GENEL Haber Girişi : 06 Haziran 2019 01:08

Özel Diyarbakır Final Okulları’nda mezuniyet coşkusu

Özel Diyarbakır Final Okulları’nda mezuniyet coşkusu
Diyarbakır’da uzun yıllardır eğitim alanında hizmet veren ve yetiştirdiği başarılı öğrenciler ile Diyarbakır’ın eğitim çıtasını yükseklere taşıyan Özel Diyarbakır Final Fen ve Anadolu Lisesi 2019 yılı mezunlarını ihtişamlı bir törenle uğurladı.
Rodison Blue Otel’de düzenlenen mezuniyet gecesine Diyarbakır Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Direk, Dicle Üniversitesi akademisyenleri, bir çok eğitimci ile önemli isim, Özel Diyarbakır Final Okulu öğretmenleri, öğrencileri ve velileri katıldı.  



EĞİTİM CAMİASINDA 27 YILLIK BİR SERÜVEN 

Günün anlamına binaen yaptığı konuşmada Diyarbakır’a yaraşır bir hizmet sunmaya çalıştıklarını belirten Okul Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Otu, “ 17 yıllık dershanecilik ve 10 yıllık özel okul serüvenimizde Diyarbakır ve bölge halkına yaraşır bir hizmet sunmaya çalıştık. Özel Diyarbakır Final Okulu;  Öğrencileri okula başladıkları ilk günden itibaren; temel bilgi, beceri , anlayış ,dijital yetkinlik ve dünya vatandaşlık bilinci ile donatarak bir üst eğitime hazırlamayı amaçlamaktadır.



Aynı zamanda akademik öz güvenlerini yükseltmek , biliş üstü stratejiler geliştirmelerini, bu stratejileri doğru yer ve zamanda kullanmalarını sağlayarak anlamlı öğrenmelerle edindikleri bilgiyi doğru yorumlayıp uygulama, analiz ve sentezlerle uygun bilişsel ürünler vermeleri hedeflenmektedir” dedi. 



“ÖĞRENCİLERİ HAYATA HAZIRLAMAK BİZİM İŞİMİZ” 


Çocuklara verilebilecek en güzel şeyin zaman olduğunu ve kendilerinin tüm zamanlarının öğrencilerine ait olduğununda altını çizen Otu, “Kendi alanlarında yetkin, deneyimli sınıf ve branş öğretmenleri ile duyarlı sınıf modellerinde  yapılan öğrenci merkezli eğitimde öğrencilerin araştırma yapmalarına, proje geliştirmelerine, yaratıcı yönlerini ön plana çıkartıcı çalışmalara ağırlık verilmektedir. 



Özel Diyarbakır Final Okulu, eğitim ilke ve yöntemleri bir bütünlük ve süreklilik içinde öğrencinin gelişim özellikleri göz ardı edilmeksizin veli, öğretmen, rehberlik birimi ve öğrenci işbirliğiyle sürekli geliştirilmektedir. Eğitimin temel amacı, çocukları kendi yeteneklerinin farkına vardırtmaktır.Çocuklara verilebilecek en güzel şey zamandır. Bizim tüm zamanımız onların. Akademik başarının yanında olaylara bakış açısı kazandırarak hayata hazırlamak bizim işimizdir” diye konuştu.  



ÖĞRENCİLERİMİZ İLE GURUR VE ONUR DUYUYORUZ 

Daha sonra bir konuşma yapan ve çocuklara daha çok zaman ayrılması gerektiğini belirten Özel Diyarbakır Final Fen ve Anadolu Lisesi  Müdürü  Ekrem Tunç ise, “Tüm ekip arkadaşlarım adına ,en değerli varlıklarınız olan çocuklarınıza hizmet etmekten büyük bir gurur ve onur duymaktayız. Çocuklarımızla güzel anılar biriktirmek için onlara daha çok zaman ayırmalıyız,bu veda öğrencilerimiz için geçerli olduğu kadar sayın velilerimiz içinde geçerlidir.Zira bu gençler birkaç ay sonra çok arzu ettikleri üniversitelere ,farklı kentlere gideceklerdir.Onlarla yaşayacağınız bu kısa zaman diliminde daha fazla güzel anılar biriktirmeye bakınız.

 
Bu zor ve stresli dönemlerinde gençlerimize karşı biraz daha anlayışlı olmaya çalışalım. Final okulları çocuklarınızı iyi üniversitelere yolculamaktan elbette büyük gurur duyacaktır, ama ondan öncelikli hedefimiz, bu gençleri topluma faydalı, ana babaya saygılı, toplum değer ve inançlarına duyarlı bireyler yetiştirmektir. Akademik , güvenlik , disiplin ve hoşgörünün hakim olduğu Final okulları çocuklarınızı güvenle geleceğe hazırlamada her zaman hizmet sunmaya devam edecektir. Gençlere yaşam ve sınav sürecinde başarılar, mutluluklar diliyoruz” diye konuştu.  


“FİNAL OKULLARI SAMİMİ BİR KURUM” 

Final Okulları’nı samimi bir kurum olarak adlandıran Diyarbakır Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Direk, “Diyarbakır ve bölgede özel okul kavramının yerleşmesinde büyük emekleri olan Final ailesinin tüm çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Final okullarını özellikle güvenlik ,disiplin ve akademik başarıları yanısıra insanın kendini bir aile ortamında hisettiği samimi bir kurum olarak adlandırıyorum,gençlerimizin kariyer yapabilecekleri güzel üniversitelere yollanması bizim için bir gurur vesilesidir.



Geceye katılan tüm öğretmen öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. 
2018-2019 Fen Lisesi dönem birincisi Betül Evin Polat ve Anadolu birincisi Nazlı Türk gecede duygulu bir konuşma yaparak, üzerlerinde emeği geçen tüm öğretmenlere ve şükranlarını sunarak, Final okullarından mezun olmanın gurur ve çoşkusunu yaşadıklarını söylediler. 
Daha sonra gece öğrencilerin canlı müzik performansları ile devam devam ederken, gecenin ilerleyen saatlerinde ise kep atma töreninin ardından mezuniyet pastası kesildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.