GENEL Haber Girişi : 10 Eylül 2020 13:02

SEYDAOĞLU: ZULÜM VE ZORBALIĞI, ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ

SEYDAOĞLU: ZULÜM VE ZORBALIĞI, ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ
Anavatan Anavatan partisi Diyarbakır Eski Milletvekili Sebgetullah Seydaoğlu, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, zulüm ve zorbalığı, asla kabul etmeyeceklerini belirtti.
Sakarya’da, Güneydoğu İllerinden giden mevsimlik işçilere reva görülen şiddet ve insanlık dışı muamele nedeniyle, Sakarya’ya giden Diyarbakır Eski Milletvekili Sebgetullah Seydaoğlu, yaşananlara kesinlikle kayıtsız kalmayacaklarını yineledi.


YAŞANAN ŞİDDET VE ZULME KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ


Açıklamalarda bulunan Seydaoğlu, şunları söyledi:
‘Bilindiği üzere, fındık hasadı için, Güneydoğu Bölgemizin muhtelif illerinden Sakarya'ya gelen fındık işçilerimiz, Kocaali İlçesinde, kelimenin tam anlamıyla zorbalık, metazori ve zulüm yaşadılar.

Kendilerinden çok daha kalabalık bir kitle tarafından saldırıya uğrayan, darp edilen ve hakaretlere maruz kalan fındık işçilerimiz arasında, elinde çocuğu olmasına rağmen, şiddete maruz kalan bir bayan kardeşimizin görüntüleri, hepimizin yüreğini yaktı. İnsanlık dışı bu muameleyi, kardeşlerimize reva görenleri bir kez daha şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Olay, haklı olarak ülkemiz gündemine oturdu ve bütün Türkiye’nin yüreğini yaktı.



Yıllardan beri Doğu ve Güneydoğu vilayetlerimizden Sakarya’ya fındık toplamak için gelen emekçi kardeşlerimize reva görülen bu gayri ahlaki zorbalık ve zulüm, bütün dünya insanları tarafından nefretle kınanmalı ve tepki gösterilmelidir’.


SAKARYA’DA MEVSİMLİK İŞÇİLERLE BULUŞTU

Ankara’dan Sakarya’ya gelen Sebgetullah Seydaoğlu, ilk olarak bir dizi resmi görüşme ve temaslarda bulundu.
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile, Hendek ve Akyazı İlçelerinin kaymakamları ve her iki tarafın muhtarlarıyla bir dizi görüşmeler yapan Seydaoğlu, yaptıkları ziyaret ve görüşmelerde, mevsimlik işçilere reva görülen davranışın, asla kabul edilemez ve tasvip edilemez olduğuna vurgu yapan Seydaoğlu, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini belirtti.



Seydaoğlu, yaptığı ziyaret ve görüşmelerle ilgili olarak şunları söyledi:
‘Merhum Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ın Hendek İlçesindeki mezarını da ziyaret ederek, Fatiha ve Dualarımızı okuduk. Bu vesileyle, kendisini bir kez daha Rahmetle anıyoruz.

Sakarya Valimiz, Hendek ve Akyazı İlçelerimizin kaymakamlarıyla görüştükten sonra, burada ekmeğini kazanmaya çalışan, Doğu ve Güneydoğu’nun muhtelif vilayetlerinden gelen binlerce mevsimlik işçilerimizi ziyaret ederek, onlarla buluştuk ve kucaklaştık.
Unutmamak gerekir ki, hepimiz kardeşiz ve bu kardeşliğe zarar vermeye hiç kimsenin hakkı yok. Bu tür kendini bilmez kişilere, gerekli merciler, hak ettikleri cezaları mutlaka vermeliler.




Diyarbakır başta olmak üzere, Mardin, Siirt, Bitlis,Batman, gibi Bölgemiz İllerinden gelerek çalışan gariban mevsimlik işçilerimiz, gün boyunca çalışıp, ter dökmektedirler. Sigortasız ve sosyal güvenceden mahrum olarak, günün tümünü güneşin altında çalışarak, ekmeğini helal yoldan kazanan bu insanlara, kimsenin kabalık yapmaya, şiddet uygulamaya hakları yoktur.
Alın teri ve emeğiyle çalışan emekçilerimize yönelik olarak reva görülen bu zulmü bir kez daha kınıyor ve telin ediyoruz. Hangi Semavi Dine mensup olursa olsun, dili, ırkı ne olursa olsun, bütün insanlarımıza sevgi ve saygı çerçevesinde yaklaşılmalıdır’.








MEVSİMLİK İŞÇİLERE HEDİYELER GÖTÜRDÜ

Öte yandan beraberindeki heyetle Sakarya’ya adeta çıkarma Seydaoğlu, mevsimlik işçilere sürpriz hediyeler götürmeyi de ihmal etmedi.
Tam beş yüz çift spor ayakkabı, bir ton hurma, bulgur, pirinç, nohut, mercimek, üç yüz bayan için çeşitli kıyafetler ve çocuklara defter götüren Seydaoğlu, olanaklar dâhilinde bu tür yardımlara devam edeceklerini belirtti.
Seydaoğlu’nun, üzücü olayların yaşandığı bölgeyi ziyaret etmesi, gerginliği sona erdirerek, tansiyonun düşmesine vesile oldu. Olayın yaşanmasının hemen ardından, insiyatif alıp, Sakarya’ya adeta çıkarma yaparak, İl Valisi, Kaymakamlar, muhtarlar ve diğer devlet erkanıyla görüşen Seydaoğlu’nun bu duyarlı davranışı, vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Mevsimlik işçilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen Seydaoğlu, ne zaman olursa olsun, bu tür durumlarda yardımcı olmaya hazır olduğunu ve elinden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğini kaydetti.
Üç günden bu yana çiftçilerle beraber çadırda yatan, onların sorunlarını dinleyip, resmi makamlara ileten Seydaoğlu’nun bu örnek davranışı, Türkiye genelinde takdirle karşılanırken, diğer siyasetçilerin de Seydoğlu’nu örnek almaları gerektiği kaydedildi.




HABER: YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.