GENEL Haber Girişi : 02 Kasım 2020 22:29

TEŞT FIRINDA TEŞT YEMEK, DUALARLA AÇILDI

TEŞT FIRINDA TEŞT YEMEK, DUALARLA AÇILDI
D.BAKIR- Son yıllarda büyük bir gelişme ve ilerleme kaydeden Diyarbakır’da, bu gelişmeler kapsamında hizmete açılan iş yerleri, hem istihdama katkı sağlarken, hem de kent ekonomisine katma değer katıyor.

Bugün hizmete giren ‘Teşt Fırında Teşt Yemeği’ açılışı, dualar eşliğinde, görkemli bir törenle yapılırken, Diyarbakır ve Bölgenin tanınmış simaları da açılışta buluştu. Gönderilen çelenk ve masa çelenkleriyle, işletme adeta çiçek bahçesine döndü.



Açılışa Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır Lokantacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkan Vekili Haşim Elkaan, Adalet ve Kalkınma partisi (Ak parti) Sur İlçe Başkanı Murat Unat, Oda ve Borsa yöneticileri, Esnaf Sanatkârlar Birliklerine mensup esnaflar, Bismil Eski Belediye Başkanı Orhan Ayaz, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, kanaat önderleri, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.


İşletmeciliğini, uzun senelerdir sektörün içinde bulunan Mizbah Sarı’nın yaptığı ‘Teşt Fırında Teşt Yemeği’, Mardin’e özgü taş fırında, bir bütün halinde kuzu eti ve yine bütün olarak atılan domates, biber, soğan ve sarımsaktan yapılan, özel ve bir o kadar da lezzetli bir yemek çeşidi.

Yaklaşık 5 saat fırında pişen ve yanında etli pilav ile birbirinden güzel mezeler eşliğinde servis edilen Teşt Fırında Teşt Yemeği’nin müdavimleri bir hayli. Bunun dışında, menüsü bir hayli olan işletmede, tadına doyumsuz pilav üstü kavurma, kibe mumbar, fırında kelle söğüş, paçanın yanı sıra, nefis çorba çeşitleri de bulunmakta.


Ayrıca, nişan, düğün, taziye, mevlid gibi özel gün ve geceler için toplu yemek siparişleri de alınan işletmede, Mihdiye Sarı ve Hanım Sarı gibi, işinin ehli bayan ustalar tarafından özenle hazırlanan birbirinden güzel yemekler, mezeler ve salata çeşitleri, sektörün deneyimli ve güler yüzlü personeller misafirlerin beğenisine sunulmakta.


Merkez Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi Şengal Caddesi Nanotek Apartmanı altında hizmete giren tesiste, kullanılan etler, günlük ve taze olup, kontrolden geçtikten sonra işletmeye alınmakta.

'0538 583 10 71’ numaralı Alo sipariş hattından, alınan siparişler, evlere ve işyerlerine ulaştırılıyor.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, şunları söyledi: ‘Öncelikle hizmete açılan tesisimizin, hayırlı olmasını diliyorum. Böylesi güzel ve üst düzeyde kaliteli hizmet sunan mekânların açılması, bizleri sevindirmektedir. Gerek istihdama ve gerekse ekonomisine katma değer sağlanmasının yanı sıra, Diyarbakır’da yapılan tadına doyumsuz mahalli yemeklerin sunulması da ayrı bir kazanımdır. Diyarbakır’da hazırlanan mahalli yemekler ve mutfak kültürümüz, Türkiye’nin hiçbir yerinde yoktur. Bunun yanı sıra, esnaflarımız temizlik ve hijyene gösterdikleri önem bakımından da örnek teşkil etmektedirler.



Ayrıca, bu işletmemizde yemekleri bayanlarımızın hazırlıyor olması da, ayrı bir güzellik. Çünkü bayanların elinin değdiği her yemek güzeldir. Böylesi bir işletmenin Bağlar ilçemizde hizmete açmış olmalarından dolayı, kendilerine çok teşekkür ediyor, başarılar diliyorum’.

 

AĞZININ TADINI BİLENLERİN ADRESİ TEŞT FIRINDA TEŞT YEMEĞİ

 

Açılış sonrası duygularını dile getiren yılların tecrübeli ismi İşletmeci Mizbah Sarı ise, şunları söyledi: ‘Kadirşinas Diyarbakır halkı, temizliğe ve hijyene son derece önem verir. Bizler de böylesi bir firma olarak, bu konuda gereken hassasiyeti gösterip, son derece temiz bir ortamda, lezzetli ve sağlıklı yiyecek çeşitlerimizi, halkımızın beğenisine sunacağız. Alo paket servisimizle, evlere ve iş yerlerine siparişlerimizi en hızlı şekilde ulaştıracağız. '0538 583 10 71’ numaralı Alo paket telefonumuzdan vatandaşlarımız, diledikleri siparişi verebilirler. Vatandaşlarımıza sunduğumuz etlerimiz, meyve ve sebze çeşitlerimiz, günlük ve tazedir. Damak tadına önem verenler ve değişik bir lezzet arayan bütün Diyarbakırlı vatandaşlarımızı, mutlaka menümüzden tatmaya davet ediyoruz. Müşteri memnuniyetimiz, bizim çıkış noktamız. Günlük, temiz ve sağlıklı ürünlerimizle, yediden yetmişe her kese ve her keseye hitap eden ürünlerimizle iddialıyız. Fiyatlarımız gayet uygundur.


Açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran başta Bağlar Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Beyoğlu olmak üzere, Diyarbakır Lokantacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkan Vekili Haşim Elkaan, Ak parti Sur İlçe başkanı Murat Unat, Bismil İlçe Eski Belediye Başkanımız Orhan Ayaz ile STK yöneticilerimiz, tüm dost, akraba ve arkadaşlarımıza, diğer tüm katılımcılara, teşekkür ediyoruz.

Cenabı Allah, hepsinden razı olsun, bizleri onurlandırdılar. Hedefimiz, Diyarbakır’ın zaten bir hayli zengin olan ve dünya çapında tanınmış olan mutfak kültürüne farklı bir katkı sağlayarak, yeni bir soluk getirmek, mahalli yemeklerimiz ve tatlarımızın tanıtılmasında destek olmaktır’.

OLDUKÇA ZENGİN VE NEFİS BİR MENÜ

Öte yandan Teşt Fırında Teşt Yemeği, daha ilk günden itibaren, vatandaşların büyük beğenisiyle karşılaştı. Oldukça nezih bir ortamda, son derece temiz ve hijyenik bir ortamda, leziz ve geniş menü portföyü olan işletmenin, hizmete girmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, kullanılan malzemelerin son derece sağlıklı olmasının da, memnuniyet verici olduğuna dikkati çektiler.

Daha ilk günden itibaren, oldukça beğenilen ve bir hayli müdavimi olan bir konuma ulaşan işletmede hazırlanan ürünlerin son derece lezzetli, hijyenik ve damak tadına hitap ettiğini belirten vatandaşlar, hayırlı olması temennisinde bulundular.

HABER: YILMAZ ACU

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.