GENEL Haber Girişi : 08 Ağustos 2020 01:17

SÜLEYMAN ERGİN: DİYARBAKIR’DA YAŞAMAK VE HİZMET ETMEK ONUR VESİLESİDİR

SÜLEYMAN ERGİN: DİYARBAKIR’DA YAŞAMAK VE HİZMET ETMEK ONUR VESİLESİDİR
D.BAKIR- Diyarbakırlı yatırımcı ve iş adamı Süleyman Ergin, Türkiye ve Dünya gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özergin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ergin, bugüne kadar yaptığı yatırımlar ve gerçekleştirdiği projelerle, bir çok ins
İş Adamı Süleyman Ergin, görüşlerini şöyle dile getirdi:
‘Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra, 5. Haremi Şerif ünvanına sahip olan Diyarbakır İlimiz, sinesinde bir çok Cami, Kilise ve İbadethaneler barındıran, Peygamberler, Evliyalar, Sahabeler kenti Diyarbakır’da yaşamak bir onur vesilesidir. Mukaddes kentimiz, tarihin canlı tanığı, bağrında sayısız tarihi ve turistik yapı barındıran, insanlık tarihinin başladığı bir yerdir. Dolayısıyla, Diyarbakır’ın havasını soluyan, ekmeğini yiyip, suyunu içen herkesin, bu kente hizmet etme ve katkı sağlaması gerekir. İstihdama ve kentimizin ekonomisine olabildiğince katma değer katabilmek için gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki süreçte, daha fazla sayıda insanımıza istihdam sağlamak için tüm olanaklarımızı seferber etmiş durumdayız’.


PANDEMİ SÜRECİNDE, ÜLKE OLARAK İYİ BİR SINAV VERDİK

Kent genelinde ekonomik durumu elverişli olmayan insanlara çeşitli defalar yardımda bulunan, birçok sivil toplum kuruluşunda görev alıp, kent sorunlarının kalıcı ve köklü çözümlere kavuşması noktasında, gayret gösteren Sur Özergin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ergin, şöyle devam etti: ‘Dünyayı etkisi altına alan, yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği, milyonlarca insanın yoğun bakım ünitelerinde tedavi görmekte olduğu bulaşıcı pandemi (KOVİD 19) dolayısıyla, tüm dünya milletleri zor bir süreç yaşamakta. Yaklaşık 3 aydan bu yana, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemiz genelinde de bu kapsamda, bir dizi tedbirler uygulamaya kondu. Şunu ifade etmek isterim ki, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarımız, başarılı bir sınav verdiler. Sağlık çalışanlarımızı ise, özellikle tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Cansiperane bir şekilde, kendi hayatlarını tehlikeye atarak, takdire şayan bir duruş sergilediler.
Cenabı Allah’a şükürler olsun ki, birçok dünya devletleriyle karşılaştırdığımızda, görüyoruz ki, bizler çok daha az bir can kaybı yaşarken, dünya genelinde pek çok ülke, resmen felaket bir süreç yaşadılar. Yanı başımızda bulunan İran, Rusya, Yunanistan, Avrupa ülkeleri, ABD ve Brezilya başta olmak üzere, yüz binleri aşan ölüm sayısı ve milyonlarca insanın yoğun bakım ünitelerinde tedavi görmekte olduğu bir tablo yaşamaktalar. Sağlık Bakanlığımızın sık sık bir çok platformda dile getirdiği gibi ‘Maske, Mesafe ve Temas’ konularına riayet edip, temizlik ve hijyen konularına, Azami özen göstererek, hem kendimizi, hem de sevdiklerimizi riske etmemiş oluruz. Özellikle ‘Yeni Normal Dönem’de, tedbirleri kesinlikle gevşetmeden, riayet edelim’.








BAŞARILI İNSANLARI TEŞVİK ETMEMİZ LAZIM

 Sur Özergin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ergin, Diyarbakır’a faydası dokunan, hizmetleriyle gönüllere hitap eden kuruluşların yöneticilerini sık sık ziyaret ederek, onlara destek olmakta.

Bu kapsamda sık sık Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) Başkan ve Yöneticilerini, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecilerini ziyaret ederek, kentin sorunları ve çözüm yolları hakkında istişarelerde bulanan Süleyman Ergin, Diyarbakır’a katkı sağlayacak her projeye sonuna kadar destek olacağını sık sık dile getirmekte. Bu hedefler doğrultusunda, Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nu ziyaret eden Süleyman Ergin, ‘Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu, görevinde henüz birinci yılını tamamlayıp, ikinci yıla yeni girmiş olmasına rağmen, unutulmayacak hizmetler gerçekleştirdi.

Özverili ve gayretli çalışmalarıyla, Bağlar İlçemizi bir uçtan diğer uca Belediyecilik hizmetleriyle buluşturarak, gönülleri fethetti. Bizler de kendisine ziyarette bulunarak, yaptığı başarılı çalışmalar dolayısıyla tebrik ettik ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledik.



Bunun yanı sıra, Karacadağ’ın sorunlarını Sayın Başkanımız Hüseyin Beyoğlu’na ilettik. Sağ olsun kendisi teveccüh göstererek, sorunları çözümü için gerekli çalışmaları başlattı. Bu vesileyle, kendisine ve şahsında tüm Bağlar Belediyesi mensuplarına teşekkür ediyorum. Bizler bu hedefler doğrultusunda, kentimize kim hizmet ederse, bizler de ona teşekkür eder ve tebriklerimiz iletiriz. Kurum olarak üzerimize düşen bir görev olursa da elimizden gelen tüm gayreti gösteririz’.

Diyarbakır’ın sürekli olarak çevre İl ve İlçelerden göç aldığını belirten Süleyman Ergin, sözlerini şöyle tamamladı: ‘Diyarbakır İlimiz devamlı olarak göç almakta ve haliyle nüfusu sürekli artmaktadır. Bu durum doğal olarak bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmektedir. Kamu yatırımlarının yanı sıra, Diyarbakırlı müteşebbislerimizin de başta işsizlik olmak üzere, bir çok sorunun çözümü için elini taşın altına koyması gerekmektedir. Dolayısıyla, yatırımları sadece devletten beklemek doğru olmaz. Kentimizin tüm bileşenleri, güçlerimizi birleştirerek, ortak hareket etmeliyiz.

Diyarbakır’ı, her yönüyle stratejik olarak bölgemizin merkezi ili ve Türkiye'nin uluslararası ilişkiler noktasında, taşıyıcı bir merkezi olması hedefi doğrultusunda, vizyonumuzu sürekli yenilemeliyiz. Unutmamak gerekir ki, sürekli gelişen ve kalkınan bütün ekonomilerde katalizör görevi gören unsur, ‘Bilgi’dir. Özellikle uluslararası alanda rekabet doğrudan bilgiye dayalı üretim ile ancak mümkün olmaktadır.

Bu nedenle, ‘Bilgi Ekonomisi’ özellikle ‘Bilgi, Teknoloji, kalifiye insan unsuru ve Yenilik kavramlarını’ son derece önemli kılıyor. Bu perspektifte tüm kurumların kentimizin sorunlarının çözümü ve ilimizin vizyonuna vizyon katabilme tanımlaması, iş birliklerini geliştirip, güçlerini birleştirmeleri, ortak aklı kullanmaları gerekmektedir.



Diyarbakır’ın tüm bileşenleri olarak, yeni ve iddialı hedeflere ulaşabilmemiz için evvela, Alt yapımızı uluslar arası standartlara ulaştırarak, sürekli bir çalışma, gayret gösterme ve ufkumuzu geliştirmemiz gerekmektedir.
İlimiz Valisinin Başkanlığında, Milletvekillerimiz, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB Diyarbakır İl Müdürlüğü, Dicle Teknokent ile, tüm Sivil Toplum Kuruluşları, özel sektör bileşenleri ve SİAD’lar olarak, tüm birikimimizi Diyarbakır’ın gelişimine ve kalkınmasına yönlendirmeliyiz.
Böylelikle, ülkemizde kalkınma planı hedefleri ile tam uyumlu ve özellikle ‘2023 Hedeflerine’ bizi ulaştırma noktasında, gerekli değişim ve dönüşüm sürecini gerçekleştirebiliriz.
Unutmamak gerekir ki, biz bu kenti büyüklerimizden, çocuklarımıza ulaştırmak üzere ‘Emanet’ aldık. Dolayısıyla, geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımıza, emaneti en iyi şekilde teslim etmek için, var gücümüzle gayret göstermeli ve çalışmalıyız’.

AK PARTİ’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLMUŞTU

Diyarbakır'ın sevilen simalarından iş adamı Süleyman Ergin, Adalet ve Kalkınma Parti'sinden (Ak Parti) 2019 Milletvekili Genel Seçimlerinde Aday Adayı olmuştu.

‘Mekke ve Medine'den sonra, 5. Haremi Şerif ünvanına sahip, en çok Mukaddes yapıyı sinesinde barındıran, İsimleri Kur'an-ı Kerim'de geçen Peygamberler ve bir çok sahabenin mübarek naaşlarının bulunduğu, tarihin canlı tanığı, Diyarbakır’a en üst düzeyde hizmet etmek amacıyla’, Ak partiden Milletvekilliğine Aday Adaylığını açıklaması, vatandaşlar tarafından da olumlu karşılanmıştı.


HALKA HİZMET, HAKK’A HİZMETTİR
‘Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir’ şiarıyla yola çıktığını belirten Süleyman Ergin, ‘Tarihin taşlara yazıldığı, bağrından sayısız yazar, şair, fikir ve bilim insanlarının çıktığı Mukaddes Diyarbakır’ın, birçok medeniyetlere beşiklik etmiş, eski dönemlerden bu yana ipek yolunun güzergâh noktasında bulunan kutlu bir kent olduğuna’ dikkati çekerek, şöyle devam etti:
‘Diyarbakır ilimizde, son yıllarda pek çok kulvarda ciddi gelişmeler yaşadı. Geçmiş dönemlerde tarifi imkânsız acılar yaşadık. Oldukça sıkıntılı dönemler yaşadık.

AK PARTİ DÖNEMİNDE, DEVRİM NİTELİĞİNDE REFORMLAR

Ancak takdir edilmelidir ki, olağanüstü halin kaldırılması, Kürt sorununun çözümü noktasında yapılan Açılımlar, hem sosyal, hem kültürel ve hem de ticari açılardan birçok kazanımları beraberinde getirdi.
Artık barış sürecinin de nihayete erdirilmesiyle, ülkemiz uzun yıllardır yaşadığı huzur ve güven ortamına kavuşmuş olacak. Kuşkusuz bu durum ekonomik hayatın da gelişmesine zemin hazırlayacak. Diyarbakır ilimiz artık ulusal ve uluslar arası firmaların yatırım yapmak istediği kentler arasında yer alıyor. Daha önce istemeyerek de olsa kenti terk etmek zorunda kalan iş Adamlarımızın da, artık doğup büyüdükleri bu kente dönerek, yatırımlarını bir an önce hayata geçirmeliler diye düşünüyorum’.
Ak parti iktidarları döneminde, devrim niteliğinde reformlar birer birer hayata geçirildi. İktisadi, sosyal, kültürel, sportif ve siyasal kulvarlarda bir dizi devasa projeler ile, ülkemiz çok yönlü bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdi. Bu hamlelerin yarım kalmaması ve başarıya ulaşması noktasında hepimize büyük görevler düşüyor.
Artık Türkiye gündemi belirlenen değil, gündemi belirleyen ülke konumundadır. Avrupa Birliği ve diğer uluslar arası kuruluşlar ve organizasyonlar nezdinde ülkemiz son derece itibarlı bir konuma yükseldi. Bu kadim kentin bağrından çıkmış, ekmeğini yiyen, suyunu içen bir evladı olarak, Ak parti Diyarbakır Milletvekilliğine Aday oldum. Benim için son derece faydalı bir tecrübe oldu. Vatandaşlarımız, Sivil Toplum Kuruluşları ve muhtelif meslek gruplarına mensup yöneticiler tarafından olumlu tepkiler aldım. En önemli hedeflerimden birisi, turizm potansiyelimizi çok iyi şekilde değerlendirerek, kentimizin yerli ve yabancı turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için gerekli tanıtım ve lobi çalışmalarına ağırlık vermek.




Yerli ve yabancı yatırımcıların Diyarbakır’a daha fazla gelmesi, hem istihdama, hem de kent ekonomisine katma değer katacaktır.
Bunun yanı sıra, sanayinin gelişmesiyle, yerli üretimin giderek artması için bir dizi projelerim var. Böylelikle bölgemizin en öncelikli sorunlarından biri olan işsizlik konusuna neşter vurarak işsizliği olabildiğince azaltmak en büyük hedeflerim arasında yer alıyor’.


TARIM, HAYVANCILIK VE İNŞAAT, KATALİZÖR SEKTÖRLER

Diyarbakır’ın özellikle son yıllarda, çevre İl ve İlçelerden yoğun bir göç aldığını ve bu durumun, bazı ihtiyaçları beraberinde getirdiğini belirten Süleyman Ergin, tarım, hayvancılık ve inşaat sektörlerinin, işsizliğin panzehiri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
‘Diyarbakır İlimiz, son zamanlarda artan göç ile nüfusu kalabalık hale geldi. İş olanaklarının az olduğu bölgemizde tarım, hayvancılığa ve inşaat sektörlerine ağırlık vermeliyiz. Tarım, hayvancılık ve inşaat sektörleri, hem işsizliği ciddi ölçüde azaltacağı gibi, hem de diğer sektörleri de hareketlendirir. Dolayısıyla, bu üç kulvarda, çok daha geniş bir yelpazede değerlendirme yapılmalı. Neden bölgemiz fabrikaların bacasının tüttüğü, tüm üretim araçlarına sahip olan ve kendi kendine yeten, kendi ürettiği emtiayı ihraç eden konuma gelmesin? Elbette ki bunlar ekip işidir. Mesleği, sanatı, tahsili ne olursa olsun, bütün vatandaşlarımızdan yararlanacağız. Unutmayalım ki, her insan bir cevherdir. Bu konuda bütün bileşenlerinin, güç ve gönül birlikteliği yapması gerekiyor’.


ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ‘RÜZGÂR ENERJİSİYLE’ ÇÖZÜM

Diyarbakırlı İş Adamı Süleyman Ergin, sık sık yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili olarak, geçtiğimiz günlerde ‘Rüzgâr Enerjisi’ konusunu gündeme getirmişti. ‘Rüzgâr Enerjisi’ için geniş alanlara ihtiyaç olduğunu ve bunun da Diyarbakır’da fazlasıyla olduğuna vurgu yapan, Süleyman Ergin, şöyle devam etti:
'Rüzgar Enerjisi için, Karacadağ'da yaklaşık iki milyon dönüm alan mevcut. Rüzgâr Enerjisi ile Bölgemizin elektrik sorunu da kalmayacaktır. Bugünkü koşullarda, giderek daha pahalı temin ettiğimiz Elektriği, çok daha hesaplı bir şekilde ve üstelik de kesinti yaşamadan tedarik edebilmemiz mümkün.
Diyarbakır'a yetecek kadar enerji için, projelendirme tamamlanıp, yatırım yapılması halinde başta Diyarbakır olmak üzere Bölge İllerinin de Enerji sorunu azalacaktır. Elektrik kesintileri için hepimizin elini taşın altına koyması gerekmekte. Rüzgâr Enerjisi ile elektriğe çözüm bulabiliriz ve bu da ekonomiye katkılar sağlayacaktır. Bölgede arsa çok, Karacadağ'da toplamda iki milyon dönüm alan mevcut. Rakım yüksekliği de iki bin metrenin üzerinde olan Karacadağ'ın önü açık ve proje için son derece uygun’.

AÇIKLAMALAR, KAMUOYUNDA BEĞENİYLE KARŞILANDI

Süleyman Ergin'in bu açıklamaları, kamuoyunda olumlu ve karşılanmıştı.
Görüşlerini dile getiren, STK Temsilcileri, vatandaşlar ve birçok farklı sektör mensupları, böylesi bir projenin gerçekleşmesi halinde, Diyarbakır’ın hem istihdam, hem de genel anlamda ekonomisine son derece önemli katkılar sağlayacağını belirterek, ‘Bu proje, mutlaka desteklenmeli’ şeklinde görüşlerini dile getirmişlerdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.