GENEL Haber Girişi : 27 Nisan 2019 00:42

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na Diyarbakır’da büyük ilgi

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na Diyarbakır’da büyük ilgi
Türkiye’nin her tarafında sevenleri ,hayranları ve büyük tabanı olan Ünlü İlahiyatçı Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu’na Diyarbakır’da düzenlediği söyleşi de büyük ilgi vardı. Yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kuran Prof.Dr. Hatipoğlu’nun Ninova Alışveriş Me
Diyarbakırlı sevenleri ile söyleşide buluştu. Sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği Prof.Dr. Hatipoğlu, “Diyarbakır’a her geldiğimde heyecanlanıyorum çünkü bende bu toprakların çocuğuyum. Bende Fatihpaşa Mahallesi’nde doğdum, Sur’da doğdum yani buralıyım” dedi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezlerinden olan, düzenlediği kültürel ve sanatsal etkinliklerle Diyarbakırlıların buluşma noktası haline gelen Ninova Park AVM Ramazan ayı etkinliklerine start verdi.

 

Ramazan etkinlikleri kapsamında Ninova Park AVM’de bugün ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu söyleyişi yaptı. Düzenlenen programa Diyarbakırlılar adeta akın etti. Kendisini dinlemeye gelen vatandaşlarla birebir ilgilenen Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu kendisiyle konuşmak isteyen 77 yaşındaki bir yaşlı bayanı da platforma davet ederek elini öptü ve kendisiyle fotoğraf çektirdi. Tüm hayranlarıyla tek tek hatıra fotoğrafları çektiren Prof.Dr. Hatipoğlu, kitaplarını da imzalamayı ihmal etmedi. 



VATANDAŞLAR SOSYAL MEDYADA CANLI YAYIN YAPTI 

Adeta izdihamın yaşandığı söyleşide Prof.Dr. Hatipoğlu kendisini izlemeye gelenlerde namaz kılmaları konusunda da söz aldı. Sevenlerine 3 kez namaz kılmaları konusunda söz vermelerini isteyen Prof.Dr. Hatipoğlu, hayranlarının hep bir ağızdan 3 kez namaz kılacaklarına dair söz aldı. Ninova Alışveriş Merkezi’nin 3 katıda ağzına kadar vatandaşla dolup taşarken, vatandaşlar sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaparak bu anı sevenleri ve yakınlarına da duyurdular. 



“DİYARBAKIR’A HER GELDİĞİMDE HEYECANLANIYORUM”

Söyleşide vatandaşlara seslenen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Sevgili Diyarbakırlılar, sevgili hemşehrilerim yüce Allah’ınselamı hepinizin üzerine olsun. Hepiniz bu programa hoş geldiniz, şeref verdiniz. Tabi biz Mardin’e geldik uçakla, Mardin’den karayoluyla Diyarbakır’a geldik. Diyarbakır’a her geldiğimde heyecanlanıyorum çünkü bende bu toprakların çocuğuyum. Bende Fatihpaşa Mahallesi’nde doğdum, Sur’da doğdum yani buralıyım” dedi.



“BENİM HİZMET ANLAYIŞIM, İSLAM’A, ÜMMETE HİZMETTİR” 

Diyarbakır halkının mutlu, huzurlu ve sağlıklı olmasının kendisi içinde mutluluk kaynağı olduğunu da sözlerine ekleyen Prof.Dr. Hatipoğlu, “Diyarbakır’ın halkının mutlu olması, huzurlu olması, sağlıklı olması bizim içinde mutluluk verici vesile. Allah dirliğimizi, birliğimizi ve kardeşliğimiz bozdurmasın inşallah. Allah bizleri birbirini sevenlerden eylesin. Diyarbakır’ın bu güzel insanlarıyla yani sizlerle beraberim, hemde tüm akrabalarım buralarda olduğu için mutluyum. Rabbim buralara hizmet etmemi nasip eylesin. Benim hizmet anlayışım İslam’a hizmet, Kur’ana ve Hazreti Muhammed’e hizmet, ümmete hizmettir, Allah bizi bu yoldan ayırmasın” diye konuştu.




“HERKESİN KALBİNDE ALLAH VE PEYGAMBER YER ALMALI” 

Herkesin kalbinde Allah ve peygamber yer alması gerektiğini de belirten Prof.Dr. Hatipoğlu, “Sevgili Diyarbakırlılar bunu televizyonda çok söylüyorum. İstiyorum ki herkesin kalbinde Allah ve peygamber yer alsın, bizim derdimiz bu. İnsanlar Allah’ı bilsin, insanlar Peygamberi bilsin, sevgili peygamberimizin yolundan ayrılmasınlar. Çünkü dünyalık dünyada kalacak, ancak ahirete götüreceğimiz şey imanımızla ilgili şeylerdir. Buradan özellikle Diyarbakır inancın merkezi, çünkü Hazreti Süleyman’da şu kadar şehit sahabi var dünyanın hiçbir yerinde yani Uhud hariç, Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar sahabinin bir arada toprakla buluştuğu hiçbir yer yok. Onun için Diyarbakır esas sahabi şehridir, peygamberlerin şehridir, Sultan Şehmus’un şehridir. Allah bizleri bunların eksikliklerinden mahrum etmesin çünkü insanın inancı kalmadımı hiçbir şeyi kalmaz. Bizde hep beraber gençlerimize İslam’ı anlatacağız, sevgili peygamberimizi sevdireceğiz ve İslam yolunda yürüdükçe huzura kavuşacağız” dedi.



“KADİR GECESİ BİN AYDAN DAHA HAYIRLIDIR”

Ramazan Ayı’nda bulunan Kadir Gecesi’nin önemine de vurgu yapan Prof.Dr. Hatipoğlu, “Şimdi burada Ramazan öncesi, son programlarımıza giriyoruz, onların en önemlilerinden birini de buraya bıraktık, Ninova Alışveriş Merkezine bıraktık. En azından sizinle birbirimizi görelim ve birbirimize dualar edelim diye. Ben sizi iyi görüyorum maşallah, hepiniz çok iyisiniz, Allah sizi daha iyi etsin ve tüm sıkıntılarınızı da gidersin. Ramazan Ayı’na az kaldı, 10 gün bir süre kaldı. Kuran-ı Kerim bu ayda, peygamber efendimize inmeye başladı. Bu ayda bulunan Kadir Gecesi’de bin aydan hayırdır oda bu ayda, Allah tarafından peygambere müjdelendi. Allah katında ulvi gece bugecedir yani Kadir Gecesi’dir. Yüce Allah Ramazan’a en güzel şekilde ulaşmayı ve Kadir Gecesini en güzel şekilde yaşamamızı nasip etsin inşallah, günahlarımızdan tövbe etmeyi nasip eylesin. Günahından tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir” dedi.



“İNSANLARI CENNET İLE MUTLU ETMEK GEREKİYOR”

İnsanları cehennem ile korkutmamak aksine cennet ile mutlu etmek gerektiğini de sözlerine ekleyen Prof.Dr. Hatipoğlu, “Yıllardır İslam’ı bize anlatanlar hep yanlış anlattılar. İnsanımızı Allah ile korkuttular, cehennem ile korkuttular, bende diyorum ki, benim Allah ile olan hüznüsanım çoktur. Çünkü diyorki ben kulumun hüznüsanı üzerineyim. Ne demek istiyor, ben şöyle düşünüyorum kendi adıma ve siz Diyarbakırlılar adına, Allah bizi cezalandıracakmı, cenneteme koyacak. Allah bizi niye cehennemde yaksın, Allah’a inanıyormuyuz, peygamerine inanıyormuyuz, kitabına inanıyormuyuz, namaza inanıyormuyuz, zekata inanıyormuyuz, ahirete inanıyormuyuz, ahirette bir hesabımız olduğuna inanıyormuyuz, Allah ihanet ettik mi, Peygambere ihanet ettik mi, kurana ihanet ettik mi, Hayır, e o zaman Allah bizi niye cehenneme soksun. Onun için bizi cehennem ile korkutmasınlar bizi cennetle mutlu etsinler. Allah bizi bu yoldan ayırmasın inşallah” dedi. 



“ETRAFIMIZDAKİ MAZLUM İNSANLARI DA UNUTMAYALIM” 

Etrafımızdaki mazlum insanları da hatırlamamız gerektiğini de anlatan Prof.Dr. Hatipoğlu, “Bugün Cuma, Cuma günü bol bol sevgili peygamberimize selatu selam getirelim. Birde etrafımıza bakalım. Etrafımızda mazlum insanlar olabilir, elimizden geldiği kadar onları hatırlayalım. Hatırlamak sadece para pul vermek değildir, gülümsemek tebessüm etmek sadakadır. Güzel kelime söylemek sadakadır diyor peygamberimiz. Bana soruyorlar hocam kimi örnek alıyorsun, bende diyorum ki benim haddime değil ama benim hayatımda bir tane önderim var, bir tane reisim var dünya ve ahirette arkasında gideceğim bir kişi var oda Hazreti Peygamber aleyuvesselat” diye konuştu. 













ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.