GENEL Haber Girişi : 06 Kasım 2021 20:19

SİLVAN İLÇESİNDE SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

SİLVAN İLÇESİNDE SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakır İl Müdürlüğü , özellikle havaların soğumasıyla beraber, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını artan bir tempoda sürdürüyor.

Bu kapsamda İlimiz merkez ve bağlı ilçelerinde, sık sık sokak hayvanlarına yönelik çalışma yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakır Şube Müdürlüğü, önceki gün geniş kapsamlı bir çalışma daha gerçekleştirdi.



Silvan Doğa Koruma ve Milli parklar Şefliği organizasyonunda, Silvan Avcılar ve Atıcılar Yaşatma Derneği ve Üyeleri ile beraber Silvan ilçesi merkez mahallelerinde sokak hayvanlarına yönelik mama desteği yapıldı.




ÇALIŞMALAR, TAKDİR TOPLUYOR

Asli görevlerinin yanı sıra, Yaz-Kış soksak hayvanlarına destek olan Doğa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakır Şube Müdürlüğü ve bağlı İlçe Müdürlüklerinin çalışmaları ve hassasiyeti, vatandaşlar ve hayvan severler tarafından takdirle karşılanıyor.

Bir çok vatandaşa da örnek olan bu çalışmalar, aynı zamanda konuyla ilgili, kamuoyunda farkındalık oluşmasını da sağlıyor. Açıklamalarda bulunan Silvan Avcılar ve Atıcılar Yaşatma Derneği Başkanı İlhami Oral şunları söyledi:


SOKAK HAYVANLARINA MEVSİMDEN DOLAYI DUYARLI OLMAMIZ GEREKİYOR

sokak hayvanlarının özellikle beslenme ve barınma sorunlarıyla yakından ilgileniyorum. Doğa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakır Şube Müdürü Erdal Seven beye sokak hayvanlarının sorunları ve özellikle mama ihtiyaçları ile ilgili taleplerimizi devamlı iletmekteyim.


Bu konuda Erdal Seven beyin şahsında, derneğimiz adına tüm kurum çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum. Bugüne kadar birçok kez, kediler ve köpeklerin mama ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda, çok yardımcı oldular.

Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Yine bu kapsamda, ilçemiz genelinde sokak, cadde ve mahallelerimizi gezerek, sokak hayvanlarına birlikte mama dağıttık. Duyarlılık gösteren vatandaşlarımız ve hayvan severlere de teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımız, önümüzdeki süreçte de devam edecek’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.