GÜNDEM Haber Girişi : 07 Kasım 2023 22:49

Mehmet İpek Türkiye Şampiyonası’na katılacak minik folklorcuları ağırladı

Mehmet İpek Türkiye Şampiyonası’na katılacak minik folklorcuları ağırladı
Hotel Büyük Kervansaray ve Büyük Mardin Otellerinin Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Mehmet İpek, Türkiye Şampiyonası’na katılacak Diyarbakırlı minik folklorcuları ağırladı.

Halk oyunlarında İl ve Bölge Birincisi olan Diyarbakır Amida Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü 13 Kasım’da Konya’da gerçekleşecek olan Türkiye Şampiyanası’na katılmaya hak kazandı. Bu başarıyı görmezden gelemeyen Hotel Büyük Kervansaray ve Büyük Mardin Otellerinin Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Mehmet İpek minik şampiyon folklorcuları Kervansaray Otel’de düzenlediği kahvaltıda ağırladı.  İpek kahvaltı öncesi sohbet ettiği minik folklorculara bahçesinde yetiştirdiği lavantalardan kopararak taktim etti.

“ŞAMPİYONLUK İLE DÖNECEĞİZ”

Diyarbakır’ı folklorda başarılı bir şekilde temsil ettiklerini ve bu meşaketli yolda kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Diyarbakır Amida Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Erdal Kaya, “Bizler  Amida Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü katıldığımız Diyarbakır İl Şampiyonası’nda il birincisi ardındanda bölgede şampiyon olduk. Şuanda da Türkiye birinciliği için Konya'ya gideceğiz. 12 asil oyuncumuz var yedeklerle beraber toplamda 19 halk oyuncu sporcusumuzun beraberinde bir antrenör, 2 idareci, 2 davul zurna kullanan müzisyenle beraber şampiyonaya katılacağız. 1



3 Kasım tarihinde gerçekleşecek bu şampiyonaya bizler Diyarbakır yöresine özgü halk oyunları ile katılacağız. İlimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bizler Amida Halk Oyunları Gençlik ve Spor kulübü olarak da geçen senenin Türkiye ikincisiyiz. Bizlere Diyarbakırspor eski başkanı iş adamı değerli büyüğümüz Mehmet İpek çok destek oldu gerek maddi olsun gerek manevi olsun desteklerini bizden esirgemedi. Bu sabah da sporcularımızı Kervansaray otelinde ağırladı bir kahvaltı organize etti bu da hem bize hem sporcularımıza moral motivasyon sağladı kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İPEK: ONLARI AĞIRLAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADIM

Minik sporcuları tebrik ettiğini sözlerine ekleyen ve Türkiye Şampiyonu olarak döneceklerine inandığını belirten İşadamı İpek ise, “Diyarbakır Amida Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü’nün il ve bölge birincisi olan minik folklorcularımızı ve onları yetiştiren kulüp başkanı Erdal Kaya ve beraberindeki antrenör ve idareci arkadaşları yürekten kutluyorum. Onları ağırlamanın mutluluğunu yaşadım. Bu başarılı sporcularımızın Konya’daki şampiyonada Diyarbakırımızı en iyi şekilde temsil edeceğine ve Türkiye birincisi olarak döneceğine inanıyorum. Kendilerini şimdiden tebrik ediyor başarılar diliyorum” dedi.

İPEK’E TEŞEKKÜR PLAKETİ

Diyarbakır Amida Halk Oyunları Gençlik ve Kulübü Başkanı Erdal Kaya tarafından, Mehmet İpek’e üzerinde “Kulübümüze yapmış olduğu her türlü yardımları için Diyarbakırsporumuzun efsane başkanı saygıdeğer büyüğümüz Sayın Mehmet İpek’e katkılarından ötürü teşekkür ederiz” yazılı plaket taktim edildi