GENEL Haber Girişi : 03 Mart 2020 21:44

ÖZEL BOWER HOSPİTAL’DEN MAARİF OKULLARINDA İŞİTME SAĞLIĞI SEMİNERİ

ÖZEL BOWER HOSPİTAL’DEN MAARİF OKULLARINDA İŞİTME SAĞLIĞI SEMİNERİ
D.BAKIR- Diyarbakır’ın saygın ve köklü okullarından Diyarbakır Özel Maarif Koleji Mozaik Okulları, daha önce gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. 2015 yılından beri Diyarbakır’da eğitim hizmeti veren Maarif Koleji Mozai
Diyarbakır Maarif Koleji Mozaik Okulları Kurucu Müdürü Gani Beyoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Diyarbakır Maarif Okulları olarak, 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü’nde öğrencilerimize işitmenin ve kulak sağlığının önemi konusunda bilgiler aktardık. Özel Bower Hastanesi tarafından okulumuzda, öğrencilerimize yönelik düzenlenen bilgilendirme semineri oldukça yoğun bir ilgi ve katılımla gerçekleşti.


Okul olarak, önümüzdeki süreçte de, bu tür etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızın, her yönden hayata olabildiğince donanımlı bir şekilde hazırlanabilmeleri noktasında, elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz’.



EĞİTİM, VİDEO GÖSTERİLERİYLE SUNULDU

Hastane doktorlarından Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ferit Kara, çocuklara kulak sağlığının önemini anlattı. Doğumdan itibaren duymayan ve yapılan tedaviler sonucu ilk kez ses ile tanışan çocukların tepkilerini konu alan video, çocukların oldukça ilgisini çekti. Op. Dr. Kara, “İşitme sağlığımız yerindeyken bunun önemini çok fazla kavramayabiliriz ama dünyadaki sesleri duymadığımızı düşünelim, o zaman kulak sağlığımızı korumanın önemini anlarız” dedi.



Kulağa hangi nedenle olursa olsun bir cisim sokulmaması ve kulak temizleme çöplerinin kullanılmamasını özellikle vurgulayan Op. Dr. Kara şöyle devam etti: “Kirli havuzlara girmemeli, uzun süre yüksek sesle müzik dinlememeli ve kulağımızda ağrı, kaşında ya da işitme kaybı hissettiğimizde büyüklerimize bildirmeliyiz.”



BÜTÜN SINIFLAR TEK TEK DOLAŞILARAK, KULAK MUAYENESİ YAPILDI

 Daha sonra, soru-cevap bölümüne geçildi. Öğrenciler, konuyla ilgili kafalarına takılan bütün soruları doktorlara sorarak, konu hakkında bilgilendiler. Ardından, sınıfları tek tek dolaşan Op. Dr. Ferit Kara, öğrencilere kulak muayenesi yaptı. Bunun yanı sıra, kulak ve işitme sağlığını nasıl korumaları gerektiğini anlatan broşürler çocuklara sunuldu.




HABER: YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.