GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mart 2024 23:18

Abdullah Birtane, Kooperatifler Mahallesine Vizyon Projeleriyle Aday

Abdullah Birtane, Kooperatifler Mahallesine Vizyon Projeleriyle Aday
31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Kooperatifler Mahallesi muhtarlığına aday olan Abdullah Birtane vizyon projeleriyle dikkat çekiyor.

Bu seçimde mahalle muhtarlığına aday olan Birtane, mahallesine hizmet etmek için projelerini şu şekilde sıraladı:


SEMT PAZARININ MODERNİZASYONU


Semt pazarının tozlu sokak ortamından kurtarılıp, modern, lüks ve hijyenik bir ortama kavuşturulması için çalışacak. Bu sayede semt sakinlerinin daha sağlıklı bir alışveriş yapmaları sağlanacak.


EKİNCİLER CADDESİ DÜZENLEMESİ


Ekinciler Caddesi'nin araç trafiğine kapatılarak, trafiğin Rizvan Ağa Caddesi'ne yönlendirilmesi planlanıyor. Bu düzenlemeyle mahalle içindeki trafiğin akışı daha düzenli hale getirilecek.


ÇOCUK OYUN ALANLARI VE PARKLAR


Mahalledeki çocuklar için yeni oyun alanları ve parklar oluşturulacak. Bu sayede çocukların daha güvenli ve keyifli bir ortamda vakit geçirmeleri sağlanacak.


MAHALLE İSTİŞARE TOPLANTILARI


Yılda bir kez mahalle sakinleri ile toplantılar düzenlenerek, mahalle sorunları ve ihtiyaçları belirlenecek. Toplantı sonuçları rapor haline getirilerek ilgili makamlara iletilerek sorunların çözümüne katkı sağlanacak.
Abdullah Birtane'nin bu projeleriyle mahallesine daha yaşanabilir bir ortam sunmayı hedeflediği görülüyor.


ABDULLAH BİRTANE KİMDİR?


Abdullah Birtane, 1959 yılında Silvan'ın Yeşilköy köyünde dünyaya geldi. İlk öğrenimini aynı köyde tamamladıktan sonra Orta Silvan Lisesi'nde eğitimine devam etti. Evli ve dört çocuk babası olan Birtane, Diyarbakır'da PTT Başmüdürlüğü'nde memur olarak çalıştı. Daha sonra ticarete atılarak esnaflık hayatına adım attı ve manifatura ile restoran işletmeciliği yaptı. Yenişehir ilçesinin Kooperatif Mahallesi'nde 34 yıldır ikamet ediyor.