GENEL Haber Girişi : 19 Mayıs 2021 11:11

19 MAYIS, TARİHİMİZİN DÖNÜM NOKTASIDIR

19 MAYIS, TARİHİMİZİN DÖNÜM NOKTASIDIR
D.BAKIR- Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Diyarbakır İl Temsilcisi Abdurrahman Atlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

MOBİSAD) Diyarbakır İl Temsilcisi Abdurrahman Atlı, mesajında şu görüşlere yer verdi:

‘Anadolu'nun dört bir yandan işgal edildiği bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basması, tarihimiz için adeta bir dönüm noktasıdır. Samsun’da başlatılan bağımsızlık mücadelesi dalga dalga tüm yurda yayılmış, milli birlik ve beraberlik duygusu doruğa ulaşmıştır. İşgal güçlerinin tüm baskı ve zorlamalarına rağmen Atatürk ve silah arkadaşlarına bağımsızlık yolunda, halkımız, her türlü desteği tereddütsüz vermiştir.


 
Atatürk'ün, milletimizin var olma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs tarihini Türk gençliğine armağan etmesi de büyük anlamlar taşımaktadır. Mustafa Kemal Atatürk; “Gençler! Vatanın bütün ümit ve istikbali, siz genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır.


Sizler, yani Yeni Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar’ diyerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, yetişmekte olan genç kuşaklar sayesinde gerçekleşeceğini belirtmiştir.


19 Mayıs aynı zamanda bir spor bayramıdır. Spor, sağlıklı bir bünye, zararlı alışkanlıklardan uzak durma ve boş vakitleri değerlendirme açısından hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Ayrıca; günümüzde büyük bir sektör haline gelen spor, ülkeler arasındaki rekabette de önemli bir faktördür. Uluslar arası müsabakalarda bayrağımızı birinci olarak göndere çektiren ve ülkemizin adını dünyaya duyuran sporcularımız gurur kaynağımızdır.


Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anarken, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.