GENEL Haber Girişi : 19 Ağustos 2020 22:52

Zeynel Abidin Toprak Diyarbakır Defterdarı olarak atandı

Zeynel Abidin Toprak Diyarbakır Defterdarı olarak atandı
Diyarbakır Defterdarlığı görevine vekâleten atanan Zeynel Abidin Toprak, görevine başladı. Mesleki hayatında önemli görevler üstlenen Toprak bilgi birikimini Diyarbakır Defterdarlığı görevinde devam ettirecek.

Defterdarlar kararnamesi kapsamında Diyarbakır Defterdarı olarak Mardin İl Muhasebe Müdürlüğü görevini yürüten Zeynel Abidin Toprak atandı. Mardin’de görev yaptığı süre zarfında halkın gönlünde taht kuran ve aslen Silvanlı olan Toprak’ın şehirden ayrılması Mardin halkı tarafından büyük bir üzüntüyle karşılanırken, yeni görevine ise dualarla yolculandı.  

Mükellef ve kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile kurduğu verimli diyalogla bilinen Toprak, “Mardin’de çalıştığım süre içerisinde halkla çok güzel diyaloglarım oldu hepsi çok güzel insanlardı ben herkesten memnundum Allah kendilerinden razı olsun. Bizler için görev her yerde kutsaldır, Türkiye’nin her yeri bizim için aynıdır. Böyle bir görev bize verilmişse bizde layıkıyla yerine getirmek zorundayız. Kapımız her kesime açık olacaktır” dedi. 

Zeynel Abidin Toprak kimdir? 

 1987 Yılında Dicle Üniversitesi Batman Meslek Yüksek Okulunu, 1993 yılında A. Ü. İktisat Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Çalışma hayatında memur, Bölge Şefi ve Yurt Müdürlüğünü yaptı, 1994 yılında Vakıflar Bölge Saymanlık Müdürü oldu. Daha sonra aldığı eğitim ve girdiği sınav sonucu Muhasebe Yetkilisi Sertifikasını aldı. 

 Çeşitli illerde Sağlık Kurumları Döner Sermaye Saymanlık Müdürü, Malmüdürü, İl Muhasebe Müdürü, Kamu Hastaneleri Birliği Mali İşler Daire Başkanı ve İl Defterdarı olarak görev yaptı. 18/08/2020 tarihinde Diyarbakır Defterdarlığında göreve başladı. 35 yıllık kamu hizmetinin 30 yılını yönetici olarak sürdürdü. 


 Çalışma süreci içinde; Bir çok resmi kurum ve komisyonlarda başkan veya üye olarak görev aldı. Ayrıca İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği üyesi, Türkiye Yazarlar Birliği üyesi ve Gaziantep Yazarlar Birliği kurucu üyesidir. Z. Abidin Toprak, ‘ın ilk şiir ve yazıları 1986 yılından itibaren düzenli olarak çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlandı, Daha sonra şiir ve yazıları, bir çok ulusal ve uluslararası dergi, gazete, ajans, radyo ve televizyonlarda yayınlandı. 2012 yılında «Geceleri Var Yalnızlığın» isimli şiir kitabı Türkiye Yazarlar Birliği Yayınlarından çıktı. Şiirleri, bazı yazar ve şairlerin kitapları ile antolojilerinde yer aldı. Bir çok kültür, sanat, ve edebiyat etkinlikleri ile ulusal ve uluslararası şiir dinletilerinde düzenleme kurulu başkanı veya katılımcı şair olarak bulundu. Bazı şiirleri şarkıya dönüştürüldü. İpek Yolu Haber Ajansı ve Avrupa Olay Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. 

 İlk resim sergisini 1985 yılında açtı. Özel olarak ilgilendiği fizik bilimine ilişkin yazıları düzenli olarak Değişim Rüzgarı isimli uluslar arası bir dergide yayınlandı. Gerek mesleği gerekse ilgi alanlarına ilişkin pek çok seminer düzenledi ve pek çok seminere katıldı. Bunlara ilişkin çok sayıda ulusal ve uluslar arası sertifikalar aldı. Şahinbey Malmüdürlüğü Tanıtım Kitabı, yıllar itibariyle kurum faaliyet raporları, ve kurumsal projeleri yayınlandı. Çalışama hayatında çok sayıda Teşekkür Belgesi, , Takdir Belgesi, Başarı Belgesi ve üstün Başarı Belgeleri ile çok sayıda ödül ve plaketler aldı. 

Mükellef ve kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile kurduğu verimli diyalogla bilinen Toprak, Mardin’de çalıştığı süre içerisinde halkla çok güzel diyalogları olduğu biliniyor.

 Z. Abidin TOPRAK’ın yer aldığı kaynaklar: Z. Abidin TOPRAK, hayatı, şiirleri ve eserleri; İhsan Işık/ Diyarbakır Ansiklopedisi,(2013), İhsan Işık/ Geçmişten Günümüze Diyarbakırlı İlim Adamları Yazarlar ve Sanatçılar Ansiklopedisi (2014), İhsan Işık/Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2017) İhsan Işık Biyografya Türkiye Ünlüleri Ansiklopedisi, Meralcan Uludağ/ Cumhuriyetten Günümüze Gaziantep Şairleri Antolojisi, Mehmet Alagaş/ İnsanlar ve Aynalar, Emine Şenlikoğlu/ Burası Cezaevi ve Faruk Yamen/ Her Mevsim Şiir Antoloji’sinde yer aldı. Bilinen özellikleri: Sevilmesi, sayılması, mesleki başarısı, çok yönlülüğü, şair, yazar, ressam. 

 

Mükellef ve kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile kurduğu verimli diyalogla bilinen Toprak, Mardin’de çalıştığı süre içerisinde halkla çok güzel diyalogları olduğu biliniyor.

ÖZEL HABER:YILMAZ ACU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.