GENEL Haber Girişi : 20 Mart 2020 22:53

MUZO’NUN YERİNDE, HİJYEN SEFERBERLİĞİ

MUZO’NUN YERİNDE, HİJYEN SEFERBERLİĞİ
ERGANİ- Diyarbakır İlimizin en büyük ve köklü geçmişi olan Ergani İlçemizde, senelerden bu yana esnaflık yapan Muzaffer Uzan, işletmesinde örnek teşkil edecek uygulamaları gerçekleştiriyor.
Ergani’nin en gözde mekânlarından olan ve ‘lezzet durağı’ olarak bilinen Muzaffer Uzan’ın lokantasında, yıllardır birbirinden güzel yöresel yemekler yapılarak, vatandaşların beğenisine sunulur.

İlçede ‘Muzo’nun Lokantası’ olarak bilinen restaurant, gerek yemeklerin hazırlanışı, gerekse ortamın hijyenik ve temiz oluşu ile güler yüzlü servis anlayışı dolayısıyla, bir çok kurum ve kuruluşun, esnafların ve vatandaşların özellikle tercih ettiği bir mekan.

İlçede sevilen sayılan Muzaffer Uzan, ömrünü bu işe vermiş, sektörün duayenlerinden biri. İşletmeci Muzaffer Uzan, müşteri değil, ‘misafir’ anlayışıyla hareket ederek, işletmesine gelen herkese nezaket, sıcaklık ve güler yüz göstererek, geleneksel misafirperverliğimizin en güzel örneklerini sergiler.





Ancak, son günlerde yaşanan ve ülkemizi de etkileyen corona virüs tehlikesi dolayısıyla, ekstra önlemler alan ve insan sağlığını hep ön planda tutan Muzaffer Uzan, bir kez daha vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.
Açıklamalarda bulunan Muzaffer Uzan şunları söyledi:


ALLAH’IN İZNİYLE, BU BADİREYİ DE ATLATACAĞIZ

‘Yıllardan bu yanadır, hep en taze ürünleri, ustalarımızın hünerli ellerinde hazırlayıp, hijyen ve temizliği ön planda tutarak servis yapmaktayız.
Ancak, özellikle son günlerde dünya genelinde yaşanan ve ülkemizi de olumsuz etkileyen bulaşıcı hastalıklar nedeniyle, bir dizi ekstra önlemler aldık.
Bizler zaten ‘temizlik İmandandır’ şiarıyla yetişmiş, çocuklarımızı da bu şiarla yetiştirmiş insanlarız.

İnsan sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Herkes kendine düşen görevi yaparsa aşamayacağımız hiç bir engel yoktur .

Allah’ın izniyle, bu zorlu günleri de atlatacak ve bugüne kadar atlattığımız badireler gibi, bu badireyi de atlatacağız. Ulus olarak bugüne kadar neleri atlatmadık ki?..

Bizler işletme olarak, özellikle corona virüsün gündeme gelmesini takiben, işletmemizde kağıt tabaklar kullanmaya başladık. Yani misafirlerimiz yemeklerini yedikten sonra, kağıt tabaklarımızı da çöpe atmak suretiyle, muhtemel bir virüs bulaşmanın önüne geçme noktasında, çok önemli bir uygulamayı gerçekleştirdik.




Bu uygulama, bizim için yeni maliyetler getirdi kuşkusuz. Biz bu maliyeti, misafirlerimize yansıtmadık. Varsın bu aralar kâr etmeyelim. En azından içimiz rahat. Cana geleceğine mala gelsin.
Aldığımız önlemler, bununla da sınırlı değil, İşyerimizi her sabah mesai başlamadan kompile dezenfekte ediyoruz. Personel arkadaşlarımız, mesai boyunca eldiven ve maske takıyorlar. Misafirlerimiz yemek yedikten sonra, masaları ve oturdukları yerleri yine dezenfekte ediyoruz
.
DEVLETİMİZ ELİNDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERİYOR

Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca olmak üzere, devletimiz tüm kadrolarıyla, vatandaşlarımızın sağlığı açısından elinden gelen gayreti gösteriyor.
Özellikle vurgulanan ‘bir metreden fazla yaklaşmama’ kuralını uyguluyoruz. Bunun yanı sıra işlememizde yemek yiyen misafirlerimizi yan yana oturtmuyoruz.
Ayrıca, bütün meyve ve sebzelerimizin yanı sıra, yemeklerimizde kullandığımız bütün malzemelerimizi sirke suyu ile yıkadıktan sonra, yemeklerin yapımına başlıyoruz. Bütün meslektaşlarımıza da tavsiyem, hem kendileri ve çalışanları, hem de işletmelerimize gelen misafirlerimizin sağlıkları açından, azami ölçüde hijyen ve temizliğe dikkat etmeleri yönündedir.

Tabii tedbir bizden, takdir Yüce Rabbim’indir.
Başta aziz vatanımız olmak üzere, İslam Alemi ve bütün insanlığın en kısa sürede bulaşıcı ve salgın hastalıklardan kurtularak, mutlu ve huzurlu günlere kavuşmasını, Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz’.


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.