TÜRKİYE Haber Girişi : 17 Mayıs 2018 09:41

SITKI USTA’DAN RAMAZANA ÖZEL MENÜ ÇİKOLATALI BAKLAVA

SITKI USTA’DAN RAMAZANA ÖZEL MENÜ ÇİKOLATALI BAKLAVA
Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, Mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla, özel bir menü hazırladı. Şeker hastalarına özel hazırlanan ve tamamen doğal ürünlerle hazırlanan ‘Ramazan Özel Tatlısı’nın yanı sıra, yine Ramazan’a özel çikolatalı baklava ve Bihter soğuk bakl

Diyarbakır’da 3 kuşaktan bu yana hizmet veren ve kamuoyunda ‘Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta’ diye tanınan kadayıfçı Sıtkı Altunbay, Mübarek Ramaz an Ayı dolayısıyla, şeker hastası müşterilerine özel tatlı hazırladı. Kadayıfçı Meşhur Sıtkı Usta, Kadayıf ve Künefe’de sadece Diyarbakır ve Bölgemiz’in değil, tüm ülkemiz genelinde adeta marka olmuş bir isim.

Bütün üretim aşamalarında teknolojinin bütün olanaklarını kullanarak, ürün yelpazesini her geçen gün çeşitlendiren ve mevcut olanların da içeriğini zenginleştiren Meşhur Sıtkı Usta, bu kapsamda bir ilki daha gerçekleştirdi.

 

SITKI USTANIN MAHARETLİ ELLERİ İLE YAPILAN TATLILAR

Diyarbakır’ın Merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semti’nde 2 ve Çamlıca’da 1, Merkez Kayapınar İlçesi Diclekent’te 2 ve havaalanı yolunda 1 olmak üzere 6 şubeyle hizmet veren kadayıfçı Sıtkı Usta, Ankara Çukurambar’da yeni yerini de, geçtiğimiz yıl görkemli bir törenle hizmete açmıştı.

1968 yılından bu yana, damak tadına hitap eden, hep daha lezzetli ve daha kaliteli ürünler sunabilmek hedefinde olan Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta Kadayıf ve Künefe, üretim aşamasında gerek hijyen ve gerekse lezzet ve kaliteden ödün vermeden tam yarım Asırdan bu yan Diyarbakır’da halka, aralıksız olarak hizmet sunuyor.

Sıtkı Usta’nın tatlıları öylesine lezzetli ki, damak tadına hitap ediyor ve ilk günkü hizmet anlayışını bugünlere taşıyarak, bu konuda da kırılması güç bir rekora imza atmış durumda.

Diyarbakır’da ‘Kadayıf ve Künefe’ deyince akla gelen ilk adres olarak ün yapan Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, sektörünün öncü kuruluşu olarak Diyarbakır ve Bölge halkına hizmet sunuyor. Toplam 200 personeliyle Diyarbakır’a hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren ve Ramazan ayında siparişlerin arttığını belirten Sıtkı Altunbay şu görüşleri dile getirdi:

DİYABET HASTALARI, RAHATLIKLA TATLI YİYEBİLİRLER

Müşterilerimiz arasında şeker hastalarının da var. Bizler kurum olarak, Diyabet hastaları için özel tatlı hazırlıyoruz. Hurmayı buhar sistemi ile ısıtıp, şerbetini süzerek elde ettiğimiz yüzde yüz doğal hurma suyu, zaten hem tadı itibarıyla doğal bir tatlandırıcı, hem de sağlıklı olması nedeniyle, halk dilinde şeker hastalığı dediğimiz, diyabet hastalarından büyük ilgi görüyor.

Esasen diyabet hastalarının belli bir ölçüde yemelerinde tıbben herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Çünkü herhangi bir katkı maddesi içermiyor. Tamamen doğal ve sağlıklı bir ürün olan hurmadan elde ettiğimiz doğal hurma suyuyla tatlandırmaktayız.

Ayrıca, yine mübarek Ramazan Ayına özel çikolatalı bakla ve Bihter soğuk baklava çeşitlerimizi, saygıdeğer halkımızın beğenisine sunmuş bulunmaktayız.

Daha ilk günden gördüğümüz ilgi, bizleri çok memnun etti. Bu ilgiye ve güvene layık olmak için, bütün mesai arkadaşlarımla beraber, elimizden gelenin en iyisin yapmak için gayret gösteriyoruz.

 

HÜNERLİ ELLER, KALİTELİ ÜRÜNLERLE BİRLEŞİNCE

Kadayıf, künefe, baklava ve dondurma ürünlerimizde kullandığımız tüm malzemelerimiz kalitelidir. Aile büyüklerimizden devraldığımız bayrak yarışını en iyi ve en kaliteli şekilde zirvede tutuyoruz. İddialıyız, kalite hiç bir zaman tesadüf değildir. Kaliteye hep bilinçli ve uzun soluklu çabalar sonucunda ulaşılabilir.’

Mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla gündüz tatlı servislerinin olmadığını, iftardan sonra bütün Diyarbakır halkının hizmetinde olduklarını belirten Altunbay, özellikle yabancı ülkelerden de sipariş geldiğine dikkati çekerek, bunun kendileri açısından gurur verici olduğunu belirtti.

Altunbay, ‘Sayın Cumhurbaşkanımıza da buradan özellikle Burma kadayıf gönderiyoruz. Yabancı ülkelere ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen siparişlere de yolluyoruz. Muhtelif siyasi partilerden, özellikle TBMM’den bir hayli yoğun sipariş alıyoruz.

Siparişlerimizi yollarken, özel yaptırdığımız muhafazalarımız içinde yolluyoruz. Böylelikle gerek uzun yol nedeniyle veya gerekse iklim değişiklikleri nedeniyle, herhangi bir tad kaybına uğramamış oluyor.

Kaliteli ürünlerimizi müşterilerimize sunmak, onlardan gelen talep ve öneriler doğrultusunda hareket etmek, zaten başlıca prensiplerimizin arasındadır.

Mübarek Ramazan Ayından sonra kahvaltı çeşitlerimiz var. Serpme kahvaltımızda ürünlerimiz tamamen doğal ürünler. Kavurmalı, yumurtalı, menemen, aklınıza gelebilecek her türlü enfes kahvaltı çeşitlerini halkımızın damak tadına sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ayrıca Mübarek Ramazan-ı Şerif Ayında, iftar sonrasında normal servislerimizi sunuyoruz. On line sipariş hattımız da mevcut.’

Altunbay, ‘İsteyen kişi veya kuruluş, istediği yere götürüp, ürünlerimizi tahlil yapabilir. Bizim için müşteri memnuniyeti esastır. Asla ürünlerimizde glikoz şurup ve yabancı herhangi katkı maddeleri kullanmamaktayız. Bütün ürünlerimiz tamamen doğaldır.Onun için müşterilerimiz bizleri tercih ediyor. 32 çeşit tatlı işyerimizde bulunmaktadır.

Diyarbakır’da 6 şubemiz var, Ankara Çukurambar’da da şubemizi geçen yıl halkımızın hizmetine sunduk. Ankara halkı sağ olsunlar, bizlere beklediğimizin üzerinde bir ilgi sundular.

Şube isteyenler çok oldu. Ama biz kaliteli hizmetten ödün vermemek için kimseye şube vermedik. Derdimiz para değil, öncelikli olarak insanlara sağlıklı, temiz ve bir o kadar da leziz ürünler sunabilmek. Damak tadına hitap edebilmek.

Sağ olsun değerli halkımızdan, bizleri tercih ettiklerinden dolayı. Onlardan gördüğüm ilgi ve sıcaklık, bizleri daha bir şevkle çalışmaya ve daha kaliteli ürünler üretmeye sevk ediyor’.

RAMAZAN’DA TATLI SERVİSİ

Gerek Ankara ve gerekse Diyarbakır’da işletmeleriyle hem ekonomiye katma değer katan, hem de istihdama büyük katkılar sağlayan meşhur kadayıfçı, Sıtkı Usta, adeta bacasız bir fabrika gibi, insanlara iş olanağı sağlıyor.

Kurumda işe başlayacak olan personel, öncelikle kurum içi bir Eğitimden geçiyor. İnsanları karşılama, ağırlama, uğurlamanın yanı sıra, mutfak kültürü, temizlik ve hijyen konusunda profesyonel bir eğitim sunuluyor.

Gelen insanlara müşteri değil, misafir gözüyle bakılarak, güler yüzle karşılama, saygın bir ikram sunumu ve aynı şekilde tatlı bir dilli uğurlama ile kapıya kadar eşlik ediliyor.

Ayrıca, özellikle belirtmek isterim ki, gerek Diyarbakır ve gerek Ankara’da hizmet sunan hiçbir şubemizde Ramazan Ayında tatlı servisimiz yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün halkımızın mübarek Ramazan-ı Kutlar, bu müstesna günlerin ülkemize ve tüm İslam Alemi’ne sağlık, mutluluk ve huzur dolu günleri beraberinde getirmesini Yüce Rabbim’den niyaz ederim’.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.