Talay’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Siyasetçi Yusuf Ziya Talay, mesajında Cumhuriyetimiz’in 96. yıldönümünü kutlayarak, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Yusuf Ziya Talay, mesajında duygularını şöyle dile getirdi: ‘Aziz bir neslin. Kahramanca mücadelesi sonucu kurulan ve bizlere armağan edilen Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü kutladığımız bugün, birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle daha parlak bir geleceğe yürümenin mutluluk ve heyecanı içindeyiz. 



Cumhuriyet’in ilanı, tarihte eşine az rastlanılan bir Milli Mücadele sonunda kazanılan bağımsızlığımızın taçlandırıldığı en anlamlı zaferlerimizdendir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkumandanlığında, aziz şehitlerimiz ve milletimizin büyük fedakârlıklarla kurduğu Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak hepimizin en önemli vazifesi ve sorumluluğudur. Millet olarak amacımız o günlerden bu günlere büyük zorluklarla taşıdığımız vatanımıza sahip çıkmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anarken, Aziz Milletimiz’in Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, saygılar sunuyorum’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.