GENEL Haber Girişi : 20 Ocak 2019 13:45

Prof.Dr. Hatipoğlu'na rektörlük görevi

Prof.Dr. Hatipoğlu'na rektörlük görevi
Diyarbakırlı Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu, yayımlanan atama kararları ile Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı. Prof.Dr. Hatipoğlu'nun rektörlük görevi Diyarbakır'da adeta bir bayram havası yaşattı.
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları ile bir çok genel müdür, bakan yardımcısı ve rektör yeni görevlerine başladı. Bu atama ile atv'nin sevilen isimlerinden ve Türkiye'nin gönlünde taht kurmuş Diyarbakırlı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rektör atamalarına ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararlara göre, 6 üniversiteye rektör ataması gerçekleştirildi. Kararla Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'ne getirildi. 
Prof.Dr. Hatipoğlu'nun rektör atanması Diyarbakır'da adeta bayram havası yaşattı. Diyarbakır'da bir çok yerde Hatipoğlu'nun rektörlüğü kutlanırken, bir çok STK ve dernekte Hatipoğlu'na verilen yeni görevden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Hatipoğlu'nu tebrik ettiler.  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok doğru bir karar verdiğini ve Prof.Dr. Hatipoğlu'nun rektör olarak atanmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Dermanbaba Lakaplı Yılmaz Acu, "Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu tüm Türkiye'nin gönlünde taht kurmuş değerli ve mümtaz bir insandır. Kendisi bizim gururumuzdur. Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir görevi kendisine layık görmesi bizleri de mutlu etti. Çünkü Sayın Hatipoğlu bu göreve layık bir insandır. Kendisine bu görevinde başarılar diliyorum. En yakın zamanda kendisini tebrik etmek için ziyaretine gideceğim" diye konuştu.  
Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu kimdir? 
1955 yılında Diyarbakır'da doğan Hatipoğlu, 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı. Aynı fakültede Hadis ana bilim dalında "Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü" adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında doçent, 2012'de profesör oldu. 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.