GENEL Haber Girişi : 26 Haziran 2020 23:50

TOSUNLU: ‘BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ’

TOSUNLU: ‘BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ’
D.BAKIR- Diyarbakır’ın tanınan ve saygın kanaat önderlerinden, aynı zamanda Güçlü Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜÇSİYAD) Güneydoğu Bölge Başkanı Mervettin Tosunlu,
YKS ile ilgili yayınladığı mesajında, bütün öğrencilere başarılar diledi. 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak olan YKS ile ilgili olarak, yazılı bir mesaj yayınlayan, GÜÇSİYAD Güneydoğu Bölge Başkanı Tosunlu, sınav yerine zamanında giderek, zamanı verimli kullanmak gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: 

‘27 Haziran 28 Haziranda, tüm yurt genelinde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yapılacak. Yaklaşık iki buçuk milyon evladımız, sınavlarda ter dökecekler. Artık saatler kala, öğrencilerimizin istirahat etmeleri ve zihinlerini meşgul edecek mevzulardan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Öğrencilerimizin yanı sıra, biz anne ve babaların da, çocuklarımıza destek olup, onları olabildiğince stres ve gerilimden uzak tutmamız gerekiyor. Özellikle uyku ve beslenme düzeni, sınava zamanında yetişmek, Evraklarını hazırlayıp, sonradan bir sıkıntı yaşanmaması için önemli konulardır. 

Bunun yanı sıra, doğruluğuna emin oldukları sorulardan cevaplamaya başlamaları, puanlarını artırıcı etkenlerden birisidir. Böylelikle öğrencilerimiz, en azından doğruluğuna şüphe duymadıkları soruların tamamına yakınını cevaplamak suretiyle, puanlarını artırabilirler. Üstelik bu durum, sınavın sonuna doğru süre sıkıntısı yaşanmamasını da sağlayabilir. Uyku düzenlerini, yeme içme alışkanlıklarını sınava girecekleri gün nasıl görmek istiyorlarsa şimdiden veliler olarak, bunun hazırlıklarını yapmalı ve ona göre hareket etmeliyiz. 

Ayrıca, bu sınavın bir ölüm kalım meselesi olmadığını, kaybetse bile önümüzdeki yıl yine bu sınava gireceğini hatırlatalım. Çünkü çoğu zaman gerilim ve stresin sınav sonucunu olumsuz etkilediğini, senelerden beridir uzmanların yaptıkları açıklamalardan biliyoruz. Dolayısıyla, paniğe kapılmadan, tatlı bir heyecan ile sınava girmelerini sağlamak, biz ebeveynlere düşüyor. Bu minval üzere, şimdiden bütün öğrencilerimizi kutluyor, hepsine bu sınavda ve bundan sonraki bütün hayatlarında başarılar diliyoruz’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.