GÜNDEM Haber Girişi : 13 Nisan 2023 18:07

Morbid obez ameliyatı olan hasta: “Sanki yeniden doğdum”

Morbid obez ameliyatı olan hasta: “Sanki yeniden doğdum”
‘Morbid obezite' hastalığı nedeniyle Bingöl'den Diyarbakır'a gelerek ‘morbid obezite' ameliyatı olan Ali Aydoğdu, sevincini “Ameliyattan sonra sanki yeniden doğdum” sözleriyle anlattı.

Bingöl'de ikamet eden Ali Aydoğdu, yıllardır kalp, şeker, tansiyon hastalıklarının yanı sıra geceleri nefes alamama problemi nedeniyle solunum cihazına bağlı uyuyordu. ‘Morbid obezite' teşhisi konulan Aydoğdu, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırılarak tedavi olmaya başladı. Fazla kilodan kaynaklı yaşamını kabusa çeviren nefes alamama ve uykusuzluk problemi, yapılan ‘morbid obezite' cerrahisinin ardından son buldu.

 

Aydoğdu'nun ameliyatını gerçekleştiren Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahri Çakabay, bu tür ameliyatların estetik için değil de gerçek hastalar için yapılması gerektiğine dikkat çekti. Çakabey, “Hastamız morbid obez cerrahisi gerektiren bir gruba dahildi. Hastamıza tüp mide ameliyatı (sleeve gastrektomi) yaptık. Ama hastamızın özelliği çok riskli bir hasta olmasıydı.


Etiketler : Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahri Çakabay Morbid Obez Ameliyatı