFRİKAYA YARDIM ELİ
D.BAKIR/ANKARA- Tatlı sektörünün duayen firması, Ankara ve Diyarbakır'da 1968 yılından bugüne, damak tadına hitap eden, yarım Asırdır sağlıklı ve doğal lezzetlerin sunulduğu Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Altunbay, bir kez daha gönülleri fethetti.
Diyarbakır ve Ankara’dan ünü ülkemize ve dünyaya yayılmış olan Kadayıfçı Sıtkı Usta, sektörün en profesyonel ustalarınca hazırlanan birbirinden leziz ürünleriyle, ağızları tatlandırmaya devam ederken, yardım çalışmalarına da devam ediyor.




İLKLERİN ÖNCÜSÜ OLAN KURUM

Bugüne kadar birçok defalar, ihtiyaç sahibi ailelere, muhtelif yardımlarda bulunan Kadayıfçı Sıtkı Usta, bu kez Afrika’da, tam altı kuyusu açılmasına öncülük etti. Bir Afrika ülkesi Uganda’nın Wukonu Bölgesinde Empoli köyüne su kuyularının inşası için gerekli yardımı yapan Sıtkı Altunbay’ın bu zarif davranışı, bir hayli takdir topladı.


Türkiye halkı adına, Afrika’da zor koşullarda hayatlarını idame etmeye çalışan insanlara, kardeşlik elini uzatan Sıtkı Usta, ilerleyen süreçte böylesi hayırlı projelerine yenilerini eklemeyi hedefliyor.




Yaklaşık bin beş yüz nüfusu olan köyde, senelerden beridir insanlar, suya erişebilmek için ortalama üç kilometre yol kat etmek zorunda kalıyordu. Nüfusunun, yarısından fazlasının kadın ve çocuklardan oluştuğu köyde, insanlar bir hayli zor koşullarda içme suyuna erişebiliyorlardı.

Köyün Camisi ile Medreseye yakın yerlerde su kuyuları açtıran Sıtkı Altunbay, bunun yanı sıra, lavabo ve şadırvanlara da su şebekesi çektirdi. Böylelikle köy sakinleri, su ihtiyacını kuyulardan giderirken, Cami cemaati de, rahatlıkla abdestlerini alabiliyorlar.





Açıklamalarda bulunan Kadayıfçı Sıtkı Usta, şunları söyledi: Konu bize iletildiğinde, hemen ilgili makamlarla temas kurarak, harekete geçtik. Bu iş için oğlum Süleyman ’ı görevlendirdim. Su kuyularının inşası tamamlandığında öylesine mutlu olduk ki anlatamam’.



SÜLEYMAN ALTUNBAY: BİR DUYGU SAĞANAĞI YAŞADIK

Süleyman  Altunbay ise, böylesi hayırlı bir çalışmanın içinde olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, şunları söyledi: ‘Gerekli hazırlıklarımızı tamamlayıp, Uganda’ya giderek, su kuyusunun inşa edileceği köye ulaştık. Türkiye’nin Tanzanya Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu, bizleri karşılayarak, ağırladı. Kendisi ve beraberindeki Büyükelçilik personelimize de teşekkür ediyoruz.





Köy halkı bizi çok sıcak karşıladılar. Samimi ve içten, bir sevgi köprüsü oluştu aramızda. Kendi yöresel kıyafetleri ve geleneklerine uygun olarak bize karşılama merasimi ve töreni düzenlediler. Köyde bulunan Cami ve Medrese’ye, Kur’an-ı Kerim takdim ettik. Yaklaşık on bin Kur’an-ı Kerim’i, Cami, Medrese ve köy halkına sunduk.




Un, tatlı ve kurban etinden, köy halkına dağıttık. Her haneye, on kilogram olmak üzere, un dağıtımını tamamladık.
Yaklaşık on bin çocuğa ise, kıyafet ve ayakkabı dağıttık. Sevinçleri görülmeye değerdi. Tabi onlar mutlu olunca, bizler de seviniyoruz. Kısmet olursa, bu tür çalışmalarımıza, önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz.



Bizleri, Dua’lar ve Tekbir’lerle karşılayan köy halkı, yine Dua’lar eşliğinde bizleri uğurladılar. Kardeşlik zincirine yeni halkalar eklediğimiz için çok mutluyuz. Öylesine bir duygu sağanağı yaşadık ki, inanın kelimelerle anlatmak mümkün değil. Ancak bu duyguyu yaşamak lazım’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.