GENEL Haber Girişi : 20 Ocak 2020 08:36

Yurtta hava durumu

Yurtta hava durumu
Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara´nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu´nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği
Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara´nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu´nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karadeniz´in kıyı kesimleri ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden Marmara´nın batısında kuvvetli (40-60 km/sa), Akdeniz´in iç kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın, kuzeyli yönlerden Marmara´nın batısında kuvvetli (40-60 km/sa), Akdeniz´in iç kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde hafif kar yağışlı 2
İstanbul: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 7
İzmir: Parçalı bulutlu 10
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif sağanak yağışlı 14
Antalya: Parçalı bulutlu 15
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yağmurlu 8
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 9
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -1
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 6