GENEL Haber Girişi : 20 Ocak 2020 23:10

ULUSLARARASI MESLEKİ VE EĞİTİM DERNEĞİ (UMED) KURULDU

ULUSLARARASI MESLEKİ VE EĞİTİM DERNEĞİ (UMED) KURULDU
İSTANBUL- Uluslar Arası Mesleki ve Eğitim Derneği (UMED) kuruldu. İstanbul’da kurularak tüm görevlendirmeleri İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası’na bildirilen UMED, İlk Genel Kurulu’nu da yaptı. UMED Genel Başkanı İş insanı Solmaz Kaya, görevlendirme yap
Yaşamı adeta başarı öyküsü olan, zorluklarla dolu bir iş hayatının içinden süzülerek gelen Solmaz Kaya, engeller karşısında yılmadan Azim’le işine daha bir dört elle sarıldığını belirterek, şunları söyledi:
‘Evvela şunu belirtmek isterim ki, Derneğimizin camiamız, İstanbul ve tüm Ülkemiz için hayırlı olmasını,  Yüce Allah’tan diliyoruz.



Kısaca, kendimden ve Derneğimizin Hedeflerinden bahsetmek istiyorum. 1974 Ardahan doğumluyum. İlkokulu Ardahan Kayaaltı köyünde okudum. Yüksek Tahsilimi Ön Lisans Çocuk Gelişim Bölümü Mezunu olarak tamamladım. Kişisel Gelişim uzmanıyım. Zorluklarla mücadele ederek, bugünlere geldim. 17 yedi yaşımda evlendim, eşimle çok geçimsizlikler oluyordu, o benimle kavga ettikçe, ben kendimi okuma ve çalışmaya verdim. Aşçılık mesleğine küçük yaşlarda evde yemekler yaparak başladım. İlk deneyimim ‘Solmaz Hanımın Mutfağı’ oldu. Ayrıca, tekstil sektöründe on yıllık deneyimim var. Osmanlı saray mutfağını araştırmaya başladım. Rahmetli babam bana yemek kitapları ve dergileri alırdı, ben de bu kitap ve dergilerdeki yemekleri yapardım. Yaptıklarımın beğenilmesi beni daha teşvik ettik.



O dönem internet yaygın olmadığı için televizyonda, Teleteksten faydalanıp, Saray mutfağıyla ilgili bilgiler edinirdim. 2007 yılında çocuklarımı da alarak, İstanbul’a geldim. Bana bazı kimseler, ‘Burası İstanbul, sen ise küçük bir ilçeden geldin’ şeklinde olumsuz telkinlerde bulundu.
Ama yılmadım, sabırla ve umudumu yitirmeden mücadele verdim. İstanbul Bakkalköy’de aşçılık mesleğine başladım. İki yıl Santra Cafe’de çalıştım. Çıraklık okulundan aşçı çırağı belgemi aldım.




Çalıştığım iş yeri kapanınca yine İstanbul’da, Kozyatağı Camlık Cafe’de 3 yıl çalıştım. Burası belediyeye ait bir yerdi. Buradan ayrıldıktan sonra Milliyet gazetesinde çalışmaya başladım. 2013’te İtalyan mutfağıyla ilgili eğitim almaya gittiğim İtalya’nın Floransa kentindeki İbis Frenze Otelinde, altı ay uygulamalı eğitim aldım. Eğitim sonrası yurda dönerek Milliyet Gazetesindeki işime devam ettim. Aldığım eğitimler çok katkı sağladı. O dönem saray mutfağını araştırmak için ülkemizde gitmediğim yer kalmadı. Çalışırken, yeni iş teklifleri de alıyordum. 2014 yılında Kıbrıs Kaya Artemis Otelinden gelen iş teklifini kabul ettim. Bir yıl süresince. Kıbrıs yemekleri konusunda oldukça tecrübe edindim. Ardından İstanbul’a gelerek, 2015 yılı Ocak ayında kendime ait olan EVA Cafe’yi hizmete açtım. Bir hayli ilgi gören Cafemde iki yıl aktif hizmet sundum.



Almanya’ya gitme olanağı doğunca, bir yıl süren Almanya tecrübesi yaşadım. Aşçılıkta yirmi iki yıllık tecrübem var. Kişisel Gelişim, Nefes Teknikleri, Davranış Bilimleri ve Pozitif Düşünce üzerine yazdığım kitaplarım yakında baskıya griyor.
Amacım, edindiğim tecrübelerimden, herkesin faydalanmasını sağlamak. İstanbul, Kıbrıs, İtalya ve Almanya’da çalışırken, sık sık yarışmalara katıldım. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda birincilik ve ikincilik derecelerim var. Ayrıca, birçok yarışmada genç arkadaşlarımıza yardımcı olma için, jürilik yaptım. Kalfalık, Ustalık, Usta Öğretici Belgem ve Mesleki Yeterlilik Belgelerim var.



Bundan sonraki süreçte UMED olarak, İstanbul halkına, faydalı olmak için projelerimizi gerçekleştireceğiz. Derneğimizin Misyon ve Vizyonu konusunda, kamuoyu ile paylaşacağımız hedeflerimizi, geniş katılımlı bir toplantı ile kamuoyuna deklare edeceğiz. Hem gençlerimiz hem ileri yaş grubu insanlarımıza Mesleki Eğitim konularında yardımcı olup, yol gösterme noktasında maksimum fayda sağlayacak projelerimiz var.



Okumanın ve Eğitim’in yaşı olmaz Bunun somut örneklerini basına konu olan haberlerde de görüyoruz. Herkese tavsiyem yılmasınlar. Sabrın sonu selamettir. Ben, çeyrek yüzyıla yakın zamandır sabırla mücadeleme devam ediyorum.
UMED olarak, meslek sahibi olmak veya mesleğinde gelişme ve ilerleme kaydetmek isteyen insanlarımıza, yol haritası belirleyip, hayata daha donanımlı atılmalarına zemin hazırlayacağız. Her biri cevher niteliğinde olan birbirinden değerli 43 kişilik ekibimizin tecrübelerini, insanlarımıza aktaracağız.



Önümüzdeki günlerde çok yönlü olarak gerçekleştireceğimiz çalışmalarımızla ilgili, detaylı bilgileri anlatıp, Dernek Yönetimimizi geniş çaplı bir şekilde tanıtacağımızı belirtir, derneğimizin halkımıza ve bütün mensuplarımıza hayırlı olmasını, bir kez daha Yüce Allah’tan niyaz ederiz’.



ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • cok tsk ederim sağol cnm abim yine yaptın yapacağı 21 Ocak 2020 00:00

    Yorumunuz