GENEL Haber Girişi : 03 Kasım 2019 01:38

MAHMUT KUTLU'NUN ‘DİYARBAKIR BU MUDUR’ ADLI KİTAP, BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

MAHMUT KUTLU'NUN ‘DİYARBAKIR BU MUDUR’ ADLI KİTAP, BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Diyarbakırlı yazar Mahmut Kutlu, yazdığı “Diyarbakır bu mudur' adlı kitap tanıtımında okurlarıyla bir araya geldi.
Sur ilçesi Ahmed Arif müzesinde kitap severlerle buluşan Mahmut Kutlu, okurlarına 'Diyarbakır bu mudur' adlı kitabının imza törenini gerçekleştirdi. Kitap hakkında konuşan Yazar Kutlu, 1968 öncesi hakiki Diyarbakırlıların çocukken oynadıkları oyunları tespit ettiklerini ve kitaplaştırdığını söyledi. Yazar Kutlu, “Nasıl oynanıyor, malzemeleri nedir onlarla ilgili bilgi taşıyor. Bir nevi bizim çocukluk günlerimizin hatıraların anlatımıdır bu kitap.



Benim yaşımda olanlar o günleri hatırlayacak gözyaşı dökecekler, çok duygulanacaklar. Ama onların çocukları ise dedelerinin küçükken hayatlarını nasıl geçiriyorlardı onu merak edip onu bulacaklar. Yani maziye bir yolculuk. Mazimiz mahsun yıllarımıza dayandığı için o eski Diyarbakır’ı ah vah ederek anıyoruz, üzülüyoruz ve gözyaşı dökerek Diyarbakır’a hasretiz. 28 sene etkinlik yaptım, bunları yaparken sırf Allah rızası için yaptım. İsterdim ki bir sponsor olsun, bu kitabı Diyarbakırlılara bedava dağıtayım” dedi.

 
 
Diyarbakırlı yazar Mahmut Kutlu, yazdığı “Diyarbakır bu mudur’ adlı kitap tanıtımında okurlarıyla bir araya geldi. Böyle bir kitap ilk defa yayınlanmıştır.
çöplerden oyun aletlerin topluyorduk para ile oyuncak hiç almadık bu güne kadar kitabımızda da yazdık bunu, ben Diyarbakır sevdalısıyım güzel ilimizi seviyorum hizmet etmekte benim için insanlıktır, nurdur 60 oyun hiç kimse bir yazı yazmadı bu kitabı yazmakla bu eksikliği kapattığıma inanıyorum. Benimde Diyarbakırımıza bir eser bırakmam gerektiğine inandığım için bu kitabı yazmayı uygun gördüm.



Bu kitap milli eğitimide Diyarbakır kültürünün unutulmaması için okullarda beden eğitimi tarafından kaynak kitap olarak dikkate alınmasını özellikle istiyorum Sur ilçesi Ahmed Arif müzesinde kitap severlerle buluşan Mahmut Kutlu, okurlarına ’Diyarbakır bu mudur’ adlı kitabının imza törenini gerçekleştirdi. Kitap hakkında konuşan Yazar Kutlu, 1968 öncesi hakiki Diyarbakırlıların çocukken oynadıkları oyunları tespit ettiklerini ve kitaplaştırdığını söyledi.




Yazar Kutlu, “Nasıl oynanıyor, malzemeleri nedir onlarla ilgili bilgi taşıyor. Bir nevi bizim çocukluk günlerimizin hatıraların anlatımıdır bu kitap. Benim yaşımda olanlar o günleri hatırlayacak gözyaşı dökecekler, çok duygulanacaklar. Ama onların çocukları ise dedelerinin küçükken hayatlarını nasıl geçiriyorlardı onu merak edip onu bulacaklar.



Yani maziye bir yolculuk. Mazimiz mahsun yıllarımıza dayandığı için o eski Diyarbakır’ı ah vah ederek anıyoruz, üzülüyoruz ve gözyaşı dökerek Diyarbakır’a hasretiz. 28 sene etkinlik yaptım, bunları yaparken sırf Allah rızası için yaptım. İsterdim ki bir sponsor olsun, bu kitabı Diyarbakırlılara bedava dağıtayım” dedi.500 kitap bastırdık.
 

 
 Gazeteci şair yazar İbrahim Evirgen şunları söyledi ,Diyarbakır kültür kentidir bu kadim kentte yüzlerce şair yazar edebiyatçı yetişmiştir dolayısı ile bu tarihi evliyalar diyari bu kadim kentte yetişen genç şair ve yazarlar son yıllarda önemli eserler vermişlerdir.bu genç şair ve yazarlara gereken önem ve değer verilmelidir. Çünkü yarınımızın teminatı olan gençlerimiz güzel hizmetlere layıktır özellikle diyar bakır valiliğinin belediyelerin stk lerin bu kadim kentin sanatına ve kültürüne hamilik yaparak destek olmalıdırlar.
 
son yıllarda Diyarbakır has evlatlarından bir değer olan değerli ağabeyim hacı Mahmut kutlu yeni Diyarbakırla ilgili yeni bir eseri okuyucularla buluşturdu sayın haci Mahmut kutlu ağabeyimize yazım dünyasına kazandırdığı bu eser için teşekkür ediyoruz kendisinden yeni eserler bekliyoruz.


 
 Diyarbekir tanıtma ve kalkındırma derneği başkanı Abdülkadir arslanoğlu Konuşmasında Şunları Söyledi,kaybolmaya yüz tutmuş kadim kültürümüzün önemli nüanslarını kayıt altına larak kitaplaştıran ve bunu vücüt bulmuş muhteşem bir eser olarak bizlere takdim eden değerli ağabeyimiz haci Mahmut kutlu beye gönülden teşekkür ediyor cenabi haktan afiyetler temenni ediyorum dedi.


 
 Diyarbakır'ın yerli eşrafından değerli ağabeyimiz hacı Mahmut Kutlu bey " Diyarbakır Bu mudur " adlı kitabının tanıtım ve söyleşi için, uzun yıllar önce yerliştiği Bolu'dan doğduğu şehrine geldi. Ahmed Arif Müze evinde yapılan programda şair yazar dostları da eski Diyarbakır' ı anlattılar. Moderatörlüğünü  Şair Yazar Süleyman AYDIN' ın Şunları Söyledi  yaptığı etkinlik katılanları eski günlere götürdü Mahmut Kutlu bey kaynak olacak ve eksikliği giderilemeyecek bir eser vücuda getirmiştir. Kültürlerin başkentinin orijinal ve mutlulukla yaşanan günlerin örf adet, kültür, oyun ve güzelliklerini yalın ve Diyarbakırlıca anlatmıştır. Ayrıca bu gün burada sahiplenme duygusuyla biraraya gelen asil kentlilere de mutlulukların en güzelini yaşatmıştır. Keza Mahmut Kutlu Ağabey çocukça duygularla da yazmayı başarmış yazın ve gönül insanıdır Diyarbakır'ın yerli eşrafından 


 
Değerli ağabeyimiz Mahmut Kutlu " Diyarbakır Bu mudur " adlı kitabının tanıtım ve söyleşi için, uzun yıllar önce yerliştiği Bolu'dan doğduğu şehrine geldi. Ahmed Arif Müze evinde yapılan programda şair yazar dostları da eski Diyarbakır' ı anlattılar. Moderatörlüğünü Gazeteci Şair Süleyman AYDIN' ın yaptığı etkinlik katılanları eski günlere götürdü.
 
 


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.