GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 18 Mart 2024 10:30 Haber Girişi : 18 Mart 2024 23:37

Aksu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’

Aksu’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Avukat Dr.Murat Aksu,‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında,Avukat Dr.Murat Aksu, bu kutlu zafer ile, şanlı tarihimizi gelecek kuşaklara aktarabilmenin mutluluğunu bir

‘Günün yokluk ve zorluklarına rağmen, aziz milletimizin iradesi ve sarsılmaz İnancı ile kazandığı bu zafer, hem milli tarihimizi, hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirmiştir’ diyen  Murat Aksu, şöyle devam etti:

‘Çanakkale Zaferi, tarihte eşi benzeri olmayan bir kahramanlık belgeseli ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden, tarihi bir dönemeçtir. Bu bakımdan Çanakkale, aziz milletimiz için olduğu kadar, bağımsızlık mücadelesi veren bütün milletler ve insanlık alemi için de bir başarı örneği olmuştur.


Vatan Şairimiz Mehmet Akif'in ifadesiyle; "Yedi iklimi cihanın" karşımıza durarak yaptıkları saldırılara, İman dolu göğsünü siper edip canlarını feda ederek cevap veren ecdadımız, o gün temellerini attığı birlik ve beraberlik duygusuyla, bizlere aziz vatanımızı bırakmışlardır. Bizler millet olma bilinciyle, en güç koşullarda bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten sağlam bir bilinç ve ruhun mirasçılarıyız. Bu mirasa sahip çıkarak, geleceğimize daha emin adımlarla yürüyecek, ulus olma şuurumuzu her daim canlı tutacak ve yücelteceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yıl dönümünü ve Şehitlerimizi Anma Günü'nü kutluyorum. Mukaddes Değerlerimiz ve vatanımız uğrunda fedayı can eyleyerek bu toprakları bizlere vatan yapan kahraman şehitlerimiz ve vefat etmiş tüm gazilerimizi, rahmetle anıyorum’.