GENEL Haber Girişi : 28 Şubat 2023 18:33

Kuyumcular Odası’ndan depremzedelere nakit yardımı

Kuyumcular Odası’ndan depremzedelere nakit yardımı
Diyarbakır Kuyumcular Odası depremde zarar gören vatandaşlar için hazırladıkları içerisinde 1000 TL olan zarfları çadır kente giderek tek tek dağıttı. Kuyumcular Odası’nın yaptığı hizmet vatandaşlar tarafından taktirle karşılanırken başka oda ve dernekler

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki depremin ardından depremzedeler için yardım çalışmaları devam ediyor. Yardım çalışmaları kapsamında depremin yaşandığı ilk günden bu yana aralıksız bir şekilde depremzedeler için mücadele eden Diyarbakır Kuyumcular Odası örnek bir uygulama daha gerçekleştirdi. Diyarbakır Kuyumcular Odası içerisinde 1000 TL’nin bulundu toplamda 175 bin TL değerindeki 175 adet zarfı Diyarbakır ve Adıyaman’daki depremzedelere dağıttı.

Depremin yaşandığı günden bu yana yaptıkları insani çalışmaların yanı sıra depremzedeler için Kuyumcular Odası’nda 3 öğün yemek verdiklerini belirten Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel, “Yaşadığımız deprem felaketi hepimizi derinden yaralamıştır. Depremden zarar gören vatandaşlarımız için Diyarbakır Kuyumcular Odası olarak dur durak bilmeden yardımcı olmaya çalıştık, bu çalışmalarımız ile bir nebzede olsa kendilerine destek olduk, olmaya devam ediyoruz. Odamız bünyesinde yaptığımız çalışmaların yanı sıra birde odamızda depremzede vatandaşlarımız için 3 öğün yemek çıkarıyoruz. Depremzede vatandaşlarımızın nakit ihtiyacını düşünerek hayırsever arkadaşlarımızın desteği ile topladığımız 175 bin TL nakit desteğini biner TL’lik zarflar halinde Diyarbakır ve Adıyaman’da bulunan depremzede kardeşlerimize teslim ettik. Allah bir daha böyle kötü afetleri bize nasip etmesin” diye konuştu.

ADIYAMANLI DEPREMZEDEDEN TEŞEKKÜR

Diyarbakır’dan yapılan böylesi anlamlı bir yardım için teşekkür eden Adıyamanlı depremzede Şehnaz Kara, “Diyarbakır’dan buraya gelerek maddi katkıda bulunan Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet beye çok teşekkür ederiz. Allah kendisine  ve yardım eden hayırseverlerden razı olsun. Evimiz yıkıldı çok şükür  bize bir şey olmadı canımızı zor kurtardık Allah devletimizin eksikliğini vermesin” dedi.

DİYARBAKIRLI DEPREMZEDE: ALLAH’TAN GELEN BAŞ GÖZ ÜSTÜNE

Çadırda kalan Diyarbakırlı depremzedelerden Musa Almas ise, “Çadırda kalıyoruz  kurum kuruluş ve dernekler valilik ve belediyeler hayırsevelerimiz ve devletimizden Allah razı olsun. Bütün yakınlarımı ailemi çocuklarımı kaybettim  çok zor kurtuldum, Kuyumcular Odası bize zarf içinde para getirip verdiler çok teşekkür ederim Allah hayırlarını kabul etsin. Allah’tan gelen baş göz üstüne her şeyimizi kaybettik ama bunada çok şükür” diye konuştu.

ÖZEL HABER:YILMAZ ACU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.