GENEL Haber Girişi : 22 Mart 2020 22:23

KAPATMA KARARI OLMADAN, ÜLKEMİZDE LOKANTASINI İLK OLARAK KAPATAN ALADDİN USTAYA TEBRİK YAĞMURU

KAPATMA KARARI OLMADAN, ÜLKEMİZDE LOKANTASINI İLK OLARAK KAPATAN ALADDİN USTAYA TEBRİK YAĞMURU
D.BAKIR- Alaaddin Kılıç, nam-ı diğer ‘Kahvaltıcı Alaaddinin’. Ünü artık, Diyarbakır’ı ve Güneydoğu’yu aşıp, ülkemizin Batı kesimlerinde bile tanınmış bir isim.Adeta kahvaltı sektöründe marka olan Alaaddin Usta, son günlerde giderek yaygınlaşan Corona virü
Üstelik, henüz ülkemiz genelinde konuyla ilgili herhangi bir kapatma kararı alınmadan, tamamen kendi insiyatifiyle bu kararı alan Alaaddin usta, bu davranışıyla, meslektaşlarına da örnek oldu. Dünya genelinde binlerce insanın hayatını kaybettiği ve ülkemizde de her geçen gün vaka sayısının artığı Corona virüsü nedeniyle, işletmelerini, geniş kapsamlı bir temizlik ve dezenfekte çalışması nedeniyle bir süreliğine kapatan Alaaddin usta, bu kararını sosyal medyadan da duyurdu.


Sosyal medyayı aktif kullanan Alaaddin Usta, facebook, twitter, instagram gibi sosyal platformlarda da, aldığı kararı duyurarak, geniş halk kitlelerinin takdirini kazandı.



Açıklamalarda bulunan Alaaddin Usta, şunları söyledi:

‘Henüz ülkemiz genelinde lokantalar ile ilgili herhangi bir kapatma kararı alınmadan, biz durumun gidişatını görerek, böyle bir karar aldık. Çünkü durum ciddi ve giderek de daha tehlikeli bir hal almaya başlıyor. Hal böyleyken, para kaybedelim, fakat insanların sağlığını tehl



Yaklaşık kırk yıldır restaurant sektöründe çalışan bir emekçiyim. Anadolu tabiriyle, işin çekirdeğinden geliyoruz. Uzmanların yaptığı açıklamalarda, insanların oturup kalktığı yerlerde bile bulaşabilir şeklinde uyarılardan sonra, biz de hemen işletmelerimizde faaliyetlerimizi durdurduk.
Çünkü masaların arasına birer metre boşluk bırakılma kararı da, reelde uygulanabilecek bir karar değil. Bugün baktığınız zaman, restaurantlarda yüze yakın farklı kalemde gıda maddesi kullanılıyor. Hangisine bir metre mesafe bırakılabilir. Zaten bu şekilde servis yapılamayacağı gibi, gelip giden insanların birbirine virüsü bulaştırma riski bir hayli yüksek olacaktı. Benim devlet yetkililerimize öneride bulunarak, bizim yaptığımız uygulamayı ülkemiz genelinde resmi bir karar alarak, bütün restaurant ve lokantaları, bir süreliğine de olsa, kapatma kararı almalarını talep etmiştim.




Aksi halde, istemediğimiz son derece üzücü gelişmeler yaşayabilirdik. Hem kahvehaneler, hem de restaurantlar, her gün yüzlerce insanın girip çıktığı ve bulaşıcı hastalığı gayet kolay bir şekilde bulaşıp yayılabileceği ortamlar. Sağ olsunlar, devlet yetkililerimiz bu çağrımızı dikkate alarak, ülkemiz genelinde restaurantların geçici olarak servise kapatılması kararını uygulamaya koydular.
Biz kapatma kararımızı 18 Mart tarihinde aldık. Hemen ertesi gün, yani 19 Mart tarihinde de, çağrıda bulunarak, ülkemiz genelinde bu kararın genelgeyle uygulanması talebinde bulunduk. Talebimizin karşılık bulması, umuyor ve diliyorum ki, diğer ülkelerine göre son derece daha kolay ve az kayıpla bu badireyi de atlatacağız.




Unutmamak gerekir ki, insan hayatı ne ertelemeye, ne de ihmale gelmez. Dünya genelinde binlerce insanın hayatını kaybettiğini, on binlercesinin de tedavi altında olduğunu görüyoruz’.
Virüsün giderek yayılma riski üzerine, geçtiğimiz günlerde böyle bir karar alan Alaaddin ustanın bu tavrı, takdirle karşılanırken, gösterdiği sorumluluk anlayışının örnek teşkil etmesi gerektiği belirtildi. Alaaddin usta, biri Merkez Yenişehir İlçesi Yeşil Camii karşısında bulunan, öbürü de Merkez Sur İlçesi Ulucami bitişiğinde bulunan iki işletmesini, geçici bir süreliğine kapatırken, kararını şu sözlerle duyurmuştu:


‘Değerli halkımıza önemle duyurulur:
Siz değerli müşterilerimizin sağlığını önemsediğimizden dolayı Corona Virüs tehdidine karşı mücadeleye destek vermek amacıyla iki şubemizde de çok yönlü temizlik ve geniş kapsamlı dezenfeksiyon çalışmaları başlattık. Bu vesileyle, her iki iki şubemiz de kısa bir süre kapalı olacaktır. Bilgilerinize sunulur. Saygılarımızla’.




Her iki işyeri de, adeta bir lezzet durağı konumunda olan, yaklaşık 17 yıldır, Diyarbakır mutfağına has Lezzetlerle hazırladığı ve tadına doyumsuz geniş menüye sahip kahvaltısıyla, gönüllerde taht kuran Alaattin ustanın bu kararı, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.
Diyarbakır’ın kendine has mutfak kültürünü, kendine has servis anlayışı, hünerli elleri, sektöründe deneyimli ve güler yüzlü kadrosuyla bölge halkının beğenisine sunan Alaaddin Kılıç, tam anlamıyla kahvaltı sektörünün öncüsü durumunda.
2003 yılında Alaaddin Kahvaltı salonunu açarak, o günden bu güne kahvaltı konusunda bir marka haline gelen Alaaddin Kılıç, doğal ve yöresel ürünleri en taze haliyle ve üstelik ekonomik fiyatlarla sunarken, hijyene verdiği önemin yanı sıra, konusunda deneyimli ve güler yüzlü kadrosuyla da senelerdir, kesintisiz hizmet sunmakta.





Temizlik, dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları nedeniyle, bir süreliğine iş yerlerini geçici olarak kapatan Alaaddin ustanın, durum normale dönünce yeniden kapılarını açacağı ve çok yönlü çalışmalarına devam edeceği belirtildi.
Aynı zamanda Mezopotamya’da yaptığı Gastoromi içerikli çalışmalarıyla tanınan ve Diyarbakır Medya, Kültür ve Mutfağı Tanıtım Derneği (DİMEK) Başkanı da olan Alaaddin Kılıç’ın çağrısının karşılık bulması, vatandaşlar arasında da olumlu karşılanırken, böylelikle olası virüs kapma veya başkasına bulaştırma ihtimalinin de minimuma ineceği kaydedildi.



ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.