GENEL Haber Girişi : 13 Ocak 2019 22:51

Kadın Muhtardan 'Dileğim Yoksullara Yardım Derneği'

Kadın Muhtardan 'Dileğim Yoksullara Yardım Derneği'
Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Muradiye MahalleMuhtarı Dilek Demir tarafından Dileğim Yoksullara Yardım Derneği kuruldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan tanıtım toplantısında, derneğin amacı ve çalışmalarına ilişkin bilgi
Açılışa AK Parti İl Başkanı Ömer Serdar Budak, İdareci ve Bürokratlar Birliği Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Halil Akboyun, Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu, AK Parti Bağlar İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Cihan Kızılkan, Diyarbakır TEDAŞ Arıza Müdürü Aydın Böçkün, CHP Türkiye Kadın Kolları Başkanı İlknur Bozkurt, İskenderpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Bozkuş, AK Parti Hani Belediye Başkan Aday Adayı Ali İhsan Elbey, Diyarbakır Yeniden Yaşam ve Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Şükrü Abay, 





Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır İl Başkanı Atilla Kaymaz, Diyarbakır Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Demir, İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, AK Parti Yenişehir Belediye Başkan Aday adayı ilhan Kartal, Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta'nın oğlu İbrahim Altunbay, daire müdürleri, STK'lar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.  



Dernek kurulmadan önce Dileğim Yoksullara Yardım Derneği Başkanı Muradiye Mahallesi Muhtarı Dilek Demir tarafından yapılan çalışmaların gösterildiği sinevizyon gösterisinin ardından konuklara teşekkür eden Demir, kendilerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kongre salonunun kapılarını açan Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'ya ve derneğe katkılarından dolayı Kadayıfçı Sıtkı Usta'nın oğlu İbrahim Altunbay'a teşekkür etti.  



Daha sonra yaptığı konuşmada, mahalle muhtarlığından esinlenerek derneği kurduğunu söyleyen Dileğim Yoksullara Yardım Derneği Başkanı Dilek Demir, "Başkanım, kıymetli protokol ve saygıdeğer dostlarım; Dileğim Yoksullara Yardım Derneği Açılış Konferansına hepiniz hoş geldiniz,onur verdiniz… Kurucusu olduğum derneğin esin kaynağı; Muhtarlık yaptığım süre boyunca açlık sınırının altında olan bir çok aile ve ihtiyaç sahibine elimden geldiği kadar sizlerin ve diğer hayırsever dostlarımızın desteği ve bağışlarıyla maddi-manevi ihtiyaçlarını gidermek oldu. 



Misyonumuz:iyilik severliği ve samimiyeti ahlak olarak benimseyip,birlik olup ihtiyaç sahiplerine her anlamda destek olmaktır. Vizyonumuz ise bu bağlamda daha koordineli ve büyük bir özveri ile çalışıp tüm ülkeye yayılabilmektir. İslam güneşimiz HZ.MUHAMMED hadisini bizlere miras bırakmıştır.Gelin biz de bu kutsal mirası hep beraber el üstünde tutalım. Yüzlere tebessüm olalım.mutlu edip mutlu olalım… Yardım yaparak isteyen dostlarımızın bizimle irtibata geçmelerini rica ediyoruz… 1 Aralık 2018 Tarihi itibariyle resmen kurulmuş olan Dileğim Yoksullara Yardım Derneği hepimiz için hayırlı olsun" dedi. 





Kurulan derneğin Diyarbakır'a hayırlı olsun temennisinde bulunan Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır İlBaşkanı Atilla Kaymaz ise, "Dileğim yoksullara yardım Derneği memleketimize hayırlı olsun. İnanıyorum ki adına yakışır bir şekilde insanlığa hizmet edecekler Dernek Başkanı Dilek demir Muhtar hanımefendi Bölgenin 2 kadın muhtarından biri gayretli , mücadeleci ve çözüm odaklı olduğundan kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca Muhtarlık yaparken birde Sivil Toplum örgütü başkanlığına girişimi takdire şayandır. Rabbim çıktıkları bu yolda kendilerini mahçup etmesin. Dileğim Yoksullara yardım Derneği Diyarbakır’a hayırlı olsun" diye konuştu.  
Daha sonra tiyatro, folklör gösterisi yapıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.