GENEL Haber Girişi : 03 Mart 2021 18:09

MÜSİAD DİYARBAKIR ŞUBESİNDE ‘BOZKUŞ’ DÖNEMİ

MÜSİAD DİYARBAKIR ŞUBESİNDE ‘BOZKUŞ’ DÖNEMİ
D.BAKIR- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şubesi Başkanlığına Mehmet Bozkuş seçildi.
MÜSİAD 20. Genel Kurulu toplantısına, eski başkan Mehmet Bakır Eza, MÜSİAD Yerel Üst Kurul Başkanı Ahmet Şekerli, MÜSİAD Üst Kurul Başkanı Oktay Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet ve Kalkınma partisi (Ak parti) Diyarbakır İl Başkanı Av. Muhammed Şerif Aydın, Ak parti İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, MÜSİAD Eski Başkanlarından İsmail Özşanlı, muhtelif Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yöneticileri, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.




Radisson Blu Otelde  yapılan MÜSİAD 20. Genel Kurulu toplantısında eski başkan Mehmet Bakır Eza, görevi Mehmet Bozkuş'a devretti.

Pandemi kurallarına riayet edilerek yapılan toplantıda, maske ve sosyal mesafe kurallarına, azami oranda dikkat edildi.



HEDEFİMİZ, KENTİMİZİ HEP DAHA İYİ NOKTAYA ULAŞTIRABİLMEK

MÜSİAD Başkanı Mehmet Bozkuş, yaptığı konuşmada, bu işin bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, ‘Bize teslim edilen bayrağı, azizi vatanımız ve milletimiz için daha da iyi noktaya ulaştırmak için, var gücümüzle gayret göstereceğiz.

Amacımız, her şart ve koşulda, hakkı gözetip, Ha’ktan ayrılmamaktır. Bu düstur doğrultusunda gayret gösterecek, bütün yönetim kurulu üyelerimizle beraber, en üst düzeyde hizmet sunabilmek noktasında çaba sarf edeceğiz.





BU MUKADDES KENTİN BAĞRINDAN ÇIKAN BİRİ OLARAK, HİZMETLE MÜKELLEFİZ

Mukaddes Diyarbakır’ın bağrından çıkmış insanlar olarak, hepimiz bu kutlu kente hizmet etmekle mükellefiz. Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra, 5. Haremi Şerif olan Diyarbakır’da yaşamak, bu kentin havasını soluyup, ekmeğini yemek, hepimiz için iftihar vesilesidir.

Dolayısıyla, hepimiz, el birliği ve gönül birlikteliği yaparak, kadirşinas halkımızın sorunlarının, kalıcı ve köklü çözümlere ulaşması noktasında var gücümüzle gayret göstermeliyiz’.
MÜSİAD Başkanı Mehmet Bozkuş, daha sonra şöyle devam etti:



‘Ulusal ve uluslar arası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden MÜSİAD, bu hizmet yolculuğunda, mücadelesine devam etmektedir.

Önceden belirlenen ilke ve değerlerimizi paylaşan üye sayısını artırmak, üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmak misyonuyla hareket eden, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğimiz 30. Yılını geride bırakmanın, gururunu yaşamaktadır.

İş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, entelektüel birikimini paylaşıma açan, “Kamu yararına dernek” statüsüne sahip güçlü bir ‘Sivil Toplum Kuruluşu’dur.





Bizler de bu hedefler doğrultusunda bugünlere gelip, bizlere bayrağı teslim eden kıymetli başkanlarımızdan aldığımız bayrağı ülkemiz ve milletimiz için daha da iyi noktalara ulaştırma gayreti içerisinde olmaya çalışacağız. Kapımız herkese açıktır. Hangi Semavi Dine mensup olursa olsun, dili, ırkı ne olursa olsun, her türlü yardımlaşma ve dayanışma konusunda elimizden ne geliyorsa yapacağız.

Amacımız, koşullar ne olursa olsun, halkı gözetip, Hak’tan ayrılmamak olacaktır. Bu vesile ile Sayın Genel Başkanımız Sayın Abdurrahman Kaan’a, Yerel Üst Kurul Başkanımız Sayın Ahmet Şekerli’ye ve MÜSİAD Diyarbakır üyelerine vermiş oldukları destek ve güvenden dolayı, 19. Dönem Başkanımız Sayın Mehmet Bakır Eza Başkanım ve tüm yönetim kurulu üyelerine özverili ve gayretli bir şekilde yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunarım’.




Ardından söz alan Eski Başkan Mehmet Bakır Eza ise, Mehmet Boşkuş ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek, yapacakları hizmetler için, başarılar diledi.

MÜSİAD, MİSYONU VE VİZYONUYLA YÖN VEREN BİR STK

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ise, yaptığı konuşmada, MÜSİAD’ın 20. Olağan Genel Kurul toplantısına iştirak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:
‘MÜSİAD, Hak, hukuk, eşitlik, güven, refah ve mutluluğun sağlandığ, tarihe ve topluma mal olmuş, milli ve manevi değerlerimize sonuna kadar bağlı, bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan hassasiyet sahibi iş insanlarının bir araya gelerek kurdukları, saygın bir sivil toplum kuruluşumuzdur.



İş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, entelektüel birikimini paylaşıma açan, kamu yararına dernek, statüsüne sahip olan MÜSİAD’ın misyonu, birlik ve beraberlik ruhuyla, ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmaktır.


Bu duygu ve düşünceler doğrultusunda, görevi devreden Sayın Mehmet Bakır Eza ve beraber görev yaptıkları Yönetim Kurulu üyelerine, değerli katkıları için teşekkür ediyor, Diyarbakır Şube Başkanlığına seçilen Sayın Mehmet Bozkuş ve yönetimine görevlerinde muvaffakiyetler diliyoruz’.




Daha sonra, MÜSİAD Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Bozkuş, MÜSİAD Yerel Üst Kurul Başkanı Ahmet Şekerli’ye, MÜSİAD işlemeli plaket takdim etti. Öte yandan Mehmet Bozkuş’un, MÜSİAD Diyarbakır İl Başkanlığına seçilmesi, kent genelinde sevinçle karşılandı. Bozkuş’un, senelerden beridir iş dünyasının içinde olduğu, kent insanıyla ve iş dünyasıyla iç içe yaşadığını belirten vatandaşlar ve iş dünyasının temsilcileri, Mehmet Bozkuş ve ekibine, başarılar dilediler.

MÜSİAD Diyarbakır Şubesi, Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri ise, şu isimlerden oluştu:
ASİL ÜYELER:
1. Mehmet BOZKUŞ
2. Ali ALTINDAĞ
3. Hüseyin TAŞ
4. Ahmet ALTUNBAY
5. Baver Basri BİLEK
6. Salim FERHAN
7. Hamdullah AKYILDIZ
8. Mustafa TEK
9. Mahmut SUÇİÇEK
10. Muhammed Musab BAHADIR
11. Bedrettin BUDAK
12. Cengiz ORMAN
13. Selami SARIŞ
14. Mehmet Ali TURAN
15. Enez ÇİMEN (Genç MUSİAD Başkanı)
YEDEK ÜYELER:
1. Özkan AKKAYA
2. Servet ŞAYLI
3. Şeyhmus ÖZBAY
4. Ömer GÜLEN
5. Mücahit ÇİMEN
6. Uğur ÇOBAN
7. Abdurrahman ATAŞ
8. Recep BEKTAŞ
9. Yusuf BATTAL
10. Ruşen Fırat ARZU
11. Rauf ERYILMAZ
12. Süleyman SULAR
13. Çetin YEŞİL
14. Halil YÜCE
15. Mehmet YAVUZ.


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.