GENEL Haber Girişi : 09 Ocak 2023 21:00

AHMET ÖZAL :MİLLETİMİZİN VİCDANINA SES VEREN GAZETECİLERİMİZDİR

AHMET ÖZAL :MİLLETİMİZİN VİCDANINA SES VEREN GAZETECİLERİMİZDİR
ANKARA/ TEK Parti Genel Başkanı , 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Tek Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, kutlama mesajında duygularını şöyle dile getirdi: ‘Basın yayın kuruluşlarımız, ülkemizin kalkınma ve gelişme sürecinde, bilgilendirme yoluyla kamuoyu oluşturma görevini icra ederek, demokrasinin vazgeçilmez temel unsurları arasında layık olduğu yeri almıştır. Gazetecilik, bir iş ve meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin vasfı ve niteliği itibarıyla bir kamu hizmetidir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında ve doğru bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.

 Halkımızın doğru bilgilendirilmesinde basın mensuplarına önemli görev ve sorumluluk düşmektedir. Gelişmelerin doğru şekilde algılanıp, yorumlanarak, halkımızın zamanında bilgilendirilmesinde, özellikle, Yerel Basın Yayın Kuruluşlarının etkin rolü bulunmaktadır. Toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman olmaktadırlar.

Basın yayın kuruluşları, günümüzde internet medyası ve sosyal medya olanaklarıyla yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çok yönlü ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır. Gelişen yapısıyla basın camiası, Mukaddes Türkiyemizin , sosyal, kültürel, eğitim, turizm ve ekonomik yönlerden gelişip, kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ve projelerin paylaşılmasında, önemli ölçüde katkı sunmaktadır.

Zor şartlarda bile görevlerini ifa ederken, basın meslek ve ahlak ilkelerini şiar edine bütün basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor: Cenab-ı Allah’tan, ebediyete intikal eden bütün basın çalışanlarına rahmet niyaz ediyorum’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.