ORGANİZASYON İŞLERİ, NEDEN YABANCI FİRMALARA VERİLİR

Ancak, bir çok Sivil Toplum Kuruluşu yetkililerinin, esnaf ve ticaret erbabının, sendika temsilcilerinin ve vatandaşların sık sık sorduğu bir soruya, maalesef, yıllardır net bir cevap alınabilmiş değil.  
 
‘CEK-CAK İLE HİÇBİR SORUN ÇÖZÜLMEZ’  
 
‘Diyarbakır’da bunca organizasyon firmaları varken, neden başka kentlerden organizasyon firmaları getirilip, her yıl çuvallar dolusu paralar bu firmalara veriliyor’ sorusunun cevabı, hâlâ bir muamma. Konuyla ilgili olarak görüşlerini dile getiren, Esnaflar, STK temsilcileri ve vatandaşlar, ‘İşsizliğin, yoksulluğun ve ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu kentimizde, her yıl düzinelerce organizasyon yapılıyor. Ama ne hikmetse, bu kentin organizasyon firmalarına üvey evlat muamelesi yapılıp, sürekli başka vilayetlerden organizasyon firmalarına, yağlı ballı işler veriliyor. 



Bu durum haklı olarak zihinlere ‘Acaba’ sorusunu getiriyor. Evet, gerçekten de organizasyon işlerinde bir takım usulsüzlükler mi var, birileri rant uğruna, kentimize adeta ihanet ediyor, bu işlerde ne tür ‘işler’ dönüyor, sorularını getiriyor ister istemez. Diğer vilayetlere baktığınızda ‘Kent Milliyetçiliği’ yapıldığını ve bu tür işlerin, yerli firmalara verildiği görürken, ne hikmetse İlimizde tam tersi oluyor. İşin acı tarafı, Diyarbakır’da son sistem cihazlar, teknik personel gerekli malzemelerin en iyisi mevcutken, çok büyük miktarda meblağların, çoğunlukla iş bilmeyen ve profesyonel hizmet veremeyen firmalara, tabiri caizse ‘peşkeş çekilmesi’ insanları kahrediyor.  



 
Aynı işi çok daha ekonomik fiyatlar ve daha kaliteli bir sunumla yapan Diyarbakır firmaları varken, binlerce kilometre öteden getirilen ve üstelik de profesyonellikten uzak firmalara, çok büyük paralar karşılığı verilmesi, gerçekten manidar. Esnaflarımızın kan ağladığı şu günlerde, bu konuya özellikle dikkat çekmek gerekiyor. İlimiz Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere bütün resmi, özerk ve özel kurum ve kuruluşlar, mutlaka bu konu üzerine eğilmeliler.



Diyarbakır’da hizmet sunan organizasyon firmalarında, 15 bine yakın insanımızın ekmek yediğini düşünürsek, istihdama sağladığı katkının yanısıra, İlimiz Ekonomisine sağladığı katma değerin getirisi, daha net anlaşılacaktır. Ancak ne acıdır ki, ne zaman bu tür konular gündeme getirildiğinde, yetkililerin sonu ‘cek-cak’ ile biten suya tirit açıklamalarından başka, elle tutulur, gözle görülür bir gelişme yaşanmıyor. Yazıktır, günahtır, bu insanların vebalini alanlar bilmelidirler ki, bunun hesabı çetin olacaktır. Zaten işsizliğin pençesinde kıvranın bu insanlara, bir darbe de bu şekilde vurulmasın lütfen’ şeklinde, haklı şikâyetlerini dile getirdiler. 





ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.