GENEL Haber Girişi : 11 Şubat 2020 21:01

Sağlık-Sen’den D.Ü.’ye ‘gecikmeli ödeme’ tepkisi!

Sağlık-Sen’den D.Ü.’ye ‘gecikmeli ödeme’ tepkisi!
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi döner sermayesinden aldıkları pay 3 ay gecikmeli ödenen sağlık çalışanları, ödemelerin zamanında yapılması için eylem yaptı. Sağlık çalışanları gecikmelerin devam etmesi durumunda hukuki yollara başvurmaya hazırl

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (SAĞLIK-SEN) üyeleri Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi döner sermayesinden aldıkları pay 3 ay gecikmeli ödenmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Üyelerin katılımıyla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde açıklama yapan SAĞLIK-SEN Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Veysel Cangül, döner sermaye paylarının geç ödenmesinin çalışanlarının özlük haklarının zamanında almalarının önünde engel teşkil ettiğini söyledi.

‘BİZLER ÇALIŞTIKÇA SIKINTI YAŞIYORUZ’

“Bugün burada yaşanılan bu gecikmeli ve kesintili ödemeler ülkemizdeki tüm üniversite hastanelerinde yaşanmaktadır.” diyen Cangül, “Bu durumun sebebi de sağlık çalışanları değildir. Aksine şuan bile üniversite hastanemizde yatak doluluk oranları yüzde 90 civarındadır, bu da gösteriyor ki bizler çalışmadığımız için değil çalıştıkça sıkıntı yaşıyoruz. Bu mali kötü gidişatın finansmanın, sağlık çalışanlarının döner sermaye ve fazla mesai ücretlerinin yapılması tarafımızca kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

‘İŞ BARIŞI HUZURU BOZULMAKTADIR’

Konuşmasını, “Üniversite hastaneleri bilinçli ya da bilgisizlikten dolayı borç batağına saplanmasına sebep olunuyor.” sözleriyle sürdüren Cangül, “Bu sorun, yarın içinden çıkılamaz bir hal almadan önce, ilgili ve yetkili mercileri bu konu için acilen çözüm üretmeye davet ediyoruz. Konunun muhatapları bilmelidirler ki bu kötü mali tabloyu değiştirmek sağlık çalışanlarının sorumluluğunda değildir. Aynı zamanda geciken fazla mesai ücretleri ve döner sermaye ödemeleri sağlık çalışanlarının büyük bir sorunu olmuş durumdadır. Bugün nöbetine, mesaisine gelen her çalışan alın terinin karşılığını zamanında ve kesintisiz alma hakkına sahip olmalıdır. Bu ödemeler normalin dışına çıkınca iş barışı ve huzur bozulmaktadır. Bir ay boyunca izin kullanan sağlık çalışanı ile 120 saat fazla mesai yapan sağlık çalışanı aynı ücreti alıyorsa burada iş barışı ve huzuru bozulmuş demektir. İş barışı ve huzurunun sağlanması için döner sermaye ödemeleri ile fazla mesai ücretlerinin her ay düzenli olarak yatırılması gerekmektedir.” diye konuştu.

‘ÇÖZÜM PAYDAŞI OLACAĞIZ’

Hastanenin mali konulardaki disiplinsizliğin devam etmesi durumunda önümüzdeki yıllarda hastanenin bütün gelirinin çalışanların maaşlarını ödemeye yetmeyeceği uyarısında bulunan Veysel Cangül, “Özellikle şunun bilinmesini istiyoruz; bizler işimizi bırakmıyoruz bizler hastalarımıza en iyi hizmeti sunmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.  Bunun yanında da özlük haklarımızdan gelen mali haklarımızın bir yandan takipçisi olurken bir yandan ise çözüm paydaşı olacağız ve olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Uzun süredir devam eden servis hizmetinin devam etmesi önemsediklerini kaydeden Cangül,  sağlık çalışanlarının yetersiz personel sayısından dolayı iş yükü arttığını, bu anlamda yeterli norm kadro sayılarının oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

‘HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ’

Ödemelerin zamanında yapılması için taleplerini hastane yönetimine teslim edeceklerini dile getiren Cangül, hastane yönetiminin her ne sebeple olursa olsun vereceği olumsuz cevaba karşı hukuki yollara başvuracaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.