ASAYİŞ Haber Girişi : 19 Haziran 2020 22:26

‘ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ, PARA DEĞİL HİZMETTİR’

‘ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ, PARA DEĞİL HİZMETTİR’
D.BAKIR- Sultan Şeyhmus Külliyesi İşletmecisi Cebrail Acun, bazı çevreler tarafından gündeme getirilen gerçek dışı iddialar nedeniyle, yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamasında, Sultan Şeyhmus’un torunları olarak, birincil hedeflerinin böylesine manevi değeri olan Sultan Şeyhmus Ziyaretine en iyi şekilde hizmet sunabilmek olduğunu belirten Cebrail Acun, şunları söyledi:


‘Bilindiği gibi, merhum Sultan Şeyhmus, Mardin’in en tanınmış velilerindendir. Sultan Şeyhmus Hazretleri Türbesinin bulunduğu külliye alanı, 2007- 2008 yılları arasında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarılarak bugünkü görünümüne kavuşturulmuştur.



Vakıflar Bölge Müdürlüğü onarımı yaptıktan sonra profesyonel bir yönetim olması açısından külliyeyi işletmesi için ihalesi açtı. Bizler de Sultan Şeyhmus’un torunları olarak, manevi hedeflerimiz doğrultusunda bu ihaleye girdik. İhaleye bizim dışımızda başka firmalarda katıldı. Şirketimiz, en yüksek kira bedelini teklif ederek hizmeti yapma hakkını elde etti. Bu süreçten sonra külliyedeki işlerin daha iyi gitmesi için bir araştırma yaptık bu araştırma neticesinde bazı hizmetlerin yapılması gerektiğine karar vererek, bunları yerine getirmeye başladık. Ancak bunları yapınca birçok zorlukla karşılaştık. Asla yılmadık ve hedeflerimizden vazgeçmedik. Çünkü biz yaptıklarımızın doğru olduğuna inandık ve sadece, Allah rızasını gözettik.




Külliye bahçesine yüzlerce ağaç diktik, böylelikle insanların çok daha rahat, ferah ve yeşil bir ortamda konaklamalarını hedefledik. Fakat ne acıdır ki, bu ağaçların bir kısmının tanımadığımız birileri tarafından kırıldığını görünce çok üzüldük. Çünkü külliyenin manevi havasını anlamayan insanların var olduğunu görmek, bizleri fazlasıyla üzdü.




Ayrıca, bir çok farklı çalışma gerçekleştirerek, külliyenin son derece rahat, temiz ve yemyeşil bir ortama kavuşması, esnaflarımızın rahatlıkla ticaretlerini yapmaları ve vatandaşlarımızın huzur içinde gelip gitmelerini sağlamaya çalıştık. Bu kapsamda, külliyenin her iki tarafında bulunan yollar ana caddeye kadar genişletilerek araç trafiğinin rahatlaması sağlandı. Ziyaret alanının duvar dışında kalan çevresi araç ve ziyaretçi güvenliği gözetilerek tamamı dikenli tel örgü ile çevrildi. Ziyaretin ana girişinden itibaren tarihi çeşmenin başına kadarki taş yol 2010 yılında doğal taşlarla kaplandı ve ışıklandırması yapıldı. Yıllardır atıl durumda bulunan otelin inşaatı tarafımızca yapılarak tarihi dokuya uygun olarak orijinal hali ile hizmete sokuldu.




Ziyaret girişi dışında derme çatma şekilde duran marketlerin tamamı otel binasının altına alınarak çevre kirliliği ortadan kaldırılıp otopark için alan açıldı ve ziyaretçilerin daha kolay ve rahat bir şekilde ihtiyaçlarını karşılamaları sağlandı.
Ayrıca bu sayede ziyarette satış yapan esnaflarımız da dış koşullardan etkilenmeden daha temiz daha güvenli bir şekilde ticaretlerini yapma Fırsatı buldu. Türbenin zemininde halı yoktu, ziyaretçiler mecburen ayakkabıyla içeri giriyordu. Girişimlerimiz sayesinde ve hayırseverlerin desteğiyle türbenin tamamı Birinci Sınıf Cami halısıyla kaplandı. İçi, bir Cami titizliği ve temizliğiyle ile ziyaret edilebilir hale getirildi. Sultan Şeyhmus hazretlerinin türbesi orijinal ahşapla kaplandı ve manevi dokuya uygun hale getirildi. Ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla otel inşaatının içinde fırın inşa edildi.



Yaz Aylarında ortaya çıkan su sorununu çözebilmek için üç farklı noktaya su sondajı kurularak kesintisiz su kaynağı sağlandı. Ziyarete gelen vatandaşların araçları çok ciddi bir karmaşa yaratmaktaydı, biz de bu yoğun günlerde yaklaşık 20-25 görevli ile birlikte araçları neredeyse kibrit kutusu titizliğinde dizerek alanı kazanmaya ve insanların rahat bir şekilde araçlarına ulaşarak, giriş çıkış yapma ve ziyaretlerini gerçekleştirme fırsatı bulmasını sağladık. Pazar günleri binlerce insan türbeyi ziyaret ediyor. Etrafa ve yerlere atılmış kamyonlarca çöpü temizlemek için harcanan çabayı bir düşünün. Bu işi yapan insanlara ne kadar teşekkür etsek bile azdır.




Tabi bütün bu hizmetleri yapabilmek için insan gücünün yanısıra, mali güç gerekiyor ve bunu fedakârca yapan çalışanlarımızın tüm özlük hakları ziyadesiyle korunarak maaşları, sigorta primleri, yemek ihtiyaçları, tarafımızca karşılanarak hizmet verilmekte. Bu İnsanlar bedava çalışmayacaklarına göre bunlar için harcanan paranın da bir bütçeden karşılanması gerekiyor. İşte tam da bu noktada külliyeyi ziyaret eden ziyaretçilerimizden aldığımız 1 TL. wc ücreti, 35 TL. kesim ücreti ve 10 TL. hizmet bedeli dışında başka hiçbir ücret talep edilmemektedir.



Ayrıca bu ücretler zaten belediye rayiç bedelleri gözetilerek ve resmi fişler basılarak vergiye tabi olacak şekilde tahsil edilmektedir. Ziyarete gelip aracını park eden ve piknik yapan vatandaşlarımızdan alınan bu 10 TL. ücret kesinlikle bu hizmetlerin yerine getirilmesi için kullanılmaktadır. Sosyal medyaya yansıdığı gibi giriş ücreti veya Namaz kılan kişilerden alınan ücret veya kişi başı ücret gibi beyanlar kesinlikle gerçek dışıdır.



Bu beyanı ortaya atan köyü niyetli kişileri, Allah’a havale ediyoruz. Ayrıca bu kişi ve kurumlar hakkında şirketimizin itibarını zedeleyici ve kamuoyuna yanıltıcı bilgi verdikleri için suç duyurusunda bulunma hakkımızı saklı tutmaktayız. Devamı halinde; ivedilikle avukatlarımız tarafından yasal yollara başvurulacaktır. Bizim niyetimiz, kesinlikle hiç kimseyle polemiğe girmek değildir. Amacımız, ziyarete gelen herkesin eşit, güvenli ve huzurlu bir şekilde, Hak ettiği hizmeti alıp, ziyaretini yapıp evine güvenle ve huzurla dönmesini sağlamaktır.



Bunun için de, bizlere ‘Allah razı olsun’ demeleri, bizim için yeter de artar bile. Bu niyetle atılması gereken bütün adımları atıyoruz atmaya da devam edeceğiz.
Maalesef ‘çamur at izi kalsın’ mantığıyla sosyal medyada klavye kahramanlığı yaparak bu işi farklı anlatmaya çalışan beyanları görüyor ve üzüntüyle karşılıyoruz. Aldığımız ücretlerin tamamı yasaldır ve hiçbir ticari amaç gütmemektedir. İçinden geçtiğimiz bu zor süreçte bulaşıcı pandemi dolayısıyla, zaten ziyaretçi sayısı, oldukça düşmüş durumda.


Bilindiği gibi zaten burası sezonluk olarak çalışan bir mekân. Dolayısıyla Ekim ayı ve mayıs ayı arasındaki süreçte kış şartları nedeniyle çok az ziyaretçi gelmekte ve bu aylarda şirketimiz maddi olarak zararına çalışmaktadır. Fakat bu süreçte yine bizler şirket olarak personel maaşı sigorta ve diğer giderler olmak üzere birçok masrafı kendi bütçemizden karşılıyoruz.



Ayrıca her yıl Vakıflar Genel Müdürlüğüne kira ödeyerek hizmeti sürdürmeye çalışıyoruz. 12 yıllık hizmet süremizde on binlerce insandan olumlu ve takdir edici sözler duyuyor olmanın mutluluğuyla yolumuza devam edeceğiz.




Bizi ilgilendiren kısım, türbeye ziyaret amacıyla gelen ve oranın Manevi değerine inanan herkes başımızın tacıdır. Onlara hizmet etmek, bize mutluluk vermektedir ve bu hizmetin binde birini yapamayacak birtakım kişilerin, hakkımızda attığı iftiraları kamuoyunun bilgisine sunuyor ve onları, Allah’a havale ediyoruz. Tüm duyarlı vatandaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.




ÖZEL HABER: YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.