GENEL Haber Girişi : 26 Mart 2021 21:53

MANEVİYAT ÇEŞMESİNİN BEREKETİNDEN İSTİFADE EDELİM

MANEVİYAT ÇEŞMESİNİN BEREKETİNDEN İSTİFADE EDELİM
D.BAKIR- Diyarbekirspor Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Veysi Avşar, Yarın Gece idrak edeceğimiz mübarek Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Mesajında bütün İslam Aleminin Berat Kandili’ni kutlayan Veysi Avşar, bu gecenin ‘Cenab-ı Allah’ın bizlere bahşettiği sayısız nimetlerle dolu müthiş bereketli gecelerden biri olduğuna’ dikkati çekerek, duygularını şöyle dile getirdi: ‘Yüce Rabbim’in, bizlere nasip buyurduğu, adeta hayır ve bereketle yıkandığımız, nurlara gark olduğumuz, sayısız fırsatlarla dolu bir mukaddes geceye daha ulaşmanın tarifi imkânsız mutluluğunu yaşamaktayız. 

Aslında böylesi mukaddes geceleri kelimelerle anlatmak zaten olanaksız. Ama olabildiğince değerlendirip, maneviyat çeşmesinden payımızı alabilmek için, elimizden geldiğince bu mukaddes geceyi değerlendirebiliriz.

Gizli verilen sadakalar, kimsenin haberi olmadan yapılan hayır hasenat işleri, yetimleri, öksüzleri sevindirmek, hastaları ziyaret etmek, insanlara karşı güzel ahlak ile muamele etmek, tatlı dilli ve güler yüzlü olmak, her şart ve koşulda adaletten ayrılmamak, Cenab-ı Allah’ın rızasıyla şereflenebilmemiz için bize bahşettiği sayısız fırsatlardan sadece bir kaçıdır. Keza, Sıla-i rahim yaparak, akrabalara iyiliklerde bulunmak, olabildiğince hayırlı işlerde bulunmak, Yüce Dinimiz İslam’ın talimatlarına uyabilmek, Din büyüklerimize saygı ve edep ile yaklaşmak gerekir diye düşünüyorum.

Cenab-ı Allah’ın bizlere bahşettiği sayısız nimetlere her daim hamdü senalar etmek, tabii ki hepimizin hayatında ‘olmazsa olmazlar’ arasında yer almalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle kadirşinas hemşehrilerimizin, saygıdeğer halkımızın ve bütün Alem-i İslam’ın mübarek Berat Kandili’ni canı gönülden kutluyor, bu mukaddes gecenin bütün insanlık aleminin yaşamakta olduğu bulaşıcı salgın hastalıkların sona ererek, tüm dünyaya huzur, esenlik ve sağlık dolu günleri beraberinde getirmesini, Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.