GENEL Haber Girişi : 25 Kasım 2021 00:10

‘KADINLARA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDETİ KINIYORUZ’

‘KADINLARA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDETİ KINIYORUZ’
D.BAKIR- Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır İl Başkanı Atilla Kaymaz, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’ dolayısıyla, yayınladığı mesajda, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır İl Başkanı Atilla Kaymaz, mesajında kadına yönelik şiddetle mücadele edebilmek için öncelikle 25 Kasım'ın neden 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' olarak ilan edildiğinin bilinmesi gerektiğini kaydetti. 


Ardından da Birleşmiş Milletler 1999 yılında 25 Kasım'ı, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak kabul etti ve bünyesindeki ülkeleri bu konuda çalışmalar yapmaya yükümlü kıldı" diye belirtti. 


Bir Hadis-i Şeriflerinde ‘Ahlakı en güzel olanınız, eşlerinize en iyi davrananızdır’ diye buyuran Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V). Her zaman değer verdiği eşleriyle istişare edip onlara yardım eder ve nezaketli davranırdı. Eğer, bizler birey ve toplum olarak, Sevgili Peygamberimizi örnek alabilirsek kadına şiddet sorunu tamamen ortadan kalkmış olacaktır. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de kadına değer vermiş, söylemleriyle bunu sık sık ifade ettiği gibi hayata geçirdiği inkılaplarla da eşitlik ilkesi çerçevesinde  kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik haklarını teminat altına almıştır. Öyle ki Türk Kadını, Avrupa ülkelerinden bile daha önce siyasi haklara sahip olmuştur.


Kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte mücadele ederek, bu şiddetin önüne geçeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde yaşama hakkı elinden alınmış tüm kadınlara; Cenab-ı Allah’tan rahmet; bütün kadınlarımıza bir ömür boyunca, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler yaşamalarını niyaz ediyorum’.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.