GENEL Haber Girişi : 17 Aralık 2020 22:28

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ, START VERDİ

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ, START VERDİ
D.BAKIR- Bir süredir partileşme hazırlıkları içinde olan ve Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün öncülüğünde kurulan Türkiye Değişim Hareketi (TDH), Türkiye Değişim partisi olarak, siyasi hayatımızda yerini aldı.

Mustafa Sarıgül’ün öncülüğünde kurulan Türkiye Değişim Hareketi, bugün İstanbul Point Otel’de düzenlenen bir tanıtım töreniyle, Türkiye Değişim partisi adıyla, resmileşerek, siyasi çalışmalarına start verdi. İstanbul Point Otel’de düzenlenen geniş katılımlı tanıtım toplantısına, muhtelif meslek gruplarına mensup yöneticiler, esnaflar, uzun yıllar farklı siyasi partilerde görev yapmış siyasetçiler, esnaf birliklerine mensup yetkililer, ülkemizin birçok kendinden gelen davetliler, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve oldukça kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Türkiye Değişim partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yönetim ekibinde yer alan, Kurucular Kuruculu Üyesi, Diyarbakır’ın tanınan ve sevilen iş adamlarından Zeynel Abidin Aktay da, kalabalık bir grupla, tanıtım toplantısında yerini aldı.

‘VİRA BİSMİLLAH’ DİYEREK, BU KUTLU YOLA ÇIKTIK

Partinin Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, alkışlar eşliğinde geldiği kürsüde, Türkiye sevdalısı dava arkadaşlarıyla beraber kurdukları Türkiye Değişim Hareketi’ni partileştirerek, siyaset arenasına girdiklerini belirtti.

Sarıgül, sık sık alkışlar ve tezahüratlarla kesilen konuşmasında, görüşlerini şöyle dile getirdi:

‘Bu kutlu davanın birer neferi olarak, ülkemize her alanda uzun vadeli kazanımlar sağlayacak projeler üretmek, insanlarımızın refah seviyesini yükseltmek, sorunlara kalıcı ve köklü üretmek şiarıyla, ‘vira bismillah’ diyerek, bu onurlu yolculuğun startını vermenin, haklı gururunu yaşamaktayız.

Bilindiği üzere, uzun süreden beridir, ülkemiz genelinde hepsi birer cevher değerinde, çok kıymetli dava arkadaşlarımla beraber birçok defalar toplantılar ve istişareler düzenledik. Birbirini tamamlayan, ülkemizin bağrından çıkmış, hepsi yaşadıkları kentlerin sorunları ve bu sorunların çözümüne vakıf dava arkadaşlarımızla beraber, bu kutlu davaya baş koyduk’.

LOGOSUNU VE KADROSUNU VE KURUMSAL KİMLİĞİNİ TANITTI

Mustafa Sarıgül,  Türkiye’nin birçok vilayetinden gelen dava arkadaşlarının katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, partisinin logosunu, logosunu, kurmay kadrosu ve kurumsal kimliği hakkında açıklamalarda bulundu.

‘Türkiye Değişim Partisi’ adıyla, bu onurlu hizmet yolculuğuna start verdiklerini belirten Sarıgül, parti müziği ve tezahüratlar eşliğinde şöyle devam etti: ‘Kurucular Kurulu Üyeleri ve dava arkadaşlarımız buradalar. Bünyesinde, hem Cumhuriyet Halk partisi ve hem de birçok partinin yanı sıra, iş, spor, siyaset ve sanat dünyasından da tanınmış isimlerin yer aldığı Türkiye Değişim partisi, halkımızın umutlarını tazeleyecek ve yeni bir nefes olarak, çalışmalarına hızlı bir şekilde devam edecek. Siyasi partimizin logosunda iki kalp ve kalpleri bağlayan bir yıldız var. Anadolu ve Trakya’yı sembolize eden kalpler ve iki kıtayı birleştiren bir yıldızdan oluşmakta.

‘ALLAH, YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN’

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ‘kalbimiz Türkiye için atıyor’ sloganıyla kurdukları hareketin, daha partileşme sürecinde iken, vatandaşlarımızın teveccühü ile karşılandığına dikkati çekti. Oldukça duygulanan ve zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Sarıgül, umudun, emeğin, Hak, hukuk ve adaletin tesisi için, gece gündüz demeden, var güçleriyle, azim ve sebatla çalışmaya devam edeceklerini kaydederek, şöyle devam etti:

‘Allah; yar ve yardımcımız olsun. Hepimiz, geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımıza, en iyi koşullarda bir Türkiye bırakabilmek için, bu kutlu yolculuğa start verdik. Unutmamak gerekir ki, değişim, yürek ister.

Bugün itibarıyla, ülkemizin geldiği nokta ortada. Artık siz konuşacaksınız. Türkiye değişim hareketinin umutlarını bir süre ertelemiştim ve yolda olanlara yol açmayı hedeflemiştim. Fakat maalesef geçen süre zarfında yol bulamadılar. Öyleyse yol bulamayanlar, yol açamayanlar yoldan çekilecek. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden bütün milletimizi kucaklayacağız. Halkımızın sorunlarıyla hemhal olacağız. Kavga için değil, barış için yollarda olacağız. Pazartesi günü resmi olarak görevimize start verecek ve hareketimizi, ülkemizin en ücra köşesine taşıyacağız’.

ZEYNEL ABİDİN AKTAY: ARTIK DEĞİŞİM ZAMANI

Türkiye Değişim partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün uzun süreden bu yana kurmay ekibinde yer alan, Diyarbakır’ın tanınan iş adamlarından Zeynel Abidin Aktay da, tanıtım toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

‘Türkiye Değişim Hareketi’nin (TDH) kuruluşundan bu yana Sayın Mustafa Sarıgül ile beraber hareket ediyoruz. Kurucular Kurulu Üyesi olarak, uzun süredir bir dizi istişareler ve geniş katılımlı toplantılar yaptık.

Diyarbakır’ın yanı sıra, Bölgemiz insanının yaşadığı sorunlar ve bu sorunların çözümü noktasında, ortak aklı kullanarak, birçok kalıcı ve köklü projeleri hayata geçirerek, insanlarımıza rahat bir nefes aldırma noktasında, bu kutlu yola çıkmış bulunmaktayız. Daha yolun başında olmamıza rağmen, halkımızın oldukça yoğun bir ilgi ve teveccühü ile karşılaştık. Türkiye Değişim partisi, siyaset meydanına, kalıcı ve köklü çözüm önerileri ile giriyor. İnsanlarımızın gözlerindeki sevinç parıltıları, bizleri daha da motive ediyor. Ülkemiz genelinde yeni yeni bir heyecan dalgası oluşturduk.

BİRÇOK VATANDAŞIMIZ, ‘ÇARE SARIGÜL’ DİYOR

Türkiye Değişim partimizin genel başkanı Sayın Mustafa Sarıgül, halkımızın bağrından çıkmış, zaten uzun yıllar Şişli Belediye Başkanlığı ile, halkımızın sorunları ve bu sorunların çözüm yollarına vakıf bir isim. TDP olarak, siyasete yeni bir soluk getirdik.

Allah’ın izniyle, bütün vatandaşlarımızın partisi olacak, kimseyi dışlamadan, kırmadan, ötekileştirmeden, bütün sorunlara kalıcı ve köklü çözümler üretebilme şiarıyla, azim ve sabırla gayret göstereceğiz. Hak, hukuk ve adalet ölçülerini esas alarak, insan eksenli siyaset yapacağız. Refahın, huzurun, ekonomik kalkınmanın olabildiğince geniş tabana yayılması için, arkadaşlarımızla beraber, gece gündüz demeden, ülkemizi bir uçtan diğer uca dolaşarak, çalışacağız.

ÖZEL HABER – YILMAZ ACU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.