GÜNDEM Haber Girişi : 16 Nisan 2023 20:56

YAĞMUR GİBİ YAĞAN RAHMET SAĞANASINDAN YARARLANALIM

YAĞMUR GİBİ YAĞAN RAHMET SAĞANASINDAN YARARLANALIM
D.BAKIR/ İş adamı ve siyasetçi Bedirhan Akyol, mübarek Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, bütün İslam Âlemi’nin Kandili’ni kutladı.

ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı, iş adamı ve siyasetçi Bedirhan Akyol, Kadir Gecesi’nin faziletlerinin saymakla bitmeyeceğine dikkati çekerek, mesajında duygularını şöyle paylaştı:
‘Yüce Rabbimiz’in bizlere içinde sonsuz feyizler ve müjdelerle dolu ikramlarından olan biri olan Kadir Gecesi’ne daha kavuşmak, ne büyük bir mutluluk ve onur hepimiz için.
Bu Mukaddes Kadir Gecesi’nde bolca namaz kılıp, istiğfar eder, dualarımız ve niyazlarımızla Yüce Rabbimiz’e dualar ederiz.


Ayrıca Kur'an okuyup, tefekkür eder ve geçmiş ömrümüzün muhasebesini yaparak, Cenab-ı Allah’tan hayırlara vesile olması niyazıyla, hayatımıza yön verecek yeni kararları tatbik etmeye çalışırız.


‘Kadir’ kelime anlamıyla ‘Azamet’ ve ‘Şeref’ anlamlarına gelmektedir. Yani Yüce Rabbimiz; bizleri bu mukaddes gece vasıtasıyla bir kez daha onurlandırmaktadır. 
Rahmet Ayı Ramazanı Şerif’in bu mukaddes gecesi, tan yeri ağarana kadar müjdeler ve fırsatları sinesinde barındırır.


Bu vesileyle rahmet ve mağfiret dolu kandillerde buluşmak dileğiyle, hepimizin mübarek Kadir Gecesi’ni en samimi duygularımla kutluyorum.


Birçoğumuzun ailesi veya akrabalarından hayatını kaybettiği bulaşıcı pandemiden sonra, on bir vilayetimiz ve bağlı bütün ilçelerinde yaşanan deprem hadiseleriyle, ülkemiz genelinde etkili olan sel felaketleri ve orman yangınları yaşadık.  On binlerce insanımız bulaşıcı hastalıklar, deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybetti.  İnsanlık âlemi olarak son derece zorlu bir süreç ve aynı zamanda bir imtihan yaşamaktayız. Vefat eden bütün vatandaşlarımıza, bir kez daha, Rahmet-i Rahman’dan, af ve merhamet niyaz ediyoruz.


Yüce Rabbim’den, vatanımız ve İslam Âlemi başta olmak üzere, bütün dünyanın yeniden sağlıklı, mutlu ve huzur dolu günlere kavuşmasını niyaz ediyor, Kadir Gecesini en kalbi duygularımla kutluyorum’.