GENEL Haber Girişi : 05 Aralık 2019 23:10

‘KADINLARIMIZA REVA GÖRÜLEN ŞİDDET HEPİMİZİ ÜZÜYOR’

‘KADINLARIMIZA REVA GÖRÜLEN ŞİDDET HEPİMİZİ ÜZÜYOR’
Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu‘5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’ dolayısıyla, yazılı bir mesaj yayınladı.
Türkiye Cumhuriyeti, henüz kuruluşunun ilk yıllarında olmasına rağmen, 1934 yılında pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. TBMM, Medeni Kanun’la kazanılan hakların yanı sıra, kadınlarımıza 3 Nisan 1930 tarihinde belediye seçimleri, 26 Ekim 1933'te muhtarlık seçimleri ve son olarak 5 Aralık 1934'te genel seçimlerde seçme ve seçilme hakkı tanıyarak siyasal alanda da kadın erkek eşitliğini güvence altına almıştır. Bu anlamlı gün vesilesiyle tüm dünyada kadınların daha güzel bir yaşam isteklerinin dile getirilmesi ve dayanışması amacıyla 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulü yasasıyla, kadınlarımızın siyasi ve toplumsal hayattaki konumları daha da güçlenmiştir. Kadınlarımızın siyasal alanda söz sahibi olması, ülkemizin ekonomik ve sosyal alanlarda kalkınmasına da çok önemli katkılar sağlamış olmakla beraber, onlara reva görülen şiddet, hepimizi derinden yaralamaktadır. Kadınlarımızın, hayatın her alanında elde ettikleri bu kazanımlar sayesinde kız çocuklarımızın eğitim düzeyleri de her geçen gün artmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilişinin 84. yıldönümü olan 5 Aralık Dünya Kadın hakları Gününü kutluyor, tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.