GENEL Haber Girişi : 29 Nisan 2020 21:46

SAYIN ALİ ERBAŞ, HEPİMİZİN DUYGULARINI HAYKIRMIŞTIR

SAYIN ALİ ERBAŞ, HEPİMİZİN DUYGULARINI HAYKIRMIŞTIR
D.BAKIR- MÜSİAD Diyarbakır Şubesi 17 ve 18. Dönem Başkanı İsmail Özşanlı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, Cuma Hutbesi’nde dile getirdiği ifadelerin, sadece İslam Âlemi’nin değil, aslında bütün dünya insanlarının ortak duygularına tercüman
Açıklamalarda bulunan, MÜSİAD Diyarbakır Şubesi 17 ve 18. Dönem Başkanı İsmail Özşanlı konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Evvela şu hususu belirtmek isterim ki, Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın dile getirmiş hususların sonuna kadar destekçisiyiz.

 Kaldı ki, Diyanet İşler Başkanlığı, devletimizin resmi bir kurumudur. Söyledikleri de, Şanlı Dinimiz İslam’ın hükümleri dahilinde olan esaslardır. Dolayısıyla, Dinimiz İslam ile ilgili hususlar, Ankara Barosunun bilgisi veya yetkisi dahilinde olan konular değildir. Hal böyleyken, daha Diyanet İşleri Başkanımızın ifadelerini kullandığı Cuma Hutbesinin hemen sonrasında, fırsat kolluyormuş gibi, saldırgan bir üslupla demeç vermeleri, yakışık almamıştır. Ankara Barosu, hangi bilgi birikimi ve esaslara dayanak görüş belirtiyor, anlamak mümkün değil. Allah katında makbul din olan İslam’ın tebliğ ve irşad vazifesiyle amacıyla ihdas edilmiş olan Diyanet İşleri Başkanlığı, halkımızın gözbebeği bir kurumdur.


 Dolayısıyla, Diyanet İşleri Başkanlığına karşı hasmane bir tavırla yaklaşıp, kin besleyenler, esasında bu milletin özüne kin duyuyorlar demektir. Kaldı ki, Ankara Barosu, haddini aşarak, Dinimiz İslam’a karşı çirkin ve mesnetsiz ifadeler kullanmıştır. Kesinlikle bunu kabul etmiyor, Ankara Barosu’nun en sert şekilde kınıyoruz. Yargı, prosedürü uygulama noktasında gereğini yaparak, içimize su serpmiştir. Hiç kimse kendisini kanunlarımız üzerinde görmesin. Esasen, Sayın Ali Erbaş’ın Cuma Hutbesi’nde, dile getirdiği, ‘İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor, lutiliği, eşcinselliği lanetliyor’ şeklinde ifadeleri, zaten tüm Semavi Dinler’de var olan bir hükümdür. Dolayısıyla, Sayın Diyanet İşleri Başkanımıza yönelik başlatılan kirli kampanyayı kınıyor, bu ülkede bütün vatandaşlarımızın, ortak duygularına tercüman olduğu için de kendisine teşekkür ediyor ve şu hususu özellikle belirtmek istiyorum. Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş ve onun kıymetli şahsında, kurumsal olarak Diyanet İşleri Başkanımızın sonuna kadar yanında olduğumuzu bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.