GENEL Haber Girişi : 01 Eylül 2022 13:51

YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ

YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ
D.BAKIR/ Elif Hanım,Yasemin Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasemin Timur, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Dünyada Sulh’ ifadelerine atıf
Atatürk’ün bu ifadesinin, insanlık âlemine korkunç acılar yaşatan savaşların, esasında ne derece bir yıkıma sebep olduğunu göstermesi bakımından önemli olduğunu belirten Yasemin Timur, duygularını şöyle ifade etti: ‘1 Eylül 1939’da Alman orduları Polonya’ya saldırarak 20. yüzyılın en kanlı savaşını başlatmıştı. Milyonlarca insanın ölümüne, bir o kadarının da, vücut bütünlüğünün bozularak hayatını engelli olarak yaşamasına sebebiyet veren bu savaşın sonucu, tam bir felaket olmuştu. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Eğitim camiamızın tüm bileşenleri, kadirşinas halkımız ve bütün vatandaşlarımızın, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyoruz’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.