GENEL Haber Girişi : 04 Şubat 2019 23:18

SİDER üyelerine yönelik İstihdam Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

SİDER üyelerine yönelik İstihdam Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi
Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneği'nde (SİDER) İsihdam Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu Diyarbakır İl Müdürü Reşat Merttir, Diyarbakır'daki önemli Sivil Toplum Kuruluşları'nı ziyaret ederek istihdama yönelik teşv
İŞKUR ve SGK Teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantısı, bu kez Diyarbakır'ın en aktif sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneği'nde yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Diyarbakır İl Müdürü Reşat Merttir, teşviklerle ilgili katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi ve sorularını cevaplandırdı. 



SİDER Üyelerine yönelik düzenlenen toplantıda ilave istihdam teşvikleri hakkında bilgilendirme yapan Merttir, SİDER'in Diyarbakır için önemli bir STK olduğunu söyledi. Sunum sonrası bir açıklama yapan Merttir, " Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneği (SİDER) Başkanı Şükran Yılmaz ve üyelerine yönelik 2019 yılında uygulamaya konulacak olan teşvikler ve yapılacak diğer çalışmalarla ilgili bilgi verdik. Teşviklerden yararlanmanın temel şartı İŞKUR'a kayıtlı istihdam olması gerekiyor ve ilave istihdamda asgari ücret desteğinin devam edeceğiz, faydalanmak için mutlaka İŞKUR'a giriş yapılarak, teyit edilmesi gerekiyor" dedi. 



Üyelerine ve yönetimine karşı yapılan ziyaret ve verilen seminerden dolayı teşekkür eden Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneği (SİDER) Başkanı Şükran Yılmaz ise, "Özellikle istihdama yönelik teşvik ve desteklerin bilinirliğinin arttırılmasının önemli olduğunu düşünmekteyiz.


Ülkemizde işsizlik çok var en büyük kanayan yaramız işsizliktir bu ziyarette  inşallah esnafımıza  faydalı olacağına eminim. SGK Diyarbakır İl Müdürü Reşat Merttir beyefendi ve ekibine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.  
Kalabalık bir katılımla gerçekleşen toplantı SİDER üyelerinin teşviklerle ilgili sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi. 
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.