GÜNDEM Haber Girişi : 12 Mayıs 2023 23:28

Engelli bireyler gönüllerince eğlendiler

Engelli bireyler gönüllerince eğlendiler
Elif Hanım Yasemin Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi “Engelliler Haftası” nedeniyle düzenlediği etkinlik programı çerçevesinde gerçekleştirilen eğlencede gönüllerince eğlendiler.

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” kapsamında Elif Hanım Yasemin Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi  tarafından düzenlenen etkinlikte engelli bireyler gönüllerince eğlendi. Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel bir hafta olan “Engelliler Haftası”nda engelli bireyler unutulmadı.



Engelli bireylerin yanı sıra ailelerinin de katıldığı etkinlik programında müzik eşliğinde oyunlar oynanırken, ikramlarda dağıtıldı. Engelli bireyler doyasıya eğlenirken, aileleri de duygu dolu anlar yaşadı. Her yıl “Engelliler Haftası”nda böylesi etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Elif Hanım yasemin hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasemin Timur, “Bugünü kutlamak değilde onları anlamak farkında olma günü olmalı engel yeterki kalplerde olmasın bütün engeller aşılmak içindir” dedi.



TİMUR: ENGELLİ BİREYLERİMİZ BİZLERİN CANLARIDIR

Engelli Haftası’nın önemine de değinen bu haftanın 1992 yılında alınan bir kararla resmileştiğini ve kutlanmaya başladığını da sözlerine ekleyen Elif Hanım yasemin hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasemin Timur, “10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan bir kararla resmileşmiştir ve kutlanmaya devam edilmektedir.  Bu hafta Dünyadaki engelli bireylerin de herkes gibi hayata karışabileceğine dikkatin çekildiği bir haftadır.



Engellilerin toplum içerisindeki yaşam standartlarının yükseltilebilmesi amacıyla çeşitli yardım ve etkinliklerle desteklenen bugün, engelli bireylere farkındalık kazandırıyor. Biz de bu farkındalığı kazandırmak amacı ile Özel Elif Hanım ve Özel Yasemin Hanım Rehabilitasyon merkezi olarak engelli bireylerimizin toplumla iç içe oldukça daha güvende ve daha mutlu hissetmelerini sağlıyoruz. Tüm engelli bireylerimizin bu güzel günleri hergün kutlanmalıdır onlar bizlerin canlarıdır engelli bireylerimizi çok seviyoruz” diye konuştu.




“ENGELLİLİK BİREYLERİN ORTAK DAYANIŞMASINI GEREKTİREN BİR KONUDUR”

Engelliliğin bireylerin ortak dayanışmasını gerektiren bir konu olduğunu da sözlerine ekleyen Timur, “Ülkemizde Sosyal Devlet anlayışı ile engelli haklarının korunması yasalar ile güvence altına alınmıştır. Anayasamızın 61. maddesinde “Devlet engellilerin korunması ve toplum hayatına intibakını sağlayıcı tedbirler alır” ifadesi engellilerin korunması ve yaşama katılımlarına yardımcı olunmasını amaçlamaktadır. Engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve bütün bireylerin ortak dayanışmasını gerektiren bir konudur” dedi.




AİLELER DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

Yapılan etkinlikte duygu dolu anlar yaşadıklarını dile getiren ailelerden Aliye Kaplan, “Yapılan etkinlik kapsamında çok mutlu olduk. Böylesi bir güzel günde çocuklarımızı eğlendirdiler sağolsunlar. Engelli ailesi olarak emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Elif Hanım Yasemin Hanım Rehabilitasyon Merkezinde çok güzel hizmetler yapılmaktadır.  Yapılan bu etkinlikte çocuğumuza çok büyük moral oldu. Onlar eğlenirken bizlerde duygu dolu anlar yaşadık. Allah razı olsun” diye konuştu.