GENEL Haber Girişi : 03 Aralık 2020 11:37

TİMUR’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ MESAJI

TİMUR’DAN 3 ARALIK  DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ MESAJI
Elif Hanım Yasemin Hanım Özel Eğitim Merkezi Müdür Yasemin Timur,’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla, yazılı bir mesaj yayınladı.

  Yasemin Timur, duygu yüklü mesajında şunları söyledi: ‘Azim, sabır ve gayretle, bütün engellerin üstesinden gelen engelli kardeşlerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, hepsine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

Engelli kardeşlerimizin sorunlarına yönelik farkındalık oluşturulması, toplum hayatına adaptasyonları ve daha iyi yaşam koşullarına sahip olabilmeleri amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilen 3 Aralık, Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de birçok etkinlik ve çalışmaya vesile olması dolayısıyla büyük anlam ifade etmektedir. 
 
 
 
Geçmişte, engelli vatandaşlarımıza yönelik proje ve çalışmalarda batılı ülkelere gıptayla baktığımız dönemler, çok şükür geride kaldı. Günümüzde, sosyal devlet özelliği ile, dünya devletleriyle yarışır hale gelen devletimiz, artık engelli bireylerin sağlık ve eğitim ihtiyaçları, evde bakım hizmetleri ve engelli ailelerine yönelik çalışmalarıyla Avrupa standartlarını geçmiş durumdadır.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın yanı sıra, İl Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediye ve Merkez İlçe Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, engelli bireylerimiz ve ailelerine yönelik eğitim, istihdam, ulaşım ve rehabilitasyon hizmetlerinin yanısıra, onların üretimde aktif rol alarak, hayatlarını idame etmelerini temin noktasında işbirliği içerisinde, gayret ve özveriyle çalışmaktadır. 



Bu duygu ve düşüncelerle, yaşama sevinçlerini her daim diri tutmalarını dilediğim tüm engelli vatandaşlarımızın ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor; Yüce Rabbim’den; onlara ve ailelerine bir ömür boyu, sağlıklı, mutlu ve huzurlu yarınlar niyaz ediyorum’. 
 
 
 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.