GÜNDEM Haber Girişi : 25 Kasım 2020 22:12

‘KADINLARIMIZA HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERMELİYİZ’

‘KADINLARIMIZA HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERMELİYİZ’
Efebey Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Efrahim Akkoyun , 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’ dolayısıyla, yayınladığı mesajında, ‘Kadınlarımız, cefakar ve fedakarlıklarıyla, hayatımızın en değerli varlıklarıdır. Biz erkekler, onları

 Efrahim Akkoyun, mesajında duygularını şöyle dile getirdi:

‘Dünyada ve ülkemizde yaşanmakta olan tüm pozitif gelişmelere rağmen, kadına yönelik şiddet, ülkemizde ve dünyada halen önemli sorunlar arasında yer almaya devam etmektedir.
Oysa, her konuda olduğu gibi eşlerine davranışlarıyla da ideal bir örnek olan  Peygamber Efendimiz,  kadınlara hoş görülü, nazik ve saygılı davranmamızı öğütlemiştir.

 

Bir Hadis-i Şeriflerinde ‘Ahlakı en güzel olanınız, eşlerinize en iyi davrananızdır’ diye buyuran Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V). Her zaman değer verdiği eşleriyle istişare edip onlara yardım eder ve nezaketli davranırdı. Eğer, bizler birey ve toplum olarak, Sevgili Peygamberimizi örnek alabilirsek, kadına şiddet sorunu tamamen ortadan kalkmış olacaktır.

 

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de kadına değer vermiş, söylemleriyle bunu sık sık ifade ettiği gibi hayata geçirdiği inkılâplarla da eşitlik ilkesi çerçevesinde  kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik haklarını teminat altına almıştır.

 

1999 yılında BM Genel Kurulu kararı ile,  kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık sağlamak amacıyla ilan edilen ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ vesilesiyle tüm kadınlarımızın şiddetten uzak sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmelerini dilerim’.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.