GENEL Haber Girişi : 29 Ekim 2018 15:07

Vatandaşlar Adil Aydın'ı Sur'dan aday olarak görmek istiyor

Vatandaşlar Adil Aydın'ı Sur'dan aday olarak görmek istiyor
31 Mart 2019'da gerçekleşecek yerel seçimler öncesi aday adayları da netlik kazanmaya başladı. Aday adayların yanı sıra vatandaşların da talep ettiği belediye başkan adayları da var.

31 Mart 2019'da gerçekleşecek yerel seçimler öncesi aday adayları da netlik kazanmaya başladı. Aday adayların yanı sıra vatandaşların da talep ettiği belediye başkan adayları da var.

Diyarbakır'da renkli simaların aday adaylıklarının yanı sıra vatandaşlar da bu renkli simalar arasına bir yenisi daha ekledi. Surlu vatandaşlar 38 yıldır Sur'da esnaflık yapan ve Sur esnafı için her platformda mücadele veren Adil Aydın'ın Sur Belediye Başkanlığına aday olması konusunda telkinlerde bulunuyor. 




Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde yaklaşık 38 yıldır esnaflık yapan, 2 çocuk babası Diyarbakır Bakkalar ve Bayiler Şekerciler Yönetim Kurulu üyesi Adil Aydın'ı Surlu vatandaşlar Belediye Başkanı olarak görmek istiyor. Gerek sosyal paylaşım sitelerinde gerekse Sur'da esnaf ve vatandaşların bir araya gelerek yaptığı istişarelerde Sur Belediye Başkanlığı'na Sur'dan birinin getirilmesi konusunda fikir alışverişi yapılıyor. Vatandaşların konuştuğu isimler arasında en iddialı isim ise, Diyarbakır'da renkli simalar arasında yer alan ve 38 yıldır Sur'da esnaflık yapan, Sur esnafına verdiği desteklerle adından sıkça söz ettiren ve Sur halkı tarafından da sevilen sayılan bir insan olan Adil Aydın konuşuluyor. Adil Aydın'ın Sur Belediye Başkan Adayı olması için yapılan çağrılara Aydın'dan henüz cevap gelmezken, Surlu vatandaşlar şimdiden Adil Aydın'ı belediye başkanı olarak gördüklerini ifade ettiler.



Öte yandan, Sur'da yaptığı basın açıklamaları ile dikkatleri çeken ve her zaman Sur esnafına verdiği destek ile herkesin derdine derman olduğu belirten Adil Aydın, defalarca tehdit almasına rağmen yılmadan Sur'daki esnafa destek veriyor. Son olarak 1 ay önce işyerine düzenlenen saldırıyla da ismini duyduğumuz Adil Aydın 38 yıldır Sur'da esnaflık yapıyor.

Sur esnafı olarak Adil Aydın'ı belediye başkanı olarak görmek istediklerini belirten ve kendisi de Sur'da 50 yıldır esnaflık yapan İzzet Dayan, "Halkın sıkıntıları için gecesini gündüzüne katacaksın çevre düzenlemesi için, evinden gelip işçilerin başında duracaksın siyasi parti gözetmeksizin halkla içiçe olup herkesin ve her kesimin sıkıntısı bizim sıkıntımızdır yeter ki gönüllere köprü kuralım insanları kaybetmek yerine kazanalım diye gayret sarf et, ama seçimler geldiğinde de halk için uğraşan halkın sevgi ve saygısını kazanmış biri değil de halkın sevmediği ya da beğenmediği kişileri aday göstereceksin ve değişen birşey yok kazanmak için onca çaba boşa gitsin sonra herkes evine çekilsin hiçbir şey olmamış gibi ve bütün yük yine sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın omuzlarına kalsın ben bunu sindirmek istemem. 






Kazanmak ve kazanmamak arasında ki fark şu halk incinen gönüllere şefkatli bir dokunuş istiyor kendisine kapanan kapıların açılmasını istiyor, halk kendinden kendini anlayan halk için de saygınlık kazanmış samimiyet sağlamış birini istiyor. Halk bunları istiyor ki gönüllerden gönüllere köprü kurulsun ve o bağ rantla değil hizmetle değil samimiyetle dürüstlükle inşa edilsin. Demir paslanır gücünü yitirir bina yıkılır samimiyetle kurulan hiçbir şey yıkılmaz. Bence halkın isteklerini dikkate alın, bence Adil Aydın bu iş için biçilmiş kaftan hele bir de belediye seçimlerine bu kadar az zaman kalmışken bence iyi düşünün eminim ki bu yazıyı okuyunca Adil abi şaşıracak ama biz kendisini bu işe uygun görüyoruz" diye konuştu.



ÖZEL HABER YILMAZ ACU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.