GENEL Haber Girişi : 29 Kasım 2019 23:52

‘KAYAPINAR OKUYOR’ KAMPANYASI, ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

‘KAYAPINAR OKUYOR’ KAMPANYASI, ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
Diyarbakır Merkez Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç’un başlattığı ‘Kayapınar Okuyor’ kampanyası, adeta çığ gibi büyüyor. Kampanyaya, resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra, özel ve devlet okulları dahil olmak üzere, bir çok kurum
Kayapınar İlçesi Diclekent Bulvarı’nda bulunan ‘Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlköğretim Okulu da, kampanyaya katılımı artırmak ve dikkatleri çekmek amacıyla, Okuma Etkinlikleri düzenledi. Bu kapsamda okulun öğrencileri, öğretmen ve velileri, hep beraber otobüs duraklarında kitap okudular. Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlkokulu Müdürü Mustafa Doğan, düzenledikleri ‘Okuma Etkinliği’ ile ilgili olarak şunları söyledi: ‘İlçemiz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Ünal Koç Beyin önderliğinde başlatılan ‘Kayapınar Okuyor’ projesine ilgi, her geçen gün artarak devam ediyor.



Bu da bizleri bir hayli memnun ediyor. Proje kapsamında, olabildiğince daha fazla vatandaşlarımızın dikkatini çekerek, farkındalık oluşturmak için. İlçemiz genelinde bulunan otobüs duraklarında, bütün Eğitimci kadrolarımızın yanısıra, bir grup veli ve öğrencilerimizle beraber ‘Okuma Etkinliği’ düzenledik. Son derece faydalı geri dönüşler aldık. Okuma Etkinliğimize katılan Eğitimcilerimiz, velilerimiz ve bütün öğrencilerime en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Yüce Rabbimiz’in, Kur’an-ı Kerim’de buyurduğu ilk Emri’nin ‘Oku’. Olduğunu unutmayalım. İçinde yaşadığımız çağ, bilgi çağıdır.


 
Bilgiyi elde etmenin yolu da, kitap okumaktan geçer. Kitap okumayı küçük yaşlarda edinen bireyler, bu melekeyi hayatı boyunca devam ettirir. Kitap okumayı alışkanlık haline getiren insanlar, bilgi sahibi oldukları gibi, hem zamanını en verimli şekilde değerlendirmiş olurlar, hem de stresten ve kötü alışkanlıklardan uzak kalırlar. Kitap okumak, öğrenmek, bilgilenmek, aynı zamanda insanı mutlu kılar, huzurlu yaşamayı öğretir. Okumanın faydaları saymakla bitmez. Ne kadar çok okursak, kendimi geliştirir, kelime dağarcığımızı olabildiğince zenginleştirir, kendimizi her türlü platformda rahatlıkla ifade edebiliriz.



 Toplumumuzda kitap okuma alışkanlığı artıkça, hayatımızda kolaylıkların arttığını ve hayatımızın daha bir anlam kazandığını gözlemleyince, mutlu oluyoruz. Unutmayalım ki, bireylerin bilinçlenmesi, toplum kalkınması ile orantılıdır. Toplumumuzda hediyeleşirken, verebileceğimiz en güzel ve anlamlı hediyenin ‘Kitap’ olduğunu da unutmayalım. Nitekim bu hedef doğrultusunda, daha önce de İlçemizde, ‘Kayapınar Okuyor Projesi’ kapsamında yaklaşık 50 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisine kitap dağıtımı gerçekleştirilmişti.


‘Kayapınar Okuyor’ Projesi kapsamında Okulumuzun öğrenci, öğretmen ve velileri olarak hep beraber, farkındalık oluşturmak amacıyla otobüs durağında kitap okumaları, bir hayli olumlu geriş dönüşler sağladı.



HER DERSİN İLK 15 DAKİKASI KİTAP OKUMAYA AYRILIYOR

 İlçemiz Kaymakamı Ünal Koç, İl Milli Eğitim Müdürümüz Doç. Dr. Feysel Taşçıer ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Metin Öztürk ’ün takdire şayan gayretleri ve çabaları, bizleri de motive ediyor. Onların öncülüğünde, öğrenciler, öğretmenler ve veliler güç birliği yaparak, Okuma Seferberliğimizi aralıksız olarak devam ettireceğiz. Ayrıca İlçemiz Kaymakamı sayın Ünal Koç’un tavsiyesiyle, derslerimizin ilk 15 dakikasında öğrencilerimizle beraber Kitap okuyoruz. Böylelikle hem öğrencilerimize daha bu yaşlardan itibaren kitap okuma alışkanlığını kazandırıyoruz, hem de çocuklarımızın yeni yeni bilgilerle tanışarak, onların ufkunu genişletmelerine zemin hazırlıyoruz. Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlkokulu olarak geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek için, bütün Eğitimci ve İdari kadromuzla, Azimle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu hedefler doğrultusunda İlçemiz Kaymakamlığı’nın başlattığı ‘Kayapınar Okuyor’ kampanyamıza, önümüzdeki süreçte, daha farklı etkinliklerle katılacağız’



HEM VELİLER VE HEM DE ÖĞRENCİLER ÇOK MUTLU

 Öte yandan görüşlerini dile getiren öğrenciler ve veliler de, çok mutlu olduklarını belirterek, ‘Kayapınar Okuyor’ kampanyasının çok faydalı olduğunu belirttiler. Öğrenciler, ‘Kitap okumanın sayılamayacak kadar faydaları var. Birbirimize verilecek en anlamlı hediyenin Kitap olduğu gerçeğini, bu kampanya ile bir kez teyit ettik. Çok mutluyuz’ şeklinde mutluluklarını dile getirirken, veliler ise duygularını şöyle ifade ettiler: ‘Son derece anlamlı ve faydalı olan bu kampanyayı düzenleyen başta İlçemiz Kaymakamı sayın Ünal Koç olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürümüz Doç. Dr. Feysel Taşçıer, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Engin Öztürk  ve Okul Müdürümüz Mustafa Doğan ile, Eğitimcilerimiz ve bütün İdarecilerimize en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz.



Geleceğimizin Türkiye’sini yönetecek olan çocuklarımızın, henüz bu yaşlardan itibaren Okuma alışkanlığı kazanmaları gerçekten takdire şayandır. Ancak bu konuda biz velilere de önemli görevler düşüyor. Akşamları en azından bir saatliğine televizyonları kapatıp, hep beraber kitap okursak, çok daha hızlı yol alırız. Çünkü çocuklar, rol model olarak aldıkları biz anne babalarının neler yaptıklarına bakarlar. Sadece söyleyerek değil, bizzat kendimiz de okuyarak, onlara iyi birer örnek teşkil edebiliriz’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.