GENEL Haber Girişi : 19 Ekim 2019 21:51

TOSUNLU:TAKDİRE ŞAYAN BİR GAYRETLE VAZİFELİRİNİ İFA EDİYORLAR

 TOSUNLU:TAKDİRE ŞAYAN BİR GAYRETLE VAZİFELİRİNİ İFA EDİYORLAR
Güçlü Sanayici İş Adamları ve Yöneticiler Derneği (GÜÇSİYAD) Diyarbakır İl Başkanı Mervettin Tosunlu, 19 Ekim ‘Muhtarlar Günü’ dolayısıyla, yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, Muhtarlık kurumunun demokrasimizin temel taşlarından biri olduğuna dikkati çeken Mervettin Tosunlu, şunları söyledi: ‘Nasıl ki, siyasi partilerimiz demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıysa, Muhtarlarımız da demokrasimizin temel taşları konumundadır.’ ‘Muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim, yaklaşık 4 yıl önce 2015'te çıkarılan genelge ile "Muhtarlar Günü" olarak kutlanmasına karar verildiğini anımsatarak, söz konusu karara katkısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümet ve Meclis üyelerine teşekkür ederiz’ diyen   Mervettin Tosunlu, şöyle devam etti: ‘Yerel yönetimlerin en küçük birimi, köy ve mahalle yönetimleridir.

 

Muhtar kelime anlamı itibarıyla toplumumuzun tarihsel ve geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle söz sahibi, seçilmiş, eren, anlamı da taşımaktadır. Muhtarlık müessesesi 1829'dan günümüze188 yıllık bir tarihe sahiptir. Genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinden köprü rolü oynayan muhtarlık, Osmanlı'dan cumhuriyete taşınan önemli bir yerel yönetim birimidir. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm eski ve yeni muhtarlarımızın özel gününü kutluyorum. Ayrıca bugün aramızda olmayan, bu müesseseye hizmet etmiş, ebediyete göç eden muhtarlarımıza da; Cenab-ı Allah’tan, rahmet ve minnetle anıyorum’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.