GENEL Haber Girişi : 10 Ocak 2020 21:57

MİLLETİMİZİN VİCDANINA SES VEREN GAZETECİLERİMİZDİR

MİLLETİMİZİN VİCDANINA SES VEREN GAZETECİLERİMİZDİR
Diyarbakır Özel Sınav Kolleji Kurucusu Serkan Avcı,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Diyarbakır Özel Sınav Kolleji Kurucusu Serkan Avcı, kutlama mesajında duygularını şöyle dile getirdi: ‘Basın yayın kuruluşlarımız, ülkemizin kalkınma ve gelişme sürecinde, bilgilendirme yoluyla kamuoyu oluşturma görevini icra ederek, demokrasinin vazgeçilmez temel unsurları arasında layık olduğu yeri almıştır. Gazetecilik, bir iş ve meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla bir kamu hizmetidir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden tüm basın mensuplarımızın, bu müstesna gününü içtenlikle kutluyorum. Özellikle kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesinde basın mensuplarına çok büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu kapsamda Ülkemiz, bölgemiz ve İlimizdeki gelişmelerin doğru şekilde algılanıp, yorumlanması ve halkımızın zamanında bilgilendirilmesinde, özel Yerel Basın Yayın Kuruluşlarının etkin bir rolü bulunmaktadır. İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman olmaktadırlar. Basın meslek ve ahlak ilkelerini şiar edinen, ilimizin kalkınmışlık düzeyi ve kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkıları olan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar; Cenabı Allah’tan, ebediyete intikal eden bütün basın çalışanlarına rahmet eder, tüm basın emekçilerin sevgi ve saygılarımı sunarım’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.