Merhaba kıymetli okurlarımız

Zaman zaman bu köşemde sizlerle buluşarak, Diyarbakır başta olmak üzere ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri değerlendiriyor, yorumlarınızla da fikir alışverişinde bulunuyoruz. Diyarbakır'da insani hizmetler yapan çok önemli ve kıymetli değerleri, köşemde siz değerli okuyucularımla paylaşıyorum. Peygamberler ve evliyalar kenti Diyarbakır, sinesinde birçok mukaddes yapının barındıran bir şehir.

Ancak tüm bunlar yaşanırken, kendi güzel ve kalbi güzel insanların bu fani dünyada yaptığı güzellikler, hayır ve hasenat işleri, içimizi ısıtan faktörlerden biri oluyor kuşkusuz. Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra 5. Haremi Şerif unvanına sahip olan mukaddes Diyarbakır'ın bağrından böylesi güzel insanlar yıllardan beri çıkmaya devam etmekte.

Kimi insanlar vardır ki ölümlerinden sonra maalesef pek hayırla anılmazlar. Olanakları olduğu halde hayır hasenat işlerinin ucundan bile tutmamış, yetim başı okşamamış, olanağı olmayan bir öğrenciyi okutmayı düşünmemiş, hayatı boyunca ne bir hastayı ziyaret etmiş ne de bir taziye ziyaretine gitmiş; kısacası kimsenin hayır duasında yer alamamıştır.

Benim için çok kıymetli ve yardımsever bir eğitim camiasında sevilen, sayılan ve hayatını eğitim camiasına adayan öğretmen ve okul müdürleri ile uyum içinde çalışan, bağlar ilçe milli eğitim müdürü Sayın Fikret Elaltuntaş beyi köşeme taşıyarak 18 ay önce iftiralar atarak adeta zalimce, Allah korkusu olmayan mendeburlara tokat gibi mahkeme kararı ile tekrar göreve geldi.

Değerli Fikret Elaltuntaş bey, fakir fukara babasıdır, yardımseverdir, merhametlidir, adil adaletli ve hak hukuka riayet eden kıymetli bir eğitimcidir. Meyve veren ağaç taşlanır, maalesef en sonunda bu iftiracı alçaklara tokat gibi mahkeme kararı yüzlerine vurdu.

Din, dil, ırk ayırımı asla yapmaz; sürekli insan insandır der ve kapısı devamlı açıktır, asla kapanmaz. Gelen misafirlere ikramını yapmadan asla bırakmaz. Toplum arasında bir laf var: "Yiğidi öldür ama hakkını da ver." İnsan sevgisiyle, merhametliliğiyle, dürüstlüğüyle tanınır; asla hiç kimseye eyvallahı olmayan, cesur yürekli bir insandır.



Yapılan kumpaslar kuranların şamar oğlanı gibi yüzlerine çarptı.

Değerli arkadaşlar, bu güzel ilimizde yaşamak gerçekten çok zor. Nedenine gelirsek, iftira atarak kıymetli insanları huzurunu kaçırmak için kendini bilmez, hak ve hukuktan, insanlıktan nasibini almamış zebaniler gün geçtikçe artmaktadır. Bu alçak iftiracılar ne yazık ki insanın yüzüne karşı bir şey yapamıyorlar, çamur at izi kalsın misali karalamak için her yolu deniyorlar.

Ne yazık ki sonunda da kendileri hüsrana uğruyorlar ve adalet yerini buluyor. Değerli arkadaşlar, yıllardır çok yakından tanıdığım kıymetli ve yardımsever kardeşim olan, kapısını herkese ardına kadar açık tutan; dini, dili, ırkı ne olursa olsun hiçbir insan ayrımı yapmayan bir değer olan bağlar ilçe milli eğitim müdürü Fikret Elaltuntaş beye, başka birinin neden olduğu pislikleri başkalarında görerek namussuzluk yapmaya devam ediyorlar.


İslam alemi için önemli bir yere sahip olan iftira kavramı Kur'an-ı Kerim'de bütün Müslümanlara yasaklanmıştır. ömrünü eğitime  adamış Diyarbakır halkının gönlünü kazanmış eğitim alanında bir çok ilklere imza atmış olan böylesi güzel değerlere iftira atmak insanlık dışı bir davranıştır ne geçti  elinize  iftira atmak ile böylede mahkeme kararı ile  rezil olursunuz.


 Kısaca başka birini nedensiz suçlama veya suç atma anlamına gelen iftira oldukça günah bir davranıştır. Bizlere düşen görev de insani hizmetler yapan kim olursa olsun, her zaman destek olacağımız ve yanında olacağımızdır. Değerli kardeşim, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş beye de başarılar dileriz, Allah işini rast getirsin.Selam saygı dua ile.