GÜNDEM Haber Girişi : 27 Mart 2023 22:35

MEHMET SADIK MAĞAÇ:DİYARBAKIR’A HİZMET ETMEYE TALİBİM

MEHMET SADIK MAĞAÇ:DİYARBAKIR’A HİZMET ETMEYE TALİBİM
D.BAKIR/ 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde, milletvekili aday adayları, projeleri ve hedeflerini kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 28. Dönem Milletvekilliği için Cumhuriyet Halk partisinden aday ada

Açıklamalarda bulunan CHP Diyarbakır Milletvekili aday adayı Mehmet Sadık Mağaç, şunları söyledi:
‘Diyarbakır Cumhuriyet Halk partisi (CHP) 28. Dönem milletvekilliği aday adaylığı başvurumu tamamladım. Başta Türkiye’nin hak etiği demokrasiyi, adaletli yönetim düzenini tahsis ederek, halkımıza aidiyeti tekrar teslim edebilme şiarıyla bu yolculuğa çıkmış bulunmaktayız.

Öncelikli hedeflerimiz arasında eşit yurttaşlık ve ülkemizin kalkınma konusunda yaşanan tüm sorunları bire bir ele alacak ve bürokrasi ile zaman kaybetmeden, işi ehline, yani liyakatli olanlara teslim edeceğiz. Kesinlikle adam kayırma olmayacak ve sorunları yerinden yönetim ile çözüme kavuşturabilmek için hepimiz, gece gündüz demeden gayret göstereceğiz. Erişilebilir olacağız ve kapımız kesinlikle yurttaşımıza kapalı olmayacak. Gerek fikir bazında ve gerekse yatırımlar uygulama noktasına varınca, girişimcilerimize İşin başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar rehberlik ederek, karşılaştıkları sorunları, olabildiğince kısa sürede çözüme kavuşturmak için gayret göstereceğiz.



Toprak veya hayvancılıkla uğraşan köylülerimiz, çiftçilerimiz, iş insanınız, sanayicimiz, kısacası halkımızın ve tüm sivil kuruluşların sorunlarını, halkçı bir zihniyet anlayışı ile çözüme ulaştıracağız.
Yani halkımızın içinden, halk meclisini yine halkımızın hizmetkârı olmak suretiyle teslim edeceğiz’.

SORUNLAR GİDEREK BÜYÜYOR, HÜKÜMET ÇÖZÜM ÜRETEMİYOR

CHP Diyarbakır Milletvekili aday adayı Mehmet Sadık Mağaç, şöyle devam etti: ‘Bugün ülkemiz genelinde vatandaşlarımız, dev boyutlu sorunlarla uğraşıyorlar. Her geçen gün artan hayat pahalılığı, paramızın başta Dolar ve Euro olmak üzere, yabancı para birimleri karşısında sürekli değer kaybetmesi, işsizler ordusuna yeni yığınların eklenmesi, ivedi olarak çözüm bekleyen konular arasında yer alıyor. Piyasalardaki durgunluk nedeniyle, esnafımız çekini ve senedini ödeyemez halde, birçok esnafımız, sürekli artan maliyetler ve işlerin durgunluğu nedeniyle, işyerine kilit vurmak zorunda kaldı.



Emeklilerimiz, dul ve yetimlerimiz, işçilerimiz ve hiçbir sorunlarında hükümet yetkililerinin yer almadığı gençlerimizin sorunlarına ortak aklı kullanarak, çözümler üretebilmek için kollarımızı sıvamış bulunmaktayız.’
Öte yandan Diyarbakır’ın Silvan ilçesinin köklü ailelerinden ve geniş bir büyük çevreye sahip olan Mehmet Sadık Mağaç’ın, CHP’den Milletvekili aday adaylığını açıklaması, kent genelinde bir hayli olumlu karşılandı.
Şehrimizin sevilen, sayılan simalarından olan, halkımızın bağrından çıkmış birinin, kentimizi parlamentoda temsil edecek olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten vatandaşlar, Mehmet Sadık Manaç’a, başarılar dilediler.


MEHMET SADIK MAĞAÇ’I TANIYALIM:

Mehmet Sadık Mağaç, Diyarbakır’ın Silvan İlçesi Akyol köyünde dünyaya geldi. Çocukluğu ve gençliğinde çiftçilik yaptı.


Yaklaşık on yıl kadar, İstanbul’da zorunlu sebeplerle ikamet etti. 2010 yılında Akyollar Mad inşaat şirketini kurdu ve halen şirketin yönetim kurulu başkanı. Madencilik ve inşaat alanında Silvan, Siirt, Diyarbakır ve Mardin ile, Aksaray bölgesinde madencilik alanında şantiye işletmecisi olarak görev yapmakta.
Aynı zamanda Cumhuriyeti Halk partisi Silvan İlçe başkan yardımcısı olarak, çalışmalarına devam eden Mehmet Sadık Mağaç, Milletvekili seçilmesi halinde, ekip arkadaşlarıyla beraber hazırladıkları bir dizi projeyi uygulamak için, çaba göstereceklerini kaydetti.