GENEL Haber Girişi : 04 Kasım 2018 00:30

MİDDER Sokak çocuklarının takipçisi olacak

MİDDER Sokak çocuklarının takipçisi olacak
Kısa adı MİDDER olan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Diyarbakır İl Başkanı Engin Altuğ, sokakta çalışan çocukların büyük tehlike altında olduğunu belirterek, "Sokak çocukları hepimizin çok önemli değerleridir toplumuzun kana yan çok önemli yara
Kısa adı MİDDER olan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Diyarbakır İl Başkanı Engin Altuğ, Diyarbakır'da mendil satan, dilenen, araba camı silen çocukların durumuna değinerek, bu çocukların büyük tehlike altında olduğunu söyledi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nin sokakta çalıştırılan çocuklara para verilmemesi konusunda  defalarca çalışma yaptığını belirten Altuğ, ancak hala sokakta çalışan çocukların sayısının her geçen gün arttığını söyledi.  
  
İnsanların bu çocuklara yardım olsun diye para verdiklerini ancak bunun çocuğu sokağa alıştırdığını belirten Altuğ, İnsanlar yardım olsun diye bu çocuklara para veriyorlar. Para verdikçe de bu çocuklar sokakta durmaya devam ediyorlar. Oysaki sokak bir çocuğun tümüyle bir gününü sokakta geçireceği bir yer değil. Son derece tehlikeli bir yer. Pek çok istismara maruz kalıyorlar. O yüzden insanları bilinçlendirmek lazım" dedi. 



Ailelerin çocuklarının ne kadar tehlikede olduklarının farkında olmadan sokağa sürüklediklerini de belirten Altuğ, "Anne babalar a çok önemli görevler düşmektedir  aslında  çocuklarının ne kadar tehlikeli bir ortama girdiklerinin farkında değiller  anne babalar çocuklarını okula göndermeleri gerekirken  ne yazıkki para getirsinler misali ne yaparlarsa yapsınlar  söylüyorlar gece geç saatlerde  yaşları 6,veya 15 yaş gurubunda çocuklar ya araba camları silerler,yada mendil satarlar,sabahın sekizinde mendil satmaya diye yollayıp itin, köpeğin, arsızın, sapığın önüne atan anne babalar bilinçlendirilmelidirler hem çocuk, hem kız, hem güzel olmasıyla ailesi tarafından kazanç kapısı haline getirilen, istismara uğramış kızdır.kırmızı ışıkta araba camı silebilir, dilenebilir fotoğrafı çekilmemiş güzel olanlar varsa onlara da üzülelim bilahare. sorun ekonomik gelir dağılımındaki iğrençlikte ve sorunların temelini algılamaktan aciz bir toplumda yaşıyoruz.  Herkes duyarlı olmalıdır.Ve kız  ve erkek çocukları  geceni geç saatlerinde evde olmaları gerekirken  dışarılarda yaşamlarını sürdürmektedirler. Ve sigara  içtiğini görmekteyim. Çocuklarda sorduğumuzda babamız annemiz para kazanmak için bizleri dışarıya gönderiyorlar, diye söylüyorlar" diye konuştu. 




Çocukları bu durumdan kurtarmak adına tüm topluma görev düştüğünü belirten Altuğ, "Kentte yoksulluk ve eğitimsizlik gibi çeşitli nedenlerle risk altında bulunan çocukların korunması ve topluma kazandırılmaları amacıyla çalışma yürüten komisyon, sokaklarda mendil satan, kavşaklarda arabaların camlarını silen ve pazarlarda eşya taşıyan çocuk madde bağımlılığı, sağlık, suça karışma gibi çeşitli sorunlarla karşı karşıya bulunan sokakta çalışan çocukların eğitimlerine devam etmelerinin sağlanması gerekiyor. Bu konuda hepimize görev düşüyor bu altın çocuklarımıza sahip çıkalım ateşe atmayalım kimse para vermesin" dedi. 




Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün de bu konuda hassas davrandığının altını çizen Altuğ, "Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu ve Diyarbakır Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Halit Açar'ın bu konuda hasassiyetlerini en iyi bilenlerdeniz.  Kendileri sokak çocukları ile ilgili projelere imza atıp bu projelere destek veriyorlar. Bu kanayan yaraya parmak bastıklarından dolayı kendilerine de sonsuz teşekkür ediyoruz. Önemli olan bu çocukların burada bu el arabasıyla pazardan bir vatandaşın evine eşyalarını götürmesi değil bunun yeri okuldur. Aileler ve çocuklar rehabilite edilmelidir. Eğitim şart, bu çocuklarımızı topluma kazandıralım devletimiz her konuda yoksul ailelere fazlası ile yardım etmektedir" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.