GENEL Haber Girişi : 25 Kasım 2021 00:38

Şentürk’ten ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet Mesajı

Şentürk’ten ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet Mesajı
Metafizik Uzmanı Beytullah Şentürk, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, ‘kadınlarımıza reva görülen şiddeti kınıyoruz. Onlar her türlü güzellikleri, sevgiyi, saygıyı hak eden, beşer katında
en değerli varlıklarımızdır’ ifadelerini kullandı.

 Metafizik Uzmanı Beytullah Şentürk, mesajında duygularını şöyle dile getirdi:
‘Maalesef ülkemizde de kadına yönelik şiddet olaylarına rastlıyor, baskıları ve hatta kadın cinayetlerini bile konuşmak zorunda kalabiliyoruz. Şiddet olaylarının önüne geçilmesi noktasında her türlü tedbir alınıyor olsa bile, bilinç ve idrak eksikliğinden kaynaklanan olayların önüne ne yazık ki geçemiyoruz.


 Bunun için kadına yönelik şiddete karşı mücadelede en temel adımın, başta İslami olmak üzere, vicdani, insani ve ahlaki eksenlerde atılması gerekiyor. Çünkü kadını ezmek, ona zulmetmek ve hatta canına kıymak, vicdani yoksunluk emaresidir.


 Bu bakımdan işe önce çocuklarımızdan ve gençlerimizden başlamalı, onlara kadına hürmet ve saygının evvela dinimizin ve de insanlığın bir gereği olduğunu öğretmeliyiz. Kim ne derse desin, kadına şiddet meselesi, bir bilinç meselesidir, sorumluluk meselesidir, şuur meselesidir. Ahlaklı, bilinçli ve şuurlu bir nesil yetiştirmekse, toplum olarak hepimizin meselesidir.


Bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nü kutluyor; Cenab-ı Allah’tan; bütün kadınlarımıza, bir ömür boyunca sağlık, huzur, mutluluk ve esenlikler niyaz ediyorum’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.